Tabung Masa Depan ...

Friday, April 06, 2012

PETUA MUDAH BERSALIN 2

Ok start from today, I'll publish all my petua here. So xyah tunggu hari Selasa.  Bila2 pun boleh post entry petua. So petua for today adalah Petua mudah bersalin 2. Petua kedua yang saya selalu amalkan sewaktu kehamilan. Taukan sayur bendi yang sedap dimasak asam pedas or kari tu. Ha, semasa kehamilan selalulah  amalkan memakan sayur bendi yang direbus kosong begitu. Cicah dengan ulam pun sodap. Buat hari2 lagi bagus.  InsyaAllah proses melahirkan mudah sebab bendi (ladies finger)ni kan banyak lendir. So smooth dan licin je.  Kalau nak tau, petua ni diberikan oleh Tun Jane (isteri mantan Perdana Menteri Tun Abdullah) semasa saya sama2 bekerja dengan beliau di SMAS Group dulu. She's a nice lady!  Ok boleh cuba, tak rugi  apapun.

 Ni ha la rupa sayur bendi kalau ada yang tak kenal.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...