Tabung Masa Depan ...

Friday, March 30, 2012

Aneh Tapi Benar - Kisah Haiwan Pelik

One of my friend tanya kenapa x aktif sangat di FB. For me ruang di FB terlalu kecil untuk aku tulis cerita-cerita yang amat2 besar yang berlaku sekitar kehidupan kita. Ceh ceh He he. Takdelah sebenarnya, di blog kita lebih bebas menulis dan bercerita. Sebab ini blog kita, kita boleh tulis ikut rencah dan rasa kita sendirikan. Cuma kekadang bila "berukband" lembab macam siput time nak publish post, tu yang 'hangin' satu badan
Oklah. Dalam kehidupan kita ini, kadang-kadang kita akan terlihat, terjumpa, bertemu or terserempak dengan benda-benda yang pelik2 dan aneh serta lain dari kebiasaan. Inilah keajaiban dan tanda kebesaran Allah Yang Maha Esa. Dua "haiwan/binatang" ini saya lihat dengan mata saya sendiri dan saya ingin kongsikan bersama untuk tatapan semua.  As for me not really into this 'pet2' things cause takut luka lama berdarah kembali (for my kidslah). Kenangan dengan "Abu" dan "Minah" buat saya serik untuk menjaga dan memelihara 'pet' ni. Kita akan citer di lain entry yer "Kisah Abu Dan Minah". Sob sob sob.....

Cat (Kucing) ni jumpa di susur jalan satu kawasan di Pandan Mewah baru-baru ini.  But aneh betul matanyer punya 2 warna yang berbeza.  Cer tengok.


Satu lagi , aku sendiri tak tau spesis apa entah cicak ke? biawak ke ?  En. Hubby  bawa balik dan tunjuk kat aku . Tapi sayang betul umurnyer  x panjanglah.  So just nak share foto2 yang En.Hubby sempat snap with you all.  Ada sapa2 tau jenis dan spesis apa ni?




Sapa2 nak komen. Silakan........

2 comments:

Anonymous said...

1st tgk ni.. pun tau spesis apa yer

Anonymous said...

Menarik lah entry ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...