Tabung Masa Depan ...

Friday, May 25, 2012

Pintar Tapi Lucu Sole le Sole Sole

Beberapa hari lepas, bawa En. Kereta pergi bersiram.  Yelah, dalam cuaca hujan panas hujan panas sekarang ni, color putih  pun dah tak berapa nak putih, dah jadi macam kelabu asap. Sementara tunggu En. Kereta siap, lepak2 minum sambil layan my two daughters makan. Kat Mak Su Tomyam ler !. Dah makan sebenarnye petang tu, tapi si kecik tu tetiba teringin pulak nak makan Nasi Paprik. So, ikutkan ajelah.  Makan tak habis manapun.  Last2 kami bertiga yang jadi cam 'Alam Flora", kena habiskan. (Kalau lah my son ada!). Me & Hubby lak share fried meehon and my second daughter request for french fries!.  Air masing2 nak juice buah aje! Jamu mata ye bawah ni.........



Sambil makan2 tu, macam biasa siaplah kena jawab soalan2 dari si kecik tu.

She :  Adik dah tahu makna soleh dan solehah tu Umi ?

Me :  Mana tau ?

She :  Abah lah bagi tau!

Me :  Oh... apa die?

She : Soleh tu untuk lelaki baik, solehah tu untuk perempuan baik kan!

Me :  Yelah, soleh tu lelaki yang baik, taat pada Allah, agama, ibu bapa, yang perempuan pun macam tu jugalah lebih kurang, baru kita panggi solehah! Nanti adik akan belajarlah kat sekolah !

She :  Oh, kalau adik ni perempuan, solehah lah

Me :  Yelah, perempuan baik solehahlah, kalau Along tu solehlah sebab dia lelaki!

She : Along tu mana boleh panggil soleh.....  sole le sole sole tu boleh lah (sambil nyanyi lagu ini yang dipetik dari filem hantu kak limah balik rumah dengan selamba) 

Me : Ha Ha Ha


Oklah.... Happy weekend semua kawan2 !

3 comments:

man said...

india 2..heheh

Kesuma Angsana said...

india ke? huhuhuhu

nea lopah said...

Peminat usop wilchar ke anak KA ni? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...