Tabung Masa Depan ...

Saturday, May 05, 2012

Makna "Reunion" & Motif

Jangan salah sebut lak. Nanti jadi "Union" pulak. (Union nak fight untuk ape?? or nak kirim uang pak??) He He He.

Kalau rajin baca paper, mostly hari2 ade je cerita2 tentang reunion ni. Kalau kat blog, lagilah banyak cerita dan alkisah. Reunion ni banyak maksud, dan bergantung kepada sebab2 atau tujuan asal ianya diadakan. Kekadang kita boleh buat reunion dengan  kawan2, family or ex-oficemate etc. Tapi, kalau dengan ex-kekasih tu bukan panggil ReUnion, itu UCariMasalah!  Mungkin maksudnya macam ini lah contoh:-

A class reunion is a meeting of former classmates, typically organized at or near their former school by one of the class on or around a milestone anniversary of their graduation; or
A family reunion takes place on a specified day each year for the purpose of keeping an extended family closer together. (Tq en. wikipedia)
Apapun reunion ni cam kita get togetherlah and paling penting selalunyer, mesti ada makan2.

Ada juga jemputan untuk majlis2 reunion ni. Specially reunion dengan rakan2 sekolah.  Tapi selalunyer last minute mesti ada je halangan. (Sorry sangat2 kawan2!) Apapun masih ingat lagi memori bersama kawan2 waktu sekolah dulu2! Takkan lupa sampai bila2. Sejujurnya, I miss you all sangat2!. 

(credit to : ex-smaj lepak group FB... kawan2 minta share gambar waktu reunion dulu ni ye.Tq)

Kalau ada sumur di ladang, boleh kita menumpang mandi
Kalau ada umur yang panjang, boleh kita berjumpa lagi...
Bila tu ???.  Entahlah sekurang2nya hadirlah dalam mimpi2...................
Cewah!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...