Tabung Masa Depan ...

Monday, June 18, 2012

Terbaru Tentang Oki Setiana Dewi

Oki Setiana Dewi!. Ataupun Anna (dalam filem lah)...............

 ( CIK GOOGLE )
Suatu nama yang tidak boleh dipisahkan kalau kita bercakap tentang Filem "Ketika Cinta Bertasbih" yang begitu popular suatu ketika dulu.  Saya sangat2 menghormati dan kagum dengan beliau kerana, walau bergelar pelakon popular tetapi masih tetap kekal dengan penampilan ayu bertudung.  Sangat sejuk mata memandang wajahnya.

Biarpun sebelum ini Oki yang merupakan anak kelahiran Batam Indonesia ini mengakui, dia bukan seorang Muslimah sejati malah mula menutup kepalanya hanya selepas usianya mencecah 16 tahun, namun dia mempelajari lebih banyak ilmu agama sejak membintangi filem Ketika Cinta Bertasbih.

Filem itu berjaya menobatkan namanya sebagai Pendatang Baru Wanita Terbaik dan Pendatang Baru Wanita Popular menerusi Indonesia Movie Award 2010.  Walau sekuel kedua filem itu tidak sehebat sambutan filem yang pertama, Oki yang masih lagi solo, tetap terus cemerlang membina nama dipersada seni Indonesia.

Ini terbaru tentang beliau di KOSMO ONLINE. Bacalah!


Tahniah, dah jadi penulis novel yang hebat juga beliau kini.. Moga beliau terus sukses!

19 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cantek kan dia ni
lembut jer muka @.@

Kesuma Angsana said...

Lady AYu : kurniaan Allah swt

syiela said...

Dengar citer novel diapun sgt laris

syiela said...

bab buah dokong tu tak tau la nak cakap kat mna ada jual.Saya pun kawan abahnya yang kasi ^_^

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bertambah cantik dan manis bila ada kerudung tu =)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sejuknya tengok muka dia :)

Rinna said...

Very sweet.. :)

wantie said...

cantiknya dia. tak tengok pun cite bila cinta bertasbih tu. Tapi kan orang indon ni kalau cantik, cantikkkkk sangat.
nape ek?

fadh leyanie said...

suka tgk lakonan beliau.Anggun bertudung.

Kesuma Angsana said...

Syiela : xpe nnti saya cuba cari

Kesuma Angsana said...

Rina AKA Cik betty : mmemg sweet kan

Kesuma Angsana said...

nurul Husna : betul tu!

Kesuma Angsana said...

Rinna : The very !

Kesuma Angsana said...

wantie : xde jawapan ler, nnti saya g interview kris dayanti huhuhu,

Kesuma Angsana said...

Fadh Leyanie : saya pun begitu suka dgn actingnyer!

LELAKI INI said...

sgt cntik! dah followed u!

man said...

berjaya berlandaskan syariat Islam amat bermakna..

Kesuma Angsana said...

betul tu ! n tq follow ye

Kesuma Angsana said...

man : setuju dgn kamu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...