Tabung Masa Depan ...

Monday, June 25, 2012

Review KesumaAngsana - Continue or .. Let's Hug & Say SAYONARA Buat Seketika!

Salam Pagi Isnin semua !

Hari ini 25 June, 2012, genap sudah 3 bulan saya berblogging.  Hari ni juga nak review blog saya sendiri untuk tengok apa yang dah dicapai setakat hari ini.

                                 Target                    Pencapaian Setakat Hari Ini (sewaktu N3 ditulis)

Post N3                      90                                                            307
Kawan2                      50                                                            345
Page View                1500                                                         8282
Tabung Nuffnang        xde                                                      55.90 (alhamdullilah)
Tabung Heart             xde                                                      entahlah x check2pun          

Apa yang nak saya katakan, saya amat2 berbesar hati dan sangat2 bertuah diberi kesempatan untuk mengenali sebilangan kawan2 alam maya yang setia berziarah saban hari, sudi membaca dan meninggalkan jejak dan komen2 tanda sokongan.  Kadang2 hati dan jiwa saya  benar2 tersentuh apabila melihat kunjungan dan membaca komen2 dari kawan2 sepanjang tempoh 3 bulan ini. Terima kasih semua!


Apapun hari ini, entah mengapa, tiba2 saya rasa cam letih, lelah dan penat sangat2 and I think I should put a full stop for a while.  Back to my normal routine seperti sebelum ni dan bercuti dari berblogging buat seketika.  What say  U ols?. Ok tak ?

Saya nak tanya pendapat U ols semua.  Patut tak saya berhenti dari berblogging mungkin untuk satu, dua atau 3 bulan ni.  Dan sambung semula nanti bila waktu yang benar2 sesuai itu tiba.  (Ada U ols kesah, saya bukan blogger fofular pown kan!). Menantikan komen2 dari U ols semua!  Neway, ini satu2nyer entry saya untuk hari ini. (Akan tetap terjah and BW saja ari ni, kalau mampu). I need more time to think about this over and over again today and keputusannyer esok akan bergantung kepada komen2 dari U ols semua sepanjang hari ini !.  

Samada I will continue writing or let's us just hug here and say SAYONARA buat seketika di alam maya!. Wassalam.....   
              

56 comments:

Rai said...

wahhh..hebatnya..3 bulan je dah dapat rm55.. apa rahsianya..ce citer...

Ummi Iman said...

Pencapaian yg bagus sebenarnya. Syg nk stop. Walaupun bukan keutamaan tp ambil masa sekejap je kan nk post entri. Keep blogging.

Daddy Ziyyad said...

pencapaian yg bagus tu!!! jauh melebihi target..

saya dah dekat 2 tahu kot ber blog, iklan pun tak pasang..ekekeke

Ms Velentine said...

alah tak yah lah nak berhenti...just do it...tp ikut kemampuan...ajar mcm mn nak dpt nufnang..kita punya msh o

Sari Yusa Ibrahim said...

errrr... kita baru sampai dia dah ucap sayonara??? Mana aci :-(

pizli said...

Wah, baru 3 bulan dah boleh claim tabung tu hehe.

Mama Gee said...

kita patut berblog sbb kita suka berblog...bukan krn nk puaskan hati org lain...bukan kerana mengejar duit...or bukan krn nk glemer semata2....so berbloglah tanpa paksaan...kalau rs penat nk menulis...then..rehatlah..ambil masa sampai mood tu dtg semula...kalau rajin..sehari 3,4 entry pun takde masalah kan..

yg penting minat dan rs syg pd blog sendiri...

syiela said...

Alamak kenapa tetiba nak menyepi pulak.. apapun kalau perlukan ketenangan silakan.. tapi jgn lama2 kang rindu ^_^

ummiarissa said...

laju dapat income dari nuffnang walaupun baru...eloklah diteruskan update entry...saya makan masa hampir 2 tahun untuk mendapat seperti itu.Walaubagaimanapun usaha diteruskan untuk mencapai target..teruskan lah berblogging kerana jika lama hilang diri,susah untuk kenal balik...

Kakzakie said...

Harapan kakak komen kakak tidak menggugat rasa. Tapi kakak rasa tak usahlah mengundur diri lama. Namun andai ia bimbang mengganggu tugasan harian dan terbaik teruskan.

Tapi kalau boleh seminggu sekali jadilah so ikatan kasih sesama blogger akan terasa. Jadi kalau ada buat N3 semasa cuti pls jejaki kakak agar kakak boleh jejak ke sini juga.

gadisBunga™ said...

baru 3 bulan eh?

pencapaian awak jauhhhhhhhhh lebih bagus dari saya. tahniah! :)

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

teruskan menulis..vi suka dtg bertandang ke sini =)

sudipVSsenduk said...

takpernah cek nuffnang

Sue-Rya Qistina said...

dahsyatlah! baru 3 bulan dah ramai followers! lbh bagus dari saya, 2thn tp agak suam2 kuku je. bg saya, better teruskan menulis. saya suka bertandang ke blog awk :D

mamyharraz said...

kenapa nak stop :(
janganlaaa
janganlaaa

kira oklah akaun nuff ada jugak amount walau baru 3 bulan!..jika nak bandingkan nuff sy dah dekat 3 tahun! berblog baru nak cecah puluh2.

Zie said...

emm ada target dapatlah hasilnya.. tahniah..

emm bergantung pada diri, bila dah ada blog ni tkkan tak rindu nak tengok2 mesti ada jugakkan untuk di share.. apapun terpulang pada diri..

eima said...

3 bulan...hebat .......
aku yg dah bertahun ni pun tak sehabat ko .... hahahaha
keep it up dear

wantie said...

huhuhu... jgn la stop blogging. nanti i windu sama u..

wan nurul hezrina said...

tak payahla benti..teruskan jer=)sayang plak rasakan..

hairy said...

wahhh cptnya $$$...keep in blogging my fren blogger..hehe

LydSunshine said...

%M55 dlm masa 3 bulan itu bagus. Tak perlu stop dear. Update je bila2 rasa nak update. Kalau rasa malas takyah update. Heheh.

eelobor said...

utamakan yang mana perlu untuk diutamakan terlebih dahulu....

IntaNBerliaN said...

wah.. baru 3 bulan tp dh hebat.. follower pun ramai.. & earning nuff pun byk :-)

Haryati::Faizal said...

tak yah la stop cume buat la sehari 1 entry, so takde la penat sgt, klu full time blogger mungkin bley buat byk2 entry dlm 1 ari...menulis hanya untuk suke2...ape salahnya...hepi2 je...bukan tuk duit semata2..

wahida said...

jgn sesekali cuba stop..sekali dah stop nak start balik azab tau!!

Yumida said...

baiknye encik nuffnang tu..sy nyer x beganjak pun..2.50 je..hihi..mmg x aktif

Rinna said...

Napa perlu berhenti berblogging.. kalau bz tak perlu laa berhenti..bila free2 jer..post N3.. rugi laa kalau dah tinggalkan lama2..

eB said...

rsnyer jgn stop kot? kalo celum2 x per. takut trus ilang mood nanti :)

Chekgu Azrine said...

selamat berblog ye sis..keep it up!!

fieda said...

pencapaian dh bagus tu..nape nk berenti..slow2 jer updated blog..satu hari 1 entry pun dh ok..sayang kalau tinggal blog ni..kwn dh ramai..kwn alam maya semua baik2 tau..

Liza Razak said...

jangan stop blogging..teruskan je !! :) good luck !!

Tihara said...

saya pernah jugak rasa macam tu..jangan dilayan sangat..orang kata ikut rasa binasa...just blogging..ada idea kita tulis..ada masa kita bw..insya Allah, kawan2 yang frenly akan selalu bertandang walo kita tak dapat nak update sbb ada rasa prihatin di hati mereka..insya Allah keep it up okeh :)

mayangsayang said...

wah besnyer KA dah ada earning.. sya ni dok singgit memanjang, mungkin x tau teknik kot..

~ yus ~ said...

kenapa nak berhenti pulak. Kalau kering idea atau penat, stop dua tiga hari tu biasalah. Teruskan je. Saya dah berblog dari tahun 2006, follower pun baru cecah 4 ratus lebih sikit je. Kesuma baru 3 bulan dah 300 satu pencapaian yg sangat baik, apa pun saya berblog kerana suka, untuk catatan yg boleh di baca hari tua. Kalau kita paksa diri, mmg lagi penat, berblog setakat mampu, tp tak perlulah berhenti terus ya...:)

miloais milo said...

nak stop tu mudah - nak mula balik tu yg berat sangat2...
so - update lah at least seminggu sekali....

Mummy GreenyHouse said...

sy juga dlm dilema.. :(
tp kesuma angsana hebat la! Pencapaian sgt membanggakan.. :)
saya ape pun takdak..hahah.

Hmmm...mayb take a rest kot, me tooo.. :)
tp kawan2 blogger ramai yg baik2 n mesra..nnt rindu kat dorg!
bw still remain k.. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

xpela awak tulis bila rs nak tulis je..x perlu paksa diri :)

ummiross said...

Kadang2 ummi memang terfikir nak berehat seketika, tapi bila berehat rindu-rinduan pula. Rehat kejap je ye, nanti menulislah kembali, tentu ramai yang rindu!

ckLah @xiiinam said...

Tahniah...baru 3 bulan dah hebat prestasinya tu! Moga terus maju. Hehe

LYAfrina said...

huhu..syg kalo nk bhenti..teruskan menulis.. bg lya..menulis blog mmg utk simpan byk memori..sygnyer kalo nk stop.. tp..kalo perlukan msa..blh berehat sebntar..smpai semua ok.

Papa Mifz said...

statistik boleh dibanggakan tuh...teruskan berblog k...:)

Bobo said...

lama sgt tu berbulan bulan.. dpt update seminggu skali pun ok :)

MulutPayau said...

Salam kenal...

memang kdng2 tuntutan tugas mnybabkan kita serba salah....tapi jgn berhenti terus...sayang tau!!!! selesaikan mana yg penting dahulu...teruskan berblog ya....

Dieyna said...

teruskn je.. jgn terus stop.. tanggungjawab pada follower yg setia mmbaca enntri di blog ni

Masha Meisters said...

wah...hebat gitu...
take a rest for a while n keep berblog ye :)
it's all your's...

roserose said...

Kesuma,
walaupun baru 3 bulan,your blog menarik ramai pembaca.Jgn berhenti..teruskan walaupun anggap you blog fofular..
See,for this entry aja boleh dpt 43 komens..ok tu..

Even saya yg dah berblog sejak awal 2002. tetap maintain begitu aja bila bab blog.
Nak kata fofular tak jugak..tp sy suka low profile(byklah low profile) tp sbb sy selalu low mood..hahahha

roserose said...

setuju!

Maisarah Azmi said...

wa, baru 3bulan dah ramai follower.. duit pun masssukkk.. tahniah

محمد شهريل القنيطري said...

wah...bgoz itu petanda yg bek..terozkn menulis insyALLAH kami akan sentiasa memberi sokongan!!

azievee said...

best nyer baru 3 bulan bikin blog follower pun dah ramai tabung nuffnang pun dah ada isi....

Momo said...

hebat la..baru 3 bulan dah dapat rm50 plus.. hehe..

Kesuma Angsana said...

Untuk semua2 yang dah singgah tinggalkan komen, tq so much really appreaciate that n luv u all muah muah muah!

Yana Aina said...

hebat lah .. baru 3bln dh rmai follower. teruskan usaha kamu ... okies. jgn mudah ptus asa ^^

Kesuma Angsana said...

YanaAina : tq sudi singgah juga ye

onlajer said...

gila banyak nih , itu lah yang dipangil rezeki

Kesuma Angsana said...

onlajer : tq sokongan kawan2 juga termasuk awak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...