Tabung Masa Depan ...

Friday, April 06, 2012

Petua Kalau Tercekik Waktu Makan

Kata orang tua2 jangan makan berulam air. Nanti perut buncit dan badan lemah. Kalau nak badan agar 'maintain' dengan baik dan tak banyak penyakit jangan suka makan berulam air tunggu habis makan barulah  minum. (Sayapun tak boleh nak follow sangat ni!)  So lets say masa makan tu tiba2 rasa tercekik dan takde air, ini petuanyer. Pusingkan pinggan makan kita itu (buat pusingan) berulang kali sampai kita rasa dah ok. Biasanyer tak lama. Lepas pusing dua tiga kali tu tiba2 eh! Dah ok. Amazingkan! Kalau tak percaya cubalah. InsyaAllah menjadi. As for me, it's really worklah!  Tapi kalau dah malas tu suh ajelah orang lain tepuk belakang badan tu dan pegi cari air minum cepat-cepat. Ha Ha Ha.  Layan jer...........

1 comment:

Mummydearie said...

Nanti saya nak cuba sebabnya saya memang kena minum air kalau makan. Kalau tidak memang tercekik sesaja. Ni makan ganas dan buas nih agaknya. So kita kasi pusing 180 ke 360 ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...