Tabung Masa Depan ...

Monday, July 09, 2012

AlKisah Di Malam Terakhir Floria Putrajaya 2012

Semalam, sempat juga meneruskan misi terjah ke Putrajaya.  Hampir2 x jadi sebab Si Bongsu tak berapa sihat. Tapi dalam demam2 tu tetap nak pergi.  So kenalah makan ubat dulu yek !. Jumpa dengan cousin2 dia, rasa sihatlah sikit rasa badankan.  Cousin2 hello (style Jozan) !

Tengahari, acara masak2 style berkelah je, simple, mudah dan cepat ! @ my second last sister's house......


Lepas tu, ke rumah my 1st sister pulak untuk next acara santai2 borak dulu dan minum petang! ............

Lepas maghrib, barulah bertolak ke tapak Floria tu .  Nak citer panjang2pun  tak guna, so layan jelah gambar2 yek.  Apapun, budak2 jugalah yang lebih2 terujakan!.


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 Kat sini dah jadi cam ala2 ICT lah pulak !

 
 
Last one, hasil dari terjahan malam semalam, 3 pokok durian raja kunyit  musang king.  Dibeli oleh En. Hubby.  Dijangka akan keluar hasil dalam masa 5 tahun.  My bongsu daughter cakap lamanyer! (Apapun, saya tak makan durian so, tak lah kisah sangat lama mana pown ! He He He)


Banyak lagi gambar2 but simpan dululah.  Bila2 senang leh tepek2 lagi. Hi Hi Hi


64 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ai nampak petai
OMG sedap nyer
terlioq la

geram giler tgk pokok cili tue
sure kat situew wangi ekk sebab ada fresh flowers gituew

Wanieys said...

wah meriahnyerrr....best tgk...tambah2 pokok cili tu lebat sungguh cili dia

KhaiRin : anies said...

sedapnyerrr...
thn ni sy miss floria slps 2 thn berturut2 pegi ;-(

eima said...

tak pegi pun mlm tdi ...huhu rugi betui la ..sia abg tak tido sehari pas balik jln smlm tumbang

wantie said...

teruja tengok pokok cili tu. saya kan suka makan cili. kalau tanam kat umah, leh petik je bila bila suka. ngeee

Anum said...

seronoknya

mamyharraz said...

bestnya dpt tgk bunga..teringin jugak kesitu tp banyak benar halangan..harap2 tahun depan dptlah merasa :)

kasihredha said...

acara makan2 dan jalan2...bestnya cili tu, byk buahnya

faraherda. razalan said...

Sy pun ke sini ms Sabtu lps. Bwk mak ayah yg dtg dr kmpg. Tapi tak dpt nak enjoy puas2 sbb Aydin duk meragam. Haih!

Kesuma Angsana said...

Ayu : mkn petai smpai hengat dunia smalam.. hehehe

Kesuma Angsana said...

mmg paling2 geram kat pokok cili tu bukan pokok bunga hehe

Kesuma Angsana said...

Anies : selalu saya akan cuba pegi juga saban taun walau dah hari2 terakhir pown!.

Kesuma Angsana said...

eima : klu x mungkin kita leh jumpa kan! .. apapun mmg best lah walau bunga2 ade yg dh agak layu !

Kesuma Angsana said...

wantie : saya pown, cukup geram kat pokok cili tu berbanding pokok2 bunga@

Kesuma Angsana said...

anum : memang pown!

Kesuma Angsana said...

MH : saya pun pegi sebab all my sister2s stay kat putrajaya. so smmbil jalan2 terjah jugaklah bunga2 tu!

Kesuma Angsana said...

Akakkasih: mmg best, cili api tu daun mmg xde semua cili je.. geram tul tgk!

Kesuma Angsana said...

alahai tulaha klau ade sikecik ni!. saya semua dh besar2 so mari kita enjoy hihihi

maszmadi said...

huhu, taun ni x sempat terjah floria lorrr... tunggu taun depan lah plak..

QueeN TerataI said...

nak pergi tp disebabkan jadual yg terlalu padat dgn kenduri sana sini maka hasrat terpaksa dibatalkan...

syiela said...

mak ai pokok cili tu berbuah sampai tak nampak daun

hairy said...

xsmpt nk g tgk2 keta berhiasa...haha...im back :-)

Alieza Dayasari said...

budak2 tu semua suka buat love2 erk.....

Alieza Dayasari said...

pemandangan mlm best. lampu2.

Alieza Dayasari said...

kanak-kanak yang suka buat love2 tu.. comel2..

Saya Disini said...

geram la tngk pokok cili tu..buah merah2...nk petik je rasa..

Kakzakie said...

Kalau kakak mesti kakak beli pokok orkid banyak-banyak. Seronoklah siapa yg ada peluang ke sana.

eB said...

letak lagi tau. nk tgk :)

Masha Meisters said...

eik...pokok cili tu lain pesen je...xd daun! hihi...merah menyala kau...seram!

Mummy GreenyHouse said...

bestnye...cantik lampu2 malam tu.. :)

cili tu subur betul!

Kesuma Angsana said...

hopefully ada lagi lah taun depan yek! boleh pg

Kesuma Angsana said...

Queen saya pun hampir x jadi nk pg !

Kesuma Angsana said...

syiela mmg xde daun ! cuma cili je

Kesuma Angsana said...

mmg best ler n cantik2

Kesuma Angsana said...

leeza : penangan cerita korea lah ni... love saja bebudak ni hehe

Kesuma Angsana said...

siap tulis dah x boleh sentuh n petik hihihi

Kesuma Angsana said...

kakzakie : en hubby yg dok lebih2 membeli hehe

Kesuma Angsana said...

eB : insyaAllah

Kesuma Angsana said...

Masha : mmg pesen gitu cili xde daun !

Kesuma Angsana said...

MGH : mmeng cantik.. saya pown geram je nasib baik x terpetik Hehe

Haryati Hamzah said...

meriahnya! mesti besh kan?

♥ Cik Pelangi ♥ said...

best nye dapat pergi. suka tengok bunga2. tapi xdapat nk pergi sana :(

Kesuma Angsana said...

mmeg pown !

Kesuma Angsana said...

xpe insyaallh umur pjg next year boleh lah pg yek!

mayangsayang said...

hwa.. hwa x dpt pegi, planning nak g ngan anak2 tp en somi adahal lak.. kalau pegi sure nak beli pokok cili tu... kemain rimbunnyer.. pssst: KA nak tanam pokok doyan tang mana?... kalau rumah perumahan cam saya sure havocnyer klu pokok tu berbuah... hehehhe.. tp jgn lupa jemput tau 5 thn akak datang kalau dah doyan tu dah berbuah nanti... heheheh

Nizam.Ariff said...

beli pokok durian???
perghh...

gadisBunga™ said...

untuk ke sekian kalinya...saya tak dapat gi floria...huhuhu~

mayangsayang said...

KA tag awak kat sini ekk http://mayangbakingmadness.blogspot.com/2012/07/jom-tambah-geng-blog.html

Rai said...

meriah nya pokok cili tu..tapi sejarah pokok cili saya yg dibeli menunjukkan setelah habis buah cili tu pokoknya pun mati..hehehe..

miloais milo said...

bestnya gi floria...
iols tak penah pegi lagi

Orga said...

adei~...jeles tengok semua orang pergi pesta flora. tapi, cili pun termasuk dalam kategori flora jugak ker, hm...baru tau...

Mama Gee said...

shopping apa2 tak kt sana? beli pokok?
geram nk beli pokok bunga..tp mana ade tanah nk tanam...huhu

anisalya said...

bunga2 ni mmg cantik.

izz iizza said...

gambar yg cantik-cantik..:)

banyak betul cili kat pokok cili tu..:)

IntaNBerliaN said...

cantik2 bunga tu.. kalu mak saya tgk ni mesti suke :-)

Kesuma Angsana said...

en.hubby nak menambah koleksi pokok2 kat kebun tu ha.. umur pjg pasti saya update bile dh berbuah nnti yek

Kesuma Angsana said...

yup, beli 3 lg pjng umur sya update nnti bila dh tuai hasilnye yek hihihi

Kesuma Angsana said...

GB : xpe paham, jauhkan.. mungkin de rezki taun depan plak!

Kesuma Angsana said...

insyallah mayang n tq tag saya yek

Kesuma Angsana said...

ha ha ha mcm tu ke Rai!

Kesuma Angsana said...

ye ke? apa kata cuba pegi taun depan plak!

Kesuma Angsana said...

Orga, cili tukan dari bunga baru jadi buah cili hihihi

Kesuma Angsana said...

ade ler ckit2 but en hubby yg lebih2 menyopping pokok2

Kesuma Angsana said...

ANisalya : mmg cantik
izz izza : paling geram kat pokok cili tu le
Intan berlian : mak2 memang suka tang bunga2 ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...