Tabung Masa Depan ...

Wednesday, July 23, 2014

Bila Rindu Bertandang & Ucap Salam Aidilfitri In Advance

ASSALAMULAIKUM WBT....

Alhamdulillah, dah pun 25 hari menunaikan ibadat puasa
Walau on off diserang sakit gastrik yang menggila
Anak2 pun begitulah juga
Terutamanya Adik yang masuk tahun ke 3 misi puasa penuhnya!

 Lama menyepi sambil2 muhasabah diri
Dalam diam2 mencari2 erti
Dugaan yang ditimpakan selama ini
Buatkan KA lebih kuat dan belajar menghargai
Takde apa pun cerita menarik nak dikongsi
Walau dalam hati rindu nak mencoret2 cerita kat blog ini
Cuma benarlah bila Allah menguji
Pasti ada hikmah sebaliknya nanti
Dan kegembiraan yang pasti akan hadir kemudian hari
ANGAH tengah sibuk dengan PT3
ALONG pulak dengan semester baru dan modul baru yang perlu dipelajari
Dan Adik lah yang paling2 happy
Sebab akhirnya berjaya dapat no.1 dalam ujian keseluruhan darjah dua tahun ini
Setelah tahun lepas tahun 1 dikedudukan ke  2 sebanyak 2 kali
Sibuk aje Adik kata macam ni
" Betullah kata Ummi, kalau kita yakin boleh mesti bolehkan Ummi !,
Terima kasih Ummi doakan Adik....!"
Sebelum terlupa, cuma berkongsi lagi berita kejayaan Adik
Bila menang 1 dari 4 hadiah utama yang diberi
Dalam Pertandingan Mewarna di Putrajaya tempoh hari
Habuan duit 3 angka jugalah yang Adik menangi
Siap dengan langganan majalah kuntum setahun dan hadiah2 iringan lain lagi !
Rezeki2.... Allah swt jualah yang memberi!

KA dinasihatkan untuk berehat untuk kurangkan stress
Jadi aktiviti blog memang terpaksa dilupakan buat sementara waktu
Kebetulan pula sekarang kena handle projek baru
Yang perlukan perhatian KA sepenuhnya
Lagilah x banyak masa .....
Nak BW memang payah sangat sekarang ni
In Shaa Allah ada rezeki, umur panjang
Akan KA kongsi2 cerita di blog ini
Terima kasih kerana terus sudi datang bertandang ke blog KA ini

Di kesempatan ini KA Sekeluarga
Ingin memohon maaf andai ada salah & silap
Dan perkataan atau kata2 yang mengguris rasa
Terkadang tanpa kita sedar kan...
SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR & BATIN
Dan paling penting hati2 dalam perjalanan balik ke kampung nanti !

 ( Ehsan google )

PRAY FOR GAZA & MH17
MUDAH2AN ALLAH SWT PERMUDAHKAN JALAN BUAT MEREKA...

Monday, May 26, 2014

Bila Allah Menguji Kita !

MEMETIK KATA2 DARI BUKU YANG DIBACA ....
Ujian, bahasanya bisu. 
Hadirnya tidak terduga. 
Ada kala ujian itu bertandang untuk membersihkan dosa. 
Ada kala untuk mengajak kita bertanya, apakah diri sudah terlupa. 
Ya... terlupa siapakah kita di sisi-NYA. 
Terlupa dari mana datangnya dan ke mana pula hala hidup kita? 
Terlupa kita sebenarnya tidak punya apa-apa. 
Apakah masih ingin menderhaka pada-NYA?

Kita bicara tentang pancaroba, 
kita berkata tentang malapetaka, tapi hati masih terleka. 
Kita tewas dalam gembira, kita tersungkur ketika derita. 
Namun, andai ujian itu membawa kita ke pintu kesedaran, 
maka ujian itu sebenarnya manis. 
ALLAH tidak pernah menjadikan sesuatu itu sia-sia. 
Sesungguhnya, dunia adalah tempat ujian, 
akhirat jua tempat kebahagiaan abadi.....Amin2

ANAK2 KU....
BENARLAH DUGAAN & KESAKITAN YANG DITIMPAKAN
TANDA ALLAH S.W.T SAYANG KAN !
 
 Jangan bersedih dan merungut dengan ujian yang Allah beri pada kita
Kerana Sesungguhnya
Allah swt tau setakat mana kemampuan kita......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...