Tabung Masa Depan ...

Sunday, May 13, 2012

Hadiah Terbaik Hari Ibu

Happy Mother's Day!. Nak tahu apa yang my bongsu daughter beri pada hari ibu.  Nah........Tara.  Mother's day card  yang dibuat sendiri di sekolah bersama2 guru dan kawan2 beliau. (Terima kasih Cikgu!).  Penat tau adik buat kad ni!. Ikhlas cakap sebagai ibu, bukan hadiah itu yang kita harap2kan sangat, cukup sekadar ingatan, rasa hormat dan ucap terima kasih atas apa yang kita telah lakukan untuk anak2. Hulur kad sambil nyanyi lagu.. Ibu2.. engkaulah ratu hati ku... blablablabla....


Sambil bagi kad tu siap dia cakap lagi.  Ummi paling beruntung dapat kad ni tau!... Kenapa? ... Terus dia jawab sebab cikgu cakap, walaupun semua kad2 yang kawan2 adik buat cantik2, tapi cikgu hanya puji  kad adik ni sangat2 keretif!... Apa? Soal saya balik...... Keretif (selamba dia jawab).  Bukanlah jawab saya.  Cikgu kata kreatif tu kan!... Aa..Betullah tu! (jawab sambil senyum).

Gambar je can share with you all, and ros itulah yang saya ceritakan dah diberi awal2 lagi hari tu. But wording kat dalam kena simpan as a secret. Touching giler!. Sob Sob Sob............ Tq dear!

Ok, sampai sini dulu. Banyak lagi nak citer sebenarnya, tapi nak pergi celebrate Jalan2 Cari Makan dulu.  Kalau tak sempat nak update entry, kita jumpa esok pagi jelah!. Salam...................

4 comments:

pizli said...

Hehehe, anak saya pun ada buat kat tadika dia.

Kesuma Angsana said...

Oh yelah tu, rasanya semua tadika dok aja bebudak ni buat kad utk ibu2 tnggu hri bapa nnti u pun mesti dpt satu kad mcm ni juga!

ღ cik faye ღ said...

cutenya wish card...Selamat Hari Ibu :-)

Kesuma Angsana said...

Tq... tgklah sapa yg buatnyer , kad mestilah secute org yg membuatnye kan.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...