Tabung Masa Depan ...

Thursday, June 21, 2012

JJCM & Iqram Dinzly Apa Kes?

Wah3, TV3 membuat pertukaran yang paling drastik kali ini.  Selepas Awal Ashari diumum pengacara baru Melodi bersama Zizan Razak, kini giliran Iqram Dinzly pula disambar pihak TV3.  Katanya, beliau diangkat sebagai pengacara baru rancangan Jalan Jalan Cari Makan.

 ( google image )
Jalan Jalan Cari Makan, satu program rancangan yang memperkenalkan tempat2 makan yang best, istimewa dan menarik yang begitu popular di TV3 sejak dari dulu lagi.  Dengan pertukaran pengacara yang bersilih ganti, sehinggalah kini tiba giliran pelakon Iqram Dinzly.  Bolehkah rancangan yang sinonim dengan Maria Tunku Sabri (I like waktu dia mengacara dolu2) ini terus gah bersiaran dan kekal mencuri perhatian peminat2 tempatan.

Mampukah Iqram membawa JJCM kembali seperti zaman kegemilangannya sebelum ini.  Dua pengacara Shiha Mentor dan Iqbal Mazlan yang sebelum ini yang menggantikan Qi Razali, dikritik hebat gara2 dikatakan gagal mengacarakan rancangan tersebut dengan baik.  Bagaimanapun kedua2nya menolak andaian bahawa pengunduran mereka berpunca dari sebab2 itu, tetapi mengatakan kesibukan jadual kerja lain yang padat, membuatkan mereka terpaksa mengundurkan diri.

Apapun, kita tengok jelah nanti bagaimana JJCM yang baru bermula 1 Julai , 2012 ini. Akan bersiaran seperti biasa di TV setiap Ahad, jam 12.00 tengahari. Tak ler minat sangat dengan teman tapi mesra pelakon cantik Fauziah Gaous ni. Tapi, still nak wish, all the best to you ......Iqram Dinzly!

44 comments:

eima said...

ehhmmmmmm mmg tak besh pun 2 org tu ...syok lagi Qi

Azian Elias said...

salam kenal..

i suka mamat ni.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kat instagram tue mmg byk pics dia ngan FG tue...ai ni dah berthn x tgk JJCM ngeee

cinnamon.com said...

assalamualaikum.

kak suka jln2 cari mkn yg di acarakan oleh siapa ye namanya? lupa..yg mula2 dulu..

Mama Gee said...

x minat sgt iqram...tp takpelah bg peluang..tgk dulu camne..

ALoNa CintamaniszLite said...

Dah lama betoi tak tgk JJCM..last tgk masa Qi masih jd pengacara tu lah, hehe. Tak tau langsung rupa2nya shiha tu pun penah jd pengacara JJCM?? Shiha tu takut gemok kot...asek kena test makan aje, hehe..

Semoga Iqram leh wat ler, ek...kasi org tgk JJCM pun ikut terliur sama. Mcm sdp sgt masakan kat situ, hoho..

hairy said...

gemuk lah dia nnti pastu trik dri..haha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kita tunggu...... :)

Momo said...

tak kisah siapapun yang mengacara..tapi setiap kali tengok pengacara tu makan..pergh..telan air liur..;p

Adylia Qarissa said...

iqram memang encem ;p

Haryati::Faizal said...

kita tgk la samada ada perubahan @ tak...lg suke masa serena jadi host JJCM dulu.

Kakzakie said...

Kalau dia digandingkan dgn Fauziah Gaous kan ke bagus:) Mensti mantop

gadisBunga™ said...

harap2 boleh jadi setanding serina dan maria tengku sabri. Qi pun ok. yang lain - tak best~

wantie said...

sincerely say, jjcm masa pengacara pompuan yang first tu. nama Maria Tengku Sabri. walaupun dia tu bam.. bam... tapi dia bes sangat...

tak de la mereka berdua tu tak best. layan gak la bila JJCM keudara. tengok sebab nak tunggu rancangan melodi. hehehe

Kesuma Angsana said...

eima : saya pun rasa begitu juga

Kesuma Angsana said...

Azian Elias : Salm kenal kembali! tq singgah

Kesuma Angsana said...

LadyAyu : tu lah psal but ttm je ! JJCM dulu2 best compare skang ni

Kesuma Angsana said...

CC : maria tunku sabri.. saya pun suka , klu mkn beria2

Kesuma Angsana said...

hairy : he he he

Kesuma Angsana said...

Nurul Husna : kita tunggu sama2 ye

Kesuma Angsana said...

momo : cam tu lah !

Kesuma Angsana said...

AQ : encem je x cukup klu performance x bagus

Kesuma Angsana said...

HF : Serena pun bagus jugak waktu mengacara dulu2

Kesuma Angsana said...

Kakzakie : kena tunggu saya jd producer JJCM saya wat cam ni ye hehehe

Kesuma Angsana said...

Gadis bunga : betul lah!

Kesuma Angsana said...

wantie : saya pun suka dia n then serena.. pas tu QI .. yg sebelum 2 ni x minat

baby lydia said...

x minat lh kak dgn mamat nih..lydia like JJCM ni Maria Tengku Sabri dgn Serina jek..sbb time mkn menggoda tol para penonton..

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

moga ikram dapat buat yg terbaik setanding maria tunku sabri, qi dan serina. persembahkan dgn cara tersendiri tapi biar bersantap dengan ikhlas, berselera dan penuh asyik menikmati makanan especially like how maria tunku sabri did before...perrghh.bila dia makan hatta setakat menu simple, boleh buat audience terliur nak jugak makan benda tu.

all the best ikram! =0)

p/s:kalu ambik afdlin dan harun salim bachik, mau meriah JJCM dibuatnya. Love both of them very much in superspontan! giler gempak! =0)

Rinna said...

Suka dolu2 punya pengacara.. tgk dia org makan nampak sedap je jadinyaa makanan tuh.. :)

Kesuma Angsana said...

babylinda : eh kita serupalah

Kesuma Angsana said...

VVlim@MrsNurulAzmi : sukaler baca coment u ni..

Kesuma Angsana said...

Rinna : samalah ngan saya

Zurina Hj.Zainal said...

At last!! yeay! sudah tukar org....x suke kt 2 org sblm ni...

Cute Mum said...

ooo...patutlah adik cute mum amik gambar dengan iqram..
kat kedai nasi lemak die kerja part time JJCM wat shooting.. die siap post gambar dengan iqram..

nur anis said...

ohh..mintak-mintaklah iqram best..

Ietams said...

arap² okeyla iqram ni hoskan jjcm ni

Kesuma Angsana said...

ZZ ; saya [un x minat yg 2 sebelum ini

Kesuma Angsana said...

CuteMum : yelah tu!

Kesuma Angsana said...

Nur anis : amin2

Kesuma Angsana said...

Mama Gee : betul kena tgk dulu camner pastu baru komen!

Kesuma Angsana said...

Alona : moga2 iqram leh buat lebih baikkan

Kesuma Angsana said...

hrp2 begitulah amin2

JunAina said...

Maria The Queen Of JJCM memang tak leh lawan. Cara dia menikmati makanan tu buat kita terasa nak makan jugak, cam sedap sangat.

syiela said...

tetap suka maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...