Tabung Masa Depan ...

Tuesday, June 12, 2012

Trauma nyer..............Walau Hanya 1 Jam Saja!

Masih trauma selepas terperangkap dalam lift hampir sejam petang tadi waktu balik dari pejabat nak ke parking lot.  Pengalaman pertama sebegini dalam hidup.  Kaki masih rasa menggigil2 lagi ni.  Nasib baik ada 5 - 6 orang lagi dalam lift.  Dengan seorang dari mereka yang memang trauma sangat2 dengan kes lift2 yang macam ni.  (Dah selalu kena katanyer). Lift pulak sekejap2 bagai terhenjut2.  Saya buat macam biasa je.  Padahal dalam hati tuhan saya yang tau.  (Tolong !) . Bell tu entah dah berapa ratus kali saya tekan. Sambil tu tekan2 juga button yang lain mana tau kot2 lift boleh terbuka.  Dari berdiri, pastu duduk mencangkung sampai duduk bersila kami semua dalam lift tadi. Nasib baik juga ada seorang Pak Lawak yang menghiburkan kami sementara menunggu bantuan sampai.  Seorang Chinese yang fasih berbahasa Melayu sampai nak pecah perut dibuatnya. Tq Mr. Sunny!

Bila saja lift terbuka, terus semuanya bersorak.  Alhamdullilah, tiada apa2 kejadian buruk berlaku.  Waktu memandu pulang tadi, kaki rasa cam kebas2 lagi dan cam menggigil2.  Macammana nak kerja esok ni,  pandang pintu lift pun cam trauma lagi ni.  Nak naik tangga aduhai tinggi melangit lak tingkat office saya tu!

Apa nak buat ni!!!!!!!!!!!!!!

26 comments:

pizli said...

Saya simpati dengar nasib baik tak pernah kena. Mesti seram kalau kena.

kasihredha said...

suspen jer kan
sib baik takde apa2

Kesuma Angsana said...

Pizli : Tq. memang trauma ni.kaki tangan gigil2 lg ni.. memikirkan esok cam ni adui!

Cik Jajika said...

Wah..seramnya... mesti benda bukan2 trpikir kan time tuu?? risau pulak..hehe

LydSunshine said...

Pengalaman berharga tu awak. Tapi takutnya kalau terperangkap mcm tu. Sejam tu lama kalau terperangkap.

Uncle Jonni said...

hmmmm... aku pon tak pernah mengalami situasi tersebut... mesti menakutkan...

Bobo said...

alhamdulillah selamat..tapi mesti cemas kan dlm tu?

keli menari said...

Huh ? Takut . Lif memang di elakkan.

Cik Kay Jue said...

nasib baik tak berseorangan dlm lift tu..

Kesuma Angsana said...

KR : mau x suspen, peluh satu badan !

Kesuma Angsana said...

Cik Jajika, mmg seram sejuk td n dlm kepala pikir mcm2,,, takut btl!

Kesuma Angsana said...

LS : 15 minit pun dah rasa lama ni kan pulak 1 jam... serammmmmm

Kesuma Angsana said...

Uncle Jonni : tak mau hadapi situasi macm ni lagi... takut lah!

Kesuma Angsana said...

Bobo : mmg cemas 1st time kena cam tu!

Kesuma Angsana said...

KM : xde pilihan. nak x nak kena ikut lift juga, adui esok x tau camner

محمد شهريل القنيطري said...

pergghhh...dh mcm filem dah..nceb bek x dak apa-apa..alhamdulillah

Miss BaNu said...

kalau dh terpaksa..kena la naik juga..cuma jgn naik sorang2..tggu kalau ada org nak naik juga..baru la naik lif tuh..

Kesuma Angsana said...

Cik K Jue : masih trauma..but pg ni paksa diri naik juga dgn baca doa byk2 hehe

Kesuma Angsana said...

Alhamdullilah x dak pa2lah... but tis cam antara hidup dan mati juga.... seriau cek bila ingat balik

Kesuma Angsana said...

Tq M Banu : naik juga pg tadi dgn berdoa byk2 lah..

Ietams said...

sejam terperangkap dlm lif, kire lama gak tu.. mesti tak selesa sgt

Ummi Iman said...

Kalau saya pun takut juga. Nasib baik ada penglipur lara tak terasalah masa tu kan?

Cute Mum said...

pernah terjadi kat cute mum n dania..
masa tue kami berdua jer dalam lif..
bukan terperangkap, tapi lif dari naik tiba2 terus turun dah terhenjut.. bila pintu bukak, lantai lif dan luar tak sama paras.. takut sangat kalo betul2 terhempas..

http://mamiuyun.blogspot.com/2012/02/dania-menggedix-time-daddy-main-boling.html

Kesuma Angsana said...

Ietams : masa tu x tau nak ckp apa dah

Kesuma Angsana said...

UmmiIman : seb baiklah dia acting cam Johan raja lawak kurang sikit takut tu

Kesuma Angsana said...

Cute Mum: kalau ngan anak2 ni lagi lah risau kan ! tulah takut betul klu terhempas....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...