Tabung Masa Depan ...

Monday, May 28, 2012

Lucu Aje Kalau DIA Menyampuk !

Baru2 ini, waktu En. Hubby memandu di tengah2 panas terik ditambah dengan jammed2 trafik lagi, mulalah dia bersungut. My bongsu daughter yang ikut dan duduk kat belakang, mula2 senyap aje!


Hubby :  Itu yang malas nak keluar tengahari macam ni.  Dahlah panas, sesak pulak tu!
Me :  Standard lah town.. mestilah jammed!
Hubby :  Kalau ada kebun getah 10 ekar, pack2 balik kampung ajelah. Motong getah senang, kampung tak lah panas, tak sesak macam ni!
Me :  Boleh aje........Abis, bila nak balik motong getah kat kampung tu?
Hubby :  Manalah ada getah 10 ekar, kalau ada hari ni pun boleh balik!
Tiba-tiba yang bongsu tu menyampuk!
Adik :  Abah, Abah masuklah BARISAN
Hubby :  Kenapa? Kalau masuk BARISAN tu, dapat tanah getah 10 ekar ke?
Adik :  Bukanlah... masuklah BARISAN kereta tu, Tengok semua orang ikut satu barisan je kat depan tu!
Hubby :  Ha Ha Ha.  Ingatkan Adik cakap masuk BARIAN dapat tanah 10 ekar!
Adik : Apalah Abah ni,orang cakap pasal BARISAN kereta lah!
Me : HA HA HA HA
(Hilang tension sekejap)


22 comments:

wantie said...

hahaha... tetiba jadi double meaning kan. maklumlah dah dekat pilihanraya ni.

KorN said...

hahaha... abah ni kan... tgh serabut tu

kasihredha said...

hihi..kalau dpt tanah 10 ekar baru masuk barisan ...kalau masuk barisan kereta tak dpt apa2 hihi

Kesuma Angsana said...

tulah .. x pasal2 dah ke lain maksudnyer!

Kesuma Angsana said...

orng lelaki mmg manjang serabut je.. x gitu

Kesuma Angsana said...

betullah tu ....

Rinna said...

Kalau dpt 10 ekar seronok laa yer..kayo laa.. heheh.. hilang tensen kejap yer.. :)

Kesuma Angsana said...

salam kenal rinna.... yup segala tension hilang klu dapek 10 ekar tanah gotah

kakcik said...

Anak2 - kadangkala penghilang stress tapi kerap juga menjadi penyebab stress. :)

jedi said...

ingatkan kecik kecik dah pandai politik....hahahahah

salam kenal

mayangsayang said...

hahhaah... tetiba menyampuk.. sib baik tak suruh ayah dia ikut bulan ...+

Kesuma Angsana said...

kakcik : betul3

Kesuma Angsana said...

salam kenal .. tq sudi singgah ... tulah mula2 ingat cam tu jugak rupanyer ckp pasal len.. he he

Kesuma Angsana said...

mayangsayang.. tulah klu x pun naik roket g bulan hihihi

nabilah_2908 said...

demam politk dah bermula... ;)

terima kasih sudi singgah & follow APA KATA HATI..keep in touch ya... ;)

Kesuma Angsana said...

Hi nabilah... ok will do keep in touch !

~KEISHAHANI YUSOFF~ said...

haha..lawak laaa husband akak tuh!

Kesuma Angsana said...

time lawak lah,, klu marah hurrmmmm..

محمد شهريل القنيطري said...

hahahaha...hilang tension skjap baca entry ni..tu lah salah tafsir..hehe

Kesuma Angsana said...

tulah tgh serabut dgn jammed2 tu sampai anak ckp len, dia pikir len

Denaihati said...

Anak2 memang lurus n jujur, menyampuk yg ngetop

Kesuma Angsana said...

DH : gitulah selalu anak2.... anak sapa tu, anak kita juga hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...