Tabung Masa Depan ...

Thursday, June 14, 2012

Goreng Pisang Ke Pisang Goreng? Goreng Sukun Ke Sukun Goreng ?

Walau apapun sebutan, tiba2 teringat lak nak cari makan benda2 ini petang2 ni.   Makan benda ni, lain tempat lain pula caranya.  Ada yang makan kosong gitu je.  Ada pulak yang makan dengan sambal kicap bercili.  Setengah tempat dengan siap sambal ikan bilis bagai.  Yang lain makan dengan sos cili or sos kuih udang tu.  Apapun caranya dua2 ni memang best dan saya pilih untuk makan dengan .......................... sambal ikan bilis pedas meletop!



 ( GAMBAR2  DARI EN GOOGLE )

Ok, nak pergi cari ni!.  U olls punya citarasa camner pulak ? And kat mana yang paling sedap pernah u olls makan ? Cer citer, cer citer....... 

( pst2... tapi jangan makan kerap2 sangat ye! kalau nak jugak minum air masak banyak2,hokeh! )


24 comments:

Rai said...

lama tak jumpa sukun gorengggg.....

saya suka dengan sambal kicap.. tapi sambal bilis tu pun will do..hehehe..

teratak hati said...

Suka mkn ptg2 cmni cari kt simpang jln dkt rmh ni je..tp lme gak tk mkn..klu kt johor ni cnfirm la ada sambal lada kicap..

siti_m said...

ada jugak yang suka cicah pisang goreng dengan gula

kakcik said...

Selain mengidam nak minum sirap selasih, kakcik juga mengidam nak makan pisang goreng yang dibuat sendiri. :)

pizli said...

Saya suka makan dengan susu pekat.

Cik Kay Jue said...

wah sedap nyer pisang goreng... huhu...ckj biasa makan macam tu je.. xde cicah2.. :P

kaishin said...

pisang goreng cicah sambal kicap pedas..sedapnya :D

Nur-nba said...

Salam. Tq sebab sudi follow dan singgah blog Nur.. Yg betulnya ialah pisang goreng.. Sedap kalau makan pisang goreng dicicah sambal kicap dari cili padi.. Memang berapi !! Saya suka makan jemput2 pisang..

Teringin nak makan jus durian belanda.. Susah nak cari.. :)

Alieza Dayasari said...

hmmm sukun goreng.... pisang goreng...
sanggar cheese di tawau femes tu....

Uncle Jonni said...

pisang, sukun atau keledek goreng yg paling sedap adalah.... pisang, sukun dan keledek goreng yg kwn belanja... dan aku mkn saja..

sekian terima kasih.... huhu

CikZaitul said...

suke ayam goreng..acane tuh ??

hehehheheheh :)

Kesuma Angsana said...

rai : saya pun suka tu!

Kesuma Angsana said...

TH : dekat kt umah je senang ler

Kesuma Angsana said...

Siti-m: betullah pernha tgk org mkn ngan gula

Kesuma Angsana said...

Kakcik : buat ler pas tu antar sini ckit hehe

Kesuma Angsana said...

Pizli : eh ada juga yg suka mkn ngan susu ye!

Kesuma Angsana said...

CKJue : mkn camtu pun sodap !

Kesuma Angsana said...

Kaishin : style tu popular kat johor kan!

Kesuma Angsana said...

AD : x berkesempatan ke tawau lgi.. mkn kan utk saya ye!

Kesuma Angsana said...

UJonni ; komen x boleh blah betul lah! but i loike hehe

Kesuma Angsana said...

CikZaitu : lari topik tu dik! huhuhu

Pecinta pink^^ said...

alahai,tengok goreng pisang tu,,lapo malam2 ni..kihkih

Kesuma Angsana said...

Nur : bkn kta jus buah durian blanda tu pun susah nak jumpa.. tpi ari tu dapat kat rumah my FIL @ Kelantan

Kesuma Angsana said...

PP : memalam jgn mkn pisang grg lak.. mkn buah pisang tu bagus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...