Tabung Masa Depan ...

Thursday, May 17, 2012

Macam mana nak buang Timeline Facebook

Ramai yang duk tertanya-tanya, macam manalah cara nak buang Timeline facebook tu kan (termasuklah saya). Yelah, masa tu, nampak je benda baru "timeline', apalagi main syok2 klik ajelah. Benda barulah katakan!. Bila dah bertukar, barulah nak rasa menyesal tak sudah. For me, "timeline" tak berapa user friendly lah. Rasanyer, saya lebih suka 'mukabuku' yang dulu tanpa timeline ni. 

Dah cuba juga satu dua cara dari search internet tapi  tak berjaya hinggalah saya dapat info ni.  Mudah sangat2!.  Oklah, share sedikit dengan you all, dari salah seorang rakan blogger saya kat sini AF. ( Thank you so much, dik!) Baca kat bawah ni dulu! Tak faham boleh tanya ye!.

Saya dah pun buat, dan berjaya. Yahoooooooooo..seronoknyer! 

Step 1. Visit http://www.timelineremove.net/ to install the addon on your browser.

Install Timeline Remove Addon
Install Timeline Remove Addon
Step 2. After the installation restart your browser to see the changes on your Facebook timeline. Now your Facebook timeline is removed from your Facebook profile and Facebook pages. Check the screenshot below.
Facebook timeline before the installation of the addon:-
Facebook-Timeline
Facebook-Timeline
Facebook timeline after the installation of the addon:-
Facebook-Timeline-Removed
Facebook-Timeline-Removed
That’s it now you can enjoy your Facebook without the Timeline feature. To enable the Facebook timeline you have to disable addon to view Facebook’s Timeline once again. In Firefox Go to Addon and disable the Timeline, remove addon and in Google Chrome go to Setting > Extensionand remove the Timeline Remove extension.

Oklah kalau tak berapa nak faham lagi, layan je lah video bawah ni !

                                                              (credit : youtube)

2 comments:

onlajer said...

wah bagus tu,tapi nak buang ke tak nak time line tu?

Kesuma Angsana said...

up to you.. tepuk dahi tanya hati huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...