Tabung Masa Depan ...

Monday, April 16, 2012

Cara Mengira Jantina Anak Ikut Kalendar Cina!

Salam Isnin semua.  Masa pergi wedding semalam ramai lak jumpa mak2 buyung.  Me ??? Sorry dah pencen. He He He.....

Teringat dulu-dulu bila nak preggy tu, siap sibuk2 tanya orang2 lama macam mana nak dapatkan anak perempuan since yang 1st tu dah boykan.  Macam2lah petua diaorang bagi sampaikan cerita2 dalam kelambu pun keluar.  Salah sorang office-mate saya yang berbangsa Cina cadangkan I follow kalendar ni.  Kalau you all google2 and search pun akan jumpa tentang ini. Entahlah, lepas tu tak dan dah nak mengira2, keluarpun baby girl juga.  Tapi just nak share with you all lah. Mungkin, boleh dijadikan rujukan tapi jangan percaya 100% ok.  Sebabnya, it's happen to me, bila scan doktor pakar siap cakap,  it's 99% baby boy from the bone &  body structure cause part yang tuttt.. tu tak nampak. (Baby malu kot tutup2 waktu scan tu).  Alih2 keluar jugak mak nenek yang mulut banyak tu. Kalau bercakap macam bertih jagung!. Apapun terima ajelah, janji  kita dan baby sihat sebab sebenarnya ramai lagi di luar sana yang masih tidak diberikan rezeki oleh Allah s.w.t untuk menimang cahayamata sendiri.  Nah, share with you all this !  Again , jangan percaya 100%.............
 
 

Mula2 mesti tengok umur anda barulah plan. Contohnyer kalau anda plan nak  melahirkan sekitar bulan Mei 2013, jadi proses ‘menanam benih’   kenalah dibuat at least 9-10 bulan sebelum bulan Mei 2013. Maksudnya, dalam bulan Julai 2012 korang memang kena berusaha keras sehabis baik ye!  Tapi yang ni untuk wanita2 berumur  antara 18 hingga  45 tau. Bawah umur dan single-mingle tu pergi main jauh2 jangan nak sibuk2 kira ye...........

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...