Tabung Masa Depan ...

Friday, April 06, 2012

Petua Meredakan Sakit Tekak

Gambar2 kat atas ni (semua ehsan cik google) bukan untuk tujuan perbomohan yer! . Tapi sebagai bahan alternatif untuk redakan sakit tekak. Sakit tekak memang peritkan. So cara nak hilang dan redakan sakit tekak, paling mudah makan aiskrim.  Tapi aiskrim 'Vanilla' je yer (kalau coklat tak jalan). Makan dan telan perlahan-lahan. Mudah dan boleh beli kat McDonalds or carilah kat market2 berhampiran anda.  Lagi satu, kalau terlebih rajin sikit, ambillah sesudu kicap manis perahkan limau nipis dan minum.  InsyaAllah cubalah!

3 comments:

mayangsayang said...

KA bg le tip nak mengempiskan peyot lak...

Kesuma Angsana said...

mayang : bagi tips boleh tpi sendiri pun tak kempis2 perut camner citer... xpe nnti saya post entry tentang ni ye tunggu!

Nurfara Hani said...

dulu pernah operation tonsil. pastu die terus bg aiskrim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...