Tabung Masa Depan ...

Monday, April 23, 2012

Dah Hantar Borang BE 2011?

Aduh... ni lah antara perkara yang paling malas nak buat.  Isi borang BE. Ini borang untuk pemastautin yang tidak menjalankan perniagaan macam saya nilah. Cuba buat e-filing (e-BE) tapi asyik2 hang je.  Salah sendiri juga sebab buat last2 minute. Sampai naik feed-up dah ni.  Nak tulis secara manual ni yang leceh sesangat ni. Mesti guna pen mata bulat dakwat hitam (jangan gatal2 guna warna merah pulak). Tarikh tutup penghantaran atau mengemukakan borang dan bayaran baki cukai adalah pada 30 April, 2012.  Macam ada dengar2 dah extend tarikh.  Tak surelah!.  You all dah hantar belum.  Kang tak pasal2 kena penalti pulak.  

Eh.... Kerajaan tak nak bagi ke diskaun 50% cukai pendapatan kalau submit awal2? He He He.  Nak isi lah ni.................

You all boleh cari lebih info @ www.hasil.gov.my.  Selamat Membayar Cukai ye!


Update :
Menurut sumber, tarikh penghantaran borang dan e-filling telah dilanjutkan sehingga 15 Mei, 2012.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...