Tabung Masa Depan ...

Saturday, May 12, 2012

Sehari Menjelang Hari Ibu

Morning semua!. Nak tulis entry apa pun tak tahulah. Macam nak raya lah pulak!. Dengar sajelah lagu ini.  Senikatanya aje sudah cukup menyedarkan kita dan menceritakan segala2nya tentang Ibu.  Apapun panggilan samada Ibu, Umi, Mama, Mak, Emak, Mum, Mummy, Mek, Mok, hargailah beliau selagi ada nyawa. (Even saya lebih rapat dengan arwah Abah sebenarnya) tapi Ibu tetap No. 1 kan! Kerana dalam Islam juga telah meletakkan Ibu di tempat paling atas, dan begitu hebat seorang Ibu sehingga syurga itu berada di bawah telapak kakinya! Kalau tak percaya cuba lihat dan fikir secara logik, dalam apa2 majlis pun nama Ibu akan disebut sebelum bapa, atau dalam ayat2 ataupun surat2 pun disebut Ibubapa kan! So, fikir2kan lah.


                     (credit : youtube.com)

Ucapan Selamat hari Ibu untuk semua yang bergelar Ibu out there, teman2 dan rakan2 pembaca yang setia dan sentiasa ingatkan diri kita dan anak2, bahawa setiap hari itu adalah hari untuk Ibu, cuma esok adalah hari yang paling2 istimewa di antara hari2 itu!. Salam....................(sebaknya) dan Happy Weekend semua.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...