Tabung Masa Depan ...

Monday, June 18, 2012

Peribahasa Bagai Murai Tercabut Ekor

Happy Monday N salam semua. Macammana cuti semalam?. Me, penat but happy !

Aktiviti hujung minggu macam biasalah, cuma ditambah dengan extra aktiviti2 masak memasak.  Sebabnya ramai pulak yang balik dan berkunjung ke rumah minggu ini.  My sister satu family, then my another 2 sisters menambahkan lagi keriuhan, with another 2 brothers yang dah memang join sekaki. Pastu my Sister in Law & family ( my hubby's younger sister) turut datang berkunjung.  Cam dah hari raya lah pulak semalam. Riuh dari pagi hingga ke malam.

Dan biasalah yang paling bising dan banyak cakap tentulah my bongsu daughter tu.  Dok sibuk mengendalikan cousin2 dia tuk sessi main dan makan.  She kalau part bercakap2 memang macam bertih jagung non stop.  Ada2 je yang nak diceritakan.

Harap2 bila besar nanti taklah jadi macam burung murai tercabut ekor.  Tahu tak apa dia, maksudnya seorang perempuan yang banyak bercakap hehehe. Tapi kalau nak jadi DJ radio tu takpelah.  Masyukkkkkkkkk!

Apapun, bercerita tentang burung murai, teringatkan satu iklan ini yang meninggalkan kesan yang mendalam pada saya.  Tentang kasih sayang seorang ayah!.

                                                                  (credit : youtube)

Neway, tq to all my sisters, brothers, anak2 buah, nazirah, daniel, danish yang cute, najwa dan farhana yang comel sebab menceriakan suasana hari minggu !  Nanti kita gader2 lagi ye.

6 comments:

eB said...

walopn x leh tgk iklan tuh tapi musti syahdu eyr? :)

Kesuma Angsana said...

al eB.. xleh tgk ke.. best ler. burung apa. burung murai burung apa burung murai ... best2

miloais milo said...

biasaanya anak2 yg suka bercakap ni - kreatif orangnya...
harap2 begitu lah juga dengan anak uols tu....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

dalam iklan tu, ayah dia sabar je jawab anak dia tanya :)

Kesuma Angsana said...

Miloais milo : rasanya betul lah... dia memang sgt2 kreatif .. cikgu dia pun kata begitu !

Kesuma Angsana said...

Nurul Husna : begitulah kasih seorang ayah kan! sobsobsob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...