Tabung Masa Depan ...

Saturday, March 31, 2012

Bakat & Minat Kanak-kanak

Sorry, entry lanbat sikit ari ni. Me @ Bukit Belacan . Takde coverage kat situ lah sebab tu yang lambat post.  Nanti saya update gambar@ tempat ini lepas banjir besar ari tu. Fuhhh....For me dashyat betul.  Let sokong kempen hijau selamatkan bumi kita. OKlah. Citer lain entry pasal ni nanti.
Sebagai parents, tentu kita bangga kalau punyer anak yang ada bakat tersendiri. Betul tak?  Macam semalam Si bongsu (pra sekolah sekarang ni) all of sudden tiba2 bagitau.
Adik :   "Ummi, Ummi..............kat sekolah dah ada 3 lukisan adik Cikgu letak kat board sekolah".
Aku :    "Baguslah, Alhamdullillah"
Adik :   "Nanti Ummi datang tengok Ok"
Aku:     "Ok je!" (Sambil senyum lebar).
Sebenarnya aku tengok dia ni memang ada interest yang lebih bab2 melukis dan mewarna ni.  Kalau x cayer leh tengok gambar ni. Bukan gambar atas tu yer. Yang tu gambar tengah makan Sup@ Pizza Hut (Her Favourite Soup while wearing her favourite hairscaft (tq Cik Faizarys). Ha, yang ni salah satu lukisan dia but ini bukan 100% by her tapi sebenarnyer lebih kepada hasil usaha samanyer dengan En.Hubby.  Not that really goodlah, but for a kid at the age of 5+, I thinks that's already fantastic.  Beside this, she loves singing and i'll  try to upload her singing talent in a one fine day later ye! Taraaaaaaaaaaaaaaa........ the drawing!!!!

Kalau tanya cita2 bila besar. Jawapnyer nak jadi Doktor Gigi Dan Chef macam Dr. Izani (Master Chef M'sia tu).  Hurrmmm budak budak!  Dun worry dear, wat ever it is Ummi will always love & support u!
Wassalam  n Happy Weekend semua. 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...