Tabung Masa Depan ...

Friday, October 31, 2014

Nasib 3 Blogger, Bila KA Jadi English Teacher !

KA kan dah warning awal2, jangan buat KA marah or geram
Mulalah, my english jadi mabeles giler secara tiba2
Ingat tak N3 KA semalam, memang N3 main type je & bahasa pun entah hapa2
Entah betul entahkan tidak, lepas tu tepek gambar si KM sekeping dua, terus je publish
Lepas dah publish, baru lah nak hegeh2 baca N3 Tu semula !  Dan bila perasan ada error2
Baru lah nak tepuk dahi sendiri sambil sebut OH MY ENGLISH.... hehehe

Anyway,  I've choose the best 3 comments for this N3
With good grammer and english ( Walla dah ala2 teacher ler pulak KA ni !)
 Even commentnyer very short but padat ( Yelah tu Cikgu ! )
Likes no common spelling errors and grammatical mistakes in English (Hebat tu Cikgu KA !)
Even ada added BM sekali  (Yang itu Cikgu KA  takde tolak markah yer, dun worry !) 
Ala, KA dah biasa dipanggil Cikgu2 ni (pun x tau kenapa ! He He He)
But seriously uols kena follow & baca blog mereka bertiga ini
Kalau tak berkesempatan untuk kenal2 mereka lagi..
Antara best blogger amongst the best yang KA kenal 
Yang itu KA sangat2 pasti ! 
& buat mereka bertiga ini TQ berkomen di blog KA ni, sangat2 KA hargai...
  
 KAK ZAKIE @

 MD @

 DR. @

 

For KA "  There are some people in the world that are just plain annoying "

Permohonan Kemasukan Sekolah Teknik & Kolej Vokasional Ambilan 2015

Terbaca info ini di laman sesawang  Kementerian Pendidikan
KA kongsikan2 sama untuk mana2 yang berminat yer.

PERMOHONAN ONLINE KEMASUKAN MURID 
KE PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL 
DAN
 SEKOLAH MENENGAH TEKNIK AMBILAN 2015. 

Bertarikh  30 October 2014
As-Salam dan Salam Sejahtera,
Sukacita dimaklumkan bahawa PERMOHONAN  ONLINE KEMASUKAN MURID 
KE PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL DAN 
SEKOLAH MENENGAH TEKNIK AMBILAN 2015
  akan dibuka mulai 3 November hingga 14 Disember 2014 (11.59 Malam). 
Sila layari laman web KPM di www.moe.gov.my untuk keterangan lanjut.
Harap maklum.


Nanti kalau ada maklumat lanjut KA update lagi yer !

Sesungguhnya
" BELAJAR ITU SATU IBADAH "
Yang penting niat kena ikhlas kerana Allah swt..
DAN
Dalam mengejar kejayaan dalam pelajaran, anda perlu lakukan yang terbaik. 
Empat perkara penting yang perlu diingat dalam belajar adalah :
  • Usaha, iaitu sentiasa berusaha melakukan yang terbaik
  • Tawakal, iaitu hak kita adalah usaha dan hak Allah menentukan segalanya
  • Doa supaya usaha yang dilakukan memberikan hasil yang memuaskan, In Sha ALlah !
  • Redha iaitu menerima apa sahaja hasilnya dengan hati yang terbuka.
Moga bermanafaat untuk semua !

Thursday, October 30, 2014

Come Back Home Dah !

BY :  2NE1

Saja layan petang2 ni sambil merelease2kan tekanan jiwa ...
Sedikit lega pulak bila layan lagu ni ha !
Bila marah2 memang my english akan jadi oh my
So, mehlah kita reda2kan dengan belajar bahasa korea ler pulak......

[CL] One two three
Neon nareul tteonatjiman
Eodingaeseo neoui sumsoriga deullyeowa
[Minzy] Tto dasi four five six
Ppalgan nunmuri naeryeowa
Nareul andeon neoui hyanggiga geuripda
[Dara] Nareul wihan geora haetdeon neoui mal
Geojitmalcheoreom chagapge doraseotdeon
Neoneun wae
Neoneun wae you’re gone away
[Bom] Come back home
Can you come back home
Chagaun sesang kkeute nal beoriji malgo nae gyeoteuro
[CL] Come back home
Can you come back home
Modeun apeumeun dwiro hae
Yeojeonhi neol gidaryeo ireoke
Now you gotta do what you gotta do
[CL] Come back home
Come back home
[Dara] Come baby baby come come baby
Come come baby baby come come
[CL] Naege dorawa
[Dara] Come baby baby come come baby
Come come baby baby come come
[CL] Igose yuilhage nameun georagon neoui geurimja
Oeroumbodan geuriumi nal goerophinda
Sone japhil geotman gateun neoui useumsori
Moraeseongcheoreom himeobsi heuteojin sungandeuri
Maeil bam gawicheoreom nal nulleo
Kkumsogeseojocha ne ireumeul tto bulleo
Modeun geol byeonhage haneun sigan apedo byeonhaji annneun geon
Naneun neoui queen, you’re my ruler
[Minzy] Amu daedap eomneun niga neomu mipjiman
Gakkeumeun neodo nareul geuriwohalkka yeah
[CL] Neo eomneun sigan soge gatyeobeorin nan
Apeul bol suga eobseo neomu duryeowo
[Dara] Ajikdo motda han manheun naldeuri
Gidarigo isseul geotman gata
Neoneun eodie
Eodie too far away
[Bom] Come back home
Can you come back home
Chagaun sesang kkeute nal beoriji malgo nae gyeoteuro
[Minzy] Come back home
Can you come back home
Modeun apeumeun dwiro hae
Yeojeonhi neol gidaryeo ireoke
[CL] Now you gotta do what you gotta do
[CL] Come back home
Come back home
[Dara] Come baby baby come come baby
Come come baby baby come come
[Minzy] Naege dorawa
[Dara] Come baby baby come come baby
Come come baby baby come come
[Bom] Come back home
Can you come back home
Chagaun sesang kkeute nal beoriji malgo nae gyeoteuro
[CL] Come back home
Can you come back home
Modeun apeumeun dwiro hae
Yeojeonhi neol gidaryeo ireoke
Now you gotta do what you gotta do

K-POP LAH SANGAT KHENS  !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...