Tabung Masa Depan ...

Wednesday, June 06, 2012

Wordless Wednesday Yang Tak Berapa Nak Wordless !

Nak cerita panjang2 pun, penat tak hilang lagi.  So, layan je gambar sepanjang percutian saya hari tu .... Banyak yang nak diupload tapi rasa tak perlulah... nanti readers baca, sampai nak muntah lak ! Huhuhu (peace.....)

DAY ONE - ( Jejalan  Dulu kat PANTAI Cherating , Pahang )

DAY ONE - ( Belek2 Key Chain for my two daughters yang sibuk, nak bagi kekawan , huh borong habis they all @ Cherating Beach, PAHANG, tu belum citer pasal beli T-shit2 lagi.... me dah rabak )
DAY ONE  - ( Tiba di Negeri Trengganu, Darul Iman )
DAY ONE - ( Memang unik giler Bas kat Trengganu , cam rupa rumah dah ! )
DAY ONE  - Cantik nyer langit on the way to KUALA BESUT Trengganu , Cam burung helang lak)
DAY TWO - ( JJCM makan Sata yang sedap kat sinilah, PANTAI BISIKAN BAYU, Pasir Putih, Kelantan )

(Dah siap resort ni, nak try check-in next time !  @ PANTAI BISIKAN BAYU )

DAY TWO - ( Cari Ikan Segar di TOK BALI, KELANTAN )
DAY THREE - ( Prepare barang hantaran, sebelum ikut rombongan menghantar pengantin di Gua Musang,  Kelantan) with my MIL and sister2  IL
DAY THREE -(  Selamat  Menerima Menantu Untuk my BIL & family  )

DAY THREE - Makan Ikan Bakar yng best @ Pasir Putih KELANTAN ,  Tu Ha My son & En. Hubby sibuk memilih2 !

DAY THREE - NI ha,  Ikan Kerapu, Ikan Merah N Sotong yang sedap, segar  dan murah walau waktu dah larut malam !
DAY FOUR - Memenuhi Jemputan kahwin, my son ex-teacher Cikgu Mazlan @ SALOR, Kota Bharu Kelantan
DAY FOUR - Selamat Pengantin Baru Cikgu, Tq dari kami sekeluarga atas undangan di FB !
 ( Yang ini on the way balik dari Gua Musang di KUALA KRAI (kalau tak silap lah) dan singgah minum petang sambil makan roti canai dalam cuaca hujan lebat... Roti, kari dan dalca dia memang sedap .. Eh eh... WANTIE Punyer Kedai Ke ?? He He He )

DAY FIVE - Berangkat balik... malas nak citer sebab warghhhhhhhhhh jammed giler!.. Ada kes lori terbalik, kes kereta rosak ler , road block lagi and kemalangan2 sepanjang perjalanan balik.... tension giler!

13 comments:

kasihredha said...

ohh cuti2 ke pantai timur ye.
memang kalau cuti...mesti jam gila..apalagi kalau ada accident.

Kesuma Angsana said...

KR : tulah pasal... klu x sbb en hubby malas nak g belah2 sana tu .. jammed! hehehe

LydSunshine said...

3 negeri terus jelajah. Mesti penat kan travel jauh2. Tapi berbaloi la sbb dpt pegi 2 kenduri terus.

wantie said...

owh tak sangka ada jugak kedai wantie kat sana ek. kalau wantie pergi makan ni leh makan free tak?

hehehe.. tak sangka yer. glamer gak nama I ni.

Kesuma Angsana said...

tulah psl dari SEL ke KL then PHG then Tganu brulah tiba di Kelantan... penat xyah cakp ler..tp best sesekali jln jauh cam ni.. ade 3 kenduri sebenarnya... satu lg xyah lah post kat entry... byk sgt story mory ! he he

Kesuma Angsana said...

tu lah pasal... nnti klu pgi sana... cer tanya.. mana tau leh dapt free.. kedai guna nama kita tu! hihi

Cinta Misteri said...

Byk btul keje kawin cuti sekolah ni...
Bila balik kena hati2 djln.

mayangsayang said...

wah sedapnyer sea food..... makan kepok leko, beli tudung bawal (ekk, ada kaitan ke, x kesah le) best2 dpn jalan2 camgini....

kaishin said...

owh kat pasir putih ye..makcik saya ada kat sana :)

Kesuma Angsana said...

CM : Tulah, itupun sempat pegi 3 kenduri je..

Kesuma Angsana said...

Mayang : itu perkara biasa ler.. n memang fresh n sedap tau!

Kesuma Angsana said...

Kaishin : P Putih kat mane?

kaishin said...

tak igt nama..kg lembah apa ntah..yg sy igt dr jalan besar tu kiri hala ke rumah dia, terus ke KB, kiri ke kg tok bali..kalau tak silap la hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...