Tabung Masa Depan ...

Tuesday, June 19, 2012

Petua MacamMana Nak Jadi Bintang Termahal

( Kosmo Online )
Walaupun hari ini hari Selasa takkan satu hari nak dok entry pasal petuakan.  Nak juga post entry2 lainkan.  Takut kawan2 yang baca jadi bosan pulak. Tapi masih tak lari dari tema PETUA hari ini.

Baca kat Kosmo Online tadi. So macam biasa share dengan u ols juga!

KE tepi Shah Rukh Khan dan Salman Khan! Gelaran bintang termahal di Bollywood sebenarnya milik aktor veteran tersohor, Amitabh Bachchan. Amitabh juga telah mencatat sejarah apabila dia meraih kontrak bernilai puluhan juta ringgit yang disifatkan sebagai paling mahal pernah dicapai oleh pelakon di Bollywood.
Ia berikutan program TV yang dihoskan Amitabh, Kaun Banega Crorepati kini meraih populariti menggunung dalam kalangan penonton.
"Kaun Banega Crorepati adalah program TV yang sangat popular sekarang ini di India," ujar sumber kepada Daily Bhaskar.
Tambahnya: "Sebab itu, penerbit tidak teragak-agak untuk menawarkan kontrak baharu yang cukup lumayan."
Laporan tersebut menyebut Amitabh telah menandatangani kontrak untuk tiga musim baharu kuiz tersebut

So, PETUAnyer, kalau nak jadi bintang termahal kena tunggulah bila usia kita dah tua  (ni Amitabh Bachchan bagitau (He He He just joking! ).  But dia memang terbaik.  tetap unggul dari zaman waktu muda2 dulu berlakon dengan Zeenat Aman hinggalah sekarang.  Syabas buat pak mentua Aishwarya Rai ni ye!.

34 comments:

wantie said...

hehehe.. kena tunggu tua. memang pun kan. warga emas la katakan. Emas pun sekarang dok naik harga. mahal wooo...

kakcik said...

Bintang yang lapuk ditelan awan... eh! zaman... :)

rasp said...

suka gak tgk dia berlakon....
makin lama makin tinggi sahamnya....

Rai said...

eh saya Rai jugak..cuma saya kesoma rai dan tak berapa nak glemer..haha.. :P

ummiross said...

hahaha..cantik petua ni. Bertuah kan kalau makin tua makin laris...

IntaNBerliaN said...

negara luar.. mkin veteren mkin disanjung... dkt kita berlainan pulak ;-)

Blog Suka-Suka said...

makin tua makin terkenal ya kawan :)

LydSunshine said...

Hahaha... itu je ke petuanya. Tapi kat malaysia lagi tua lagi tak laku. Huhu.

Sue Lynnda said...

betullah kot petua ni sbb Amitabh Batchan tua lagi ohsem dari Amitabh Batchan muda..hik hik hik

Azura DIN said...

EM HAAH JGK KAN ....

Kesuma Angsana said...

wantie : pandai betul ye!

Kesuma Angsana said...

kakcik : pehal smpai ke awam kayangan bagai ni... hihihi

Kesuma Angsana said...

rasp : saya pun suka dri dulu lgi

Kesuma Angsana said...

rai : klu camtu kena tunggu umur up dulu baru leh glemer time tu hehehe

Kesuma Angsana said...

ummiross : ini petua jauh dtg dari negara India sana! hihihi

Kesuma Angsana said...

IntanBerlian : betul tu. kat msia ni mkn tua mkn suram kebanyakkan nyer

Kesuma Angsana said...

BSS : benar tu.. makin mahal lagi bayarannya...

Kesuma Angsana said...

LS : hehe itu je.. saja suka2

Kesuma Angsana said...

SueLynnda : kena tunggu kita umur cam dia tu baru tau petua ni jadi x menjadi kan hihihi

Kesuma Angsana said...

AzuraDIN : petua suka ati je ni hihihi

KorN said...

mak aku kemain lagi suke tgk amitha belacan nie.. ehhh.... hahhaa

Kesuma Angsana said...

korn ; belacan bkn sebarang belacan ni belacan termahai di India kata kau!

Bobo said...

betul tu.. legend ni :)

Nizam.Ariff said...

hmm.. kalau ikutkan umur, sikit lagi aku boleh terkenal la..

~ yus ~ said...

Makin tua makin berisi kata orang kan...

Kesuma Angsana said...

Bobo : mmg legendlah

Kesuma Angsana said...

NA : amin2 hehe

Kesuma Angsana said...

yus : tuah badankan

Ummi Iman said...

AB ni mmg class berlakon. Ada karisma tersendiri. Sbb tu org kagum. Ini ibarat kelapa. Masa tua makin tebal isi dan tambah berlemak ;)

LYAfrina said...

hehe.. xnak jd terkenal..hilang nikmat hidup

Zie said...

Tinggi lah...

Kesuma Angsana said...

Ummi Iman : betul tu , karisma dia yg mahal tu!

Kesuma Angsana said...

LYAfrina : syok apa .... masyukkkkkk

Kesuma Angsana said...

Zie : mmg pun... sbb tu mahal tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...