Tabung Masa Depan ...

Tuesday, March 27, 2012

Entry Selasa For Petua

Kata orang, people will normally talked bout their life n family dlm blog but for me nop... saya akan tulis apa saje yg terlintas no matter what.  Every single day will be with different theme as Isnin selalunyer hari yg biru bgi kebanyakan orang so my entry untuk Isnin akan lebih kepada apa saja yang saya rasa ingin tulis.  Oklah as for Selasa, entry for Selasa will be a Petua. Let see, petua yang pertama yang nak saya kongsikan adalah petua agar mudah bersalin. Caranya, bila kita mandi dan mencuci rambut, hisaplah air yang mengalir dari hujung rambut sambil berselawat dan berdoa agar mudah melahirkan nanti sebagaimana lancarnyer air yang mengalir masuk . Petua ni saya dah amalkan for all my 3 preggies and really worked.  By the way, petua ni saya perolehi dari Bidan Kampung yang selalu saya kunjungi waktu berbadan dua dulu.  Insyallah, tak salah kan kalau kita mencuba dan tak rugi apa-apa pun.  Hurmm... tomorrow will be Wednesday,  Hari Rabu is a day for me to merapu... so catch u all again tomorrow ya!

P/s  Ada orang tanya kenapa tulis dalam bahasa Eng/melayu yg bercampur dlm blog. And my answer is this is my blog bukannyer buku teks sekolah and saya boleh tulis ikut cara saya.... Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Opps! sebelum lupa happy belated birthday to my elder sister and happy birthday to my little sister too.  Both born in March. Moga panjang umur murah rezki dan terus diberkati. Amin...

1 comment:

Mummydearie said...

I guess this is the second entry but whey people complained that you like rojaking the bahasa, KA? Did I miss apa-apa ke? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...