Tabung Masa Depan ...

Monday, April 16, 2012

Resepi Apam Madu Kukus Sedap

Ok, semalam gi lepak2 rumah jiran sambil belek2 tudung baru.  Sambar 3 helai lagi.  Entahlah dah rambang mata pulak tengok color2 tu!  Pas tu dapatlah rasa apam madu yang sedap ni.  Dengan selambanya mintak resepi. Nah, punyalah baik hati, share with you all jugak ye!  Thank you to Mrs. Mutalib (Ati) !  Resepi you memang simple, senang and mudah, tapi yang paling penting sekali sedappppppppppppp!! Sorry. En. Harbi , masa you call tu tengah busy borak2 sambil makan2.. Call len kali ye boleh! Ha Ha Ha

(gambar biasa je.. tapi rasa memang marvellous!!
1 cawan gula pasir
1 cawan susu pekat manis (kurang ckit takpe kalau takut manis)
1 cawan minyak masak
1 cawan air suam
2 cawan tepung gandum
Setengah cawan koko
2 biji telur
2 camca teh kecil bikarbonat

Blend jer gula, telur dan minyak, pastu masukkan bahan-bahan lain.  Kacau rata dan letakkan dalam loyang kukusan.  Kalau terlebih rajin boleh buat satu2 dalam bekas cup cake yang kecil tu.  Kalau takat rajin je buh sekaligus dalam loyang besar tu.. He He He. Kukus dalam 25 minit ke setengah jam. Api mesti perlahan. Bila dah masak (dah naik bau tu, tengok apam terbelah sikit di tengah atau cucuk ngan garpu/lidi,  kalau licin xde cair2 tu ..aaa. dah masaklah tu), Pastu masa tengah2 panas tu taburkan coklat rice.........Cubalah!

Lepas ni ada satu lagi resepi kek pelangi.. Tapi you all kena tunggu dan followwwwwwwwwwwwwww...

1 comment:

roserose said...

wah nanti nak try la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...