Tabung Masa Depan ...

Wednesday, July 25, 2012

Citer Bonus Raya X Bolehlah Nak Wordless Kan !

Berita gembira untuk adik beradik KA yang semuanya kerja gomen bila,  kerajaan umumkan bonus raya setengah bulan gaji atau minimum RM 500.00 sempena raya ini.  KA jugalah, yang kena tunggu bonus bila tiba raya cina . Hu Hu Hu.

Nasihat KA, gunakanlah wang itu dengan cara yang berhemah ye!.  Walau ada cakap2 belakang tentang tujuan pemberian bonus ini, yang penting ianya memberi manafaat yang besar dan dapat membantu meringankan beban kewangan kakitangan awam dalam membuat persiapan raya tahun 2012 ini.

KA tak mahu cerita panjang. Sebab bukan KA dapat apapun.  Takut barang naik mendadak je nanti.  OKlah, Selamat Berbuka Puasa semua !  Nak minta all my sister2 & brother2 belanja KA buka puasa kat tempat 5 star , boleh !.........................

22 comments:

AZRUL AZMI said...

wah best nye... nnti suruh diorang belanja saya skali...

Bicara Kak Noor said...

samalah kak Noor KA tengok je kan oran gdpt bonus nasib lah sururumah macam akak ni haha tulah dulu tak mau keja kan..

izan mama mia said...

mg dgn bonus yg diberikan memberikan semangat baru pada kakitangan kerajaan supaya bekerja lebih tekun dan bukan sambil lewa....kan...

aNIe said...

Alahmdulillah...rezeki tu Kesuma...

azievee said...

Yeahh sonok dapat bonus sampai x leh tidur...heheheh

kasihredha said...

akak x de bonus...uwaaaa
sila belanja akak makan :)

Dee said...

tahniah buat pekerja gomen..alhamdulillah lah kan..suami dee semi gov..dpt gak..syukur..dee tahun depan bulan mac baru leh merasa..hehehe..

Papa Mifz said...

adik beradik PM sorang pun xde kerja kerajaan...tapi ayah PM pesara tentera...alhamdulillah dia bakal dapat bonus gak nanti...:)

Zie said...

wah semua keja gomen yer... murah rezeki

bai baizura said...

nak jgk. nk jgk. kihkih:p

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Kita yg x keja ni dpt baju raya je tu pn seluk poket asben je nk beli.. Apakan daya brkrban demi pemimpin ms depan.ops anak den gugurl

TiranaAduka said...

biar blog bertukar rupa
TiranaAduka singgah jua
Ape khabar gerangan disana?
Moga persahabatan kekal selama...

Tirana ini tak pandai bermadah
Bersyair gurindam jauh sekali
Singgah setelah selesai ibadah
jangan lupa berkunjung kembali

Asyiqin Haulisah said...

selamat berpuasa jugak awak. wow rejeki tu bonus diberi. :)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

penjawat awam tersenyum lebar..sekurang-kurangnya dapat ringankan beban.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best dapat bonus..
alhamdulillah rezeki bulan puasa ;-)

Mrs Velentine said...

syukur

Sue-Rya Qistina said...

syukur alhamdulillah..rezeki anak2. saya tersenyum lebar skang ni. hehehe :D

faraherda. razalan said...

Hrp takde la naik ape2 Cuma sy pasan, harga makanan kat param...mahal betul.

Mama Gee said...

tak kisahlah ckp2 belakang tu...janji ada rezeki...Alhamdulillah...

Wanieys said...

Rezeki tu..alhamdulillah la :)

izzah said...

dpt bonus,gaji lg...mmg masyuk tp bila dh raya sakan,lps raya mmg menyandar la...next gaji plk lmbat.....so,btl la awk ckp tu...kena berhemah dgn duit ni....

9n0L4 said...

masak, mkn kat rumah ramai ramai lagi best dari hotel 5 bintang tu. hee. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...