Tabung Masa Depan ...

Tuesday, April 10, 2012

Cerita Citarasa Pantai Timur

Lama betul tak merasa masakan Pantai Timur macam Nasi Dagang, Nasi Kerabu or Nasi Berlauk yang asli from Pantai Timur. Dekat sini bukan takde tapi tastenya totally different dari yang asli cooked by the Kelantanese.  Teringat2 akok yang panas dan sedap, dan paling tak boleh lupa popia goreng bersambal yang size Giant tu, boleh dapat 3 bij dengan RM 1!.  Syurga makanan betul.  Kalau balik sana mesti sugar level boleh naik ni tapi bukan selalukan.  But not to saylah, for my tekak yang dilahir dan dibesarkan di Selangor, makanan2 dari sana takdelah manis2 semua.  Tengok jenis2 lah kalau part kuih-muih tu of courselah manis sikit, tapi yang lain2 tu biasa je! Takkan nak makan budu ngan ulampun nak bubuh gulakan......... Dan satu lagi ayam percik kelantan memang the best! Tak boleh lawan! Terbaik.....specially made by Mek! Cuma satu je yang tak boleh nak telan sangat ..... Bubur Asyura dia! Lain sangat-sangat !

InsyaAllah, akan cuba balik bila ada masa nanti!.  Foto2 just untuk mengimbau kenangan waktu balik hari tu........

              (Ada lagi ke lembu tok ayah ni or dah kena korban he he he)
      ( My daughter yang sedih sebab tak dapat naik basikal antik tu lagi! Nak balik dah masa ni.....)
       ( Ni antara anak2 buah bujang yang my daughter paling takut.. tak tahu kenapa?? mungkin suka sangat mengusik dia kot! )
( Ni pulak one of her favourite cousin @ kelantan !! balik nanti boleh jumpa yer....)

Ada sesiapa tahu kat mana boleh dapat masakan Pantai Timur yang sedap kat sini area2 Lembah Kelang ni lah.  Biasa jugaklah beli tapi rasa memang tak samalah! Any suggestion ??


1 comment:

Anonymous said...

ado,kt starbuck lui(yg kt kmpung baru sngai lui)nsi dagang kerinchi r,,,,tersadap punyo,,,hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...