Tabung Masa Depan ...

Thursday, April 19, 2012

Hujan Lagi Di Kuala Lumpur

Rasanya dah dua petang berturut-turut hujan lebat gila di Kuala Lumpur.  Dan biasanya kalau hujan, jalan akan jadi sesak 'luarbiasa".  Tengok  jelah gambar ni.  Walau hujan baru je turun masa ni, kereta dah start bersusun-susun.  Macam nilah kalau hujan je waktu petang,  MMR2 dan Jalan Ampang sesak teruk. Mula2 satu haluan je, lama2 sikit dua2 haluan akan sesak yang teramat2 sangat.  Tak tau apa punca.  Tapi yang pastinya kalau hujan mesti "Jammed".  Nak tau maksud jammed tu "A crush or congestion of people or things in a limited space"(Betul ke ni?). Bukan jam roti tu ye! Tak larat dah nak sapu roti hari2 masa balik hujan2 ni. Hu Hu Hu........Hujan dan traffic jam ni saling berkait ke?? Bersaudara tang mana ??
.   

Namun, nampaknya hari ni hujan dahpun turun awal2 pagi tadi,  so hopefully there will be no rain lah petang ni! Nak balik cepat hari ni..................

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...