Tabung Masa Depan ...

Thursday, May 31, 2012

Bercuti Balik Kampung Ala Cuti2 Malaysia

Salam Pagi Khamis yang dingin sebab pagi2 subuh ni dah hujan!.  Yea, yea, balik kampung !

Seronok kan bila balik kampung. Walaupun balik ke kampung En. Hubby, keseronokannya tetap sama dan terasa. Kali ini bercuti mungkin dalam 5 hari dan menempuh perjalanan 5 negeri.  Selangor, Wilayah Persekutuan K.L, Pahang, Trengganu dan baru ke Kelantan. Saja2 ambil jalan jauh. Nak tengok pemandangan cantik sepanjang perjalanan ke negeri Cik Siti Wan Kembang ni! Bercuti sempena cuti sekolah ni. ( Sambil2 attend jemputan majlis kenduri kahwin juga! Ada 2 -3 jemputan juga ni ).  Yang letihnya persiapan sebelum balik kampung tu, nak servis keretalah, tukar tayarlah, tengok2 apa yang patut, check itu ini, dan tak termasuk citer packing2 lagi.....................Lotih!

Happy sesangat budak2 ni, apalagi bila dengar lagu ini !..... Balik Kampung By Sudirman
 
My son pulak siap cakap, lama dah tak naik "Ducati Bike" Tok Ayah ni. ( Nak mengusik  My FIL ler tu )


Doakan kami sekeluarga selamat pergi dan selamat kembali ye.  Kalau entry2 tu macam xde and sendu2 aje dua tiga hari ni, you all buat2 faham2 jelah.  But will try my best untuk update entry ye! Maaf juga jika tak sempat jenguk blog kekawan.  Again, Salam semua......

11 comments:

kakcik said...

Didoakan selamat walau di mana berada. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syoknyer boley blk kg
rindu bau kampung gak ni ngeeee

LiYa HaNiF :: said...

uwaaaa nak ikuttt... napa tinggalkan scha .. hikhikhik
kak kesuma thanks follow blog liya n wish u n family safe journey ye... :)

wantie said...

semoga perjalan korang sekeluarga selamat hendaknya.

wah bestnya balik kampung. kalau kit apun suka suki time balik kg.

Haryati::Faizal said...

beshnye dapat balik kampung....

Bui Junaidi said...

HATI2 DLM PERJALANAN K..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

smga selamat sepanjang perjalanan & selamat bercuti

Papa Mifz said...

salam kenal..

wah balik kg yer...best nyer...semoga selamat sampai...:)

Cinta Misteri said...

Semoga slamat dlm prjalanan..nnti klau naik ducati jgn lupa post n3

Kesuma Angsana said...

kawan2 semua tq sudi singgah .. luv u all.... maaf masa sgt2 terhad so komen all 4 one, one 4 all ye!. Neway akn update nnti ye

nea lopah said...

kecek kelate lah KA yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...