Tabung Masa Depan ...

Saturday, May 26, 2012

Senyum Pagi Sabtu Dengan Kisah Puteri

My bongsu daughter sekarang tengah minat sesangat nengok cartoon 'Walt Disney" ni.  Sekejap Cinderellalah, Snow Whitelah, Sleeping Beautylah, Beauty & The Beastlah, Aladin ler, Thumbelina ler etc....  Nak tulis semua, alamat sampai abis entry ni tak siap lagi. Dan yang selalu jadi mangsa dah tentulah si kakak. Asyik kena tolong bukakan cerita2 tu untuk dia tonton lagi dan lagi.  Berulang2 .....

Walau mata tengok ke screen, mulut tak reti2 nak diam tu. Ade2 aje yang nak ditanya si Bongsu tu. Inilah conversation antara dua beradik tentang kisah Puteri, sambil tonton cerita "The Sleeping Beauty" yang entah dah ke berapa kali tengok !

Adik :   Bestlah citer2 Princess ni ! Princess tu Puteri kan Angah?
Kakak :  Yelah..
Adik :  Puteri2 ni semua cantik2 lah, gaun pun cantik2 kan!. Ada biru, pink, kuning, merah cantiknyer!
Kakak :  Hurmmmm
Adik :  Kenapalah  zaman sekarang ni takde lagi Puteri2 yang macam ni ?
Kakak :  Ini bukan betul2lah. Ni semua cerita khayalan rekaan semata-mata je! Bukan betul2. Itu watak Puteri dalam cerita cartoon jelah.
Adik :  Oh... barulah adik tau!.  Tapi, sekarang ni pun adalah Puteri tapi Puteri yang betul2lah...
Kakak :  Puteri apa ?
Adik :  ..... Puteri Umnolah.. Puteri Umno ini orang betul2lah bukan cartoon kan!
Kakak :   Ha Ha Ha Ha Ha .. takde kena mengena langsung!


( Gambar lama Puteri Umno dari google)



















13 comments:

KorN said...

haha.. layan je lah kerenah dua beradik nih

onlajer said...

lebih kurang lah dgn anak sya suka tengok boboy smapai scrip boleh hafal

Anonymous said...

bijak bijak!

Anonymous said...

kakaknyer yg tkene...huhuhu

kasihredha said...

hihi...
bijaknya adik

CikZaitul said...

..bebudak dh reti belawak :)
salam kenall :)
done follow u..

nati free-free jum singah blog saya ea..
http://ceriazaitul.blogspot.com/

Kesuma Angsana said...

Hi Korn, masalahnye x larat nak layan dah

Kesuma Angsana said...

OL : mmg gitulah bebudak skang ni cepat belajar n cepat hafal apapun

Kesuma Angsana said...

Mmg ler bijak.. tp kita je yg pening ngan kerenah dia tu!

Kesuma Angsana said...

tulah psl memng selalu terkena termasuk ler saya! hehe

Kesuma Angsana said...

KR : bijak n nakal sgt2.. per citer cuti2

Kesuma Angsana said...

Tulah hrp2 bila dia besar, rncgan Raja Lawak tu ade lg boleler suh masuk hehehe.. Insyallah akan singgah blog u ye!

C'Jai said...

Hahaaaaaaa... baru jumpa n3 ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...