Tabung Masa Depan ...

Sunday, May 13, 2012

Peribahasa Darah Daging

Salam Pagi Ahad!
Selalu sangat kita dengar perkataan ini kan "Darah Daging".  Kalau dalam drama, filem ataupun cerita2 melayu lagilah kerap disebut dalam dialog.  Nak tahu maksudnyer.  Mungkin kita sendiri dah tahu, tapi ini untuk makluman generasi2 yang baru ni. Darah daging ini maksudnyer anak dan juga saudara-mara daripada keturunan kita sendiri.  Ada faham?

(Ni lah antara 'darah daging' saya, once a upon a time masa tunggu nak check in @ Permaisuri Resort)
Tak faham jugak?. Kalau camtu, cer pergi tanya cikgu2 kat sekolah nanti ye!.
 
(Plannyer nak pergi tengok my nephew kat Kem PLKN ari ni, tak tau jadi ke tak!)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...