Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 25, 2012

Peribahasa Bidan Terjun

Tahu tak apa maksud bidan terjun ni.  Istilah ini selalu digunakan bila kita terpaksa membuat sesuatu secara tiba2kan.  So, 'Bidan Terjun' ni lebih kurang orang yang disuruh membuat sesuatu secara mendadak atau secara tiba2. Contohnya kalau bidan takde waktu nak bersalin, orang lain yang jadi tukang sambutnyer, Bidan terjunlah tu!  It's happen to me also, bila diminta tolong untuk membuat "pelamin" for my neighbour's wedding (pihak lelaki).  Just a simple one jer! Pening kepala juga jadi "Bidan Terjun" ni.  Tapi hasilnya.... Tara.......  Terima kasih pada semua yang memberikan kerjasama ye, terutama yang jadi tukang panjat2 tu. 'The Pelamin' was so simple but sweet! Len kali bolehlah panggil saya lagi. Saya pun suka juga buat kerja2 macam ni.

( Minta ler sapa2.....Testing2 ler dulu sebelum pengantin duduk!)
( My daughter pun nak cuba2 juga tu!.  Bunga2 telor kat tengah tu sponsored by me & my sisters/brothers)


1 comment:

Anonymous said...

Not bad huh... mmg berbakat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...