Tabung Masa Depan ...

Tuesday, June 26, 2012

That's What Friends Are For ! SESSI LUAHAN RASA

Maaf entry hari ini agak terlambat sikit, memikir dan tak tahu nak mulakan bagaimana sebenarnya!.  Maaf juga kalau entry ini agak panjang meleret.  Kalau bosan baca, komen2lah ye.

Selama hampir seharian semalam, memikirkan apa yang patut saya lakukan. Banyak perkara yang saya ambil kira antaranya kekangan kerja yang akan bertambah (insyaAllah another project on the way to be handle) dan project yg dah in-hand sekarang ni, mampukah saya nak menjengah blog nanti dan nak jenguk2 laman kawan2.  Mampukah saya menyajikan informasi yang bagus dan bermanafaat untuk semua dalam keadaan itu nanti.  Rasanya tidak adil bagi kawan2 kan. Saya jenis orang yang kalau membuat sesuatu itu, akan buat secara bersungguh2 dan tak reti nak buat sambil lewa saja. Dan saya akan pastikan hasilnyer nanti, baik dari segi kerja atau apa jua, adalah yang terbaik mampu saya lakukan. Namun sesuatu yang paling mengharukan adalah, sokongan dari kawan2. Menitis air dari hujung mata membaca komen2 kawan2 semua. Menyeka air mata yang tak sedar tumpah kala membaca komen2 yang ditinggalkan!.

Sesungguhnya, saya amat2 sayangkan satu2nya blog saya ini, sangat2 hargai persahabatan yang dibina bersama teman2 yang singgah berkunjung tanpa henti. Walau kekadang N3 merapu je yang dapat saya titipkan.  Kekadang rasa bersalah pun ada.  Sepatutnya sebagai tuan rumah kita perlu hidangkan sesuatu yang indah dan menarik untuk tetamu kan!. Saya beruntung punya kawan2 blogger yang baik2 dan sentiasa saya rindukan untuk singgah laman dan nak baca cerita berbaru tentang mereka!.

Apapun sekali lagi, jutaan terimakasih kepada kawan yang singgah meninggalkan komen dalam N3 saya semalam tu, SAYANG KAMU SEMUA Muah Muah Muah. ( kalau ada yang saya terlepas pandang mohon maaf.  List ini sehingga N3 ini ditulis pagi ini ).

(google)

Momo 

dan semua2 walau cuma singgah lalu serta setia menjadi pembaca dan pengunjung  laman saya ini.  Yang pasti atas dorongan dan sokongan anda semualah, KESUMA ANGSANA akan terus berblogging lagi. Tujuan saya berblogging sebenarnya lebih kepada kerana rasa ingin berkongsi sesuatu, dan setiap tulisan datang dari jiwa saya yang tulus ikhlas bukan kerana mengejar populariti atau wang ! Kalau adapun, itu saya anggap satu bonus. Sebab itu, kalau ada yang bertanya bagaimana nak dapat income dengan cepat, saya tak tahu bagaimana nak menjawabnya, kerana cara saya, setiap kali saya singgah di laman kawan2, InsyaAllah saya akan klik2 apa2 jua iklan yang ada dilaman mereka.  InsyaAllah mereka akan lakukan perkara yang sama juga bila singgah menjenguk kita.

Tapi, tapi tapi.........Andaikata, ada masa2 entry saya cam nan hado je, and tak dapat nak jenguk kawan2, harap2 dapat memahami ye. (That's what I call break time yek!).  Kadang2 kita terpaksa mendahulukan apa yang lebih utamakan. But  blog ini dan kawan2 tetap di hati!

Thank you again, kerana mengajar saya erti 'That's What Friends Are For"! ...............



26 comments:

~ yus ~ said...

Ha! Macam tulah.....blog ni memang bukan prioriti, tapi lebih kepada isi masa lapang,berkongsi info, berkongsi rasa, dan tempat mencari teman maya yang boleh kata semua pun baik-baik belaka kan Kesuma.

Teruksan berblogging walau sekejap timbul, sekejap tenggelam, yang pasti kawan-kawan semua tahu kita ada di sini...:)

Zurina Hj.Zainal said...

nama saya x hado pon....sedey..sedey....:(

Mrs Velentine said...

ok je...wcome...kalo xda tue maknanye perlukan rest..take u time dear...

kakcik said...

Bagi kakcik, walau tak semua 'rasa' dapat diluahkan di blog, tapi ianya adalah sebagai rakan karib juga kerana ramai kawan2 ada di sini.

:: Mrs.Eady :: said...

okey just take ur time...walaupun nama saya tak tersenarai tapi saya selalu juga singgah sini..hehehe...

Rai said...

saya setuju dengan kakcik..walau pun tak semua perkara boleh diluahkan di blog tapi blog memang jadi sebahagian dari penghibur hati..

eh nama saya atas sekali la..hehehe..

Mama Gee said...

tak kisah...kalo blog tak berupdet seminggu punn...tp jgn tutup atau stop blogging ok...

saya pun sama je..ade masa tak tau nk merapu apa dh..so bioo je blog terbengkalai sekejap sampai ada mood or ada cerita nk updet :)

Azee Hana said...

yup,,betul tu...dahului benda yang penting dulu..=)

Dylla Abas said...

kita masing2 ada komitmen kan..kalau ada masa terluang,update la blog ni..kalau tak update pun orang akan faham...busy ler tu :)

anisalya said...

berkawanlah sesama kita wlau bukan di alam nyata.

Kesuma Angsana said...

yus ; tq for d support ye

Kesuma Angsana said...

ZZ : jgnlah sedih, nama2 tu mereka2 yg komen kat N3 saya semalam.. ttp saya titipkan salam terima kasih pada yg len2 yg sudi singgah.. saya sgt2 hargai semua kawan2 yg dtg menjenguk... again tq ye

Kesuma Angsana said...

Mrs Velentine : tq for understanding ye

Kesuma Angsana said...

Kakcik : tq atas komen yg bernas ni

Kesuma Angsana said...

Mrs.Eady : tq n saya sgt2 hargai.. mcm yg saya ckp senarai tu nama2 yg tinggal komen kat N3 sya smlm n cerdit jg pd len2 yg x dpt disebut.. tq sebab selalu singgah dtg ke laman saya

Kesuma Angsana said...

rai : tq n luv u

Kesuma Angsana said...

MamaGee : agree wit u n tq ye

Kesuma Angsana said...

azeehana : tq

Kesuma Angsana said...

Dylla : betul tu tq ye

Kesuma Angsana said...

anisalya : agree wit u n tq selalu singgah n b one of my alam maya fren ye

Yana Aina said...

walau yana xbg komen pon .. yana suka sggh cni jgk. tak tahu nak ckp apa dlm box komen selalunya. hehehe

Kesuma Angsana said...

YanaAina : tq .. sgt appreciate, x komen xpe.. singgah jenguk pun sudah cukup tanda ingatan kan!

Haryati::Faizal said...

terima kasih kembali kpd kesuma krn kesuma pun rajin singgah kat blog yati n komen. ok..teruskan menulis ye....

Kesuma Angsana said...

haryatifaizal : harap2 jalinan persahabatan yg dibina kekal sampai bila2 ye ,n tq

mayangsayang said...

sobb.. sob... sob.... KA sangat terharu.. insyallah semoga kita menjadi kawan sejati di alam maya ini.. DAN TAK LUPA SAYANG KAMOOOO JUGAKK..

Kesuma Angsana said...

tq mayangsayang, sebab tak pernah bosan membaca dan x jemu2 singgah laman saya ni! sgt2 saya hargai!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...