Tabung Masa Depan ...

Monday, July 16, 2012

Citer Weekend Dengan Kenduri & Melunas Janji Yang Masih Berbaki

Ni, cerita2 weekend hari tu.  Macam tulah KA. Setiap kali weekend ade2 je halnyer. Mula2, menghadiri jemputan kenduri di rumah my cousin, sempena kedatangan bulan Ramadhan dan sedikit kenduri arwah.

Pagi2 lagi, dok tolong makcik2 ni  yang dah bertukar jadi ala2 Michael Jackson semua, dengan sarung tangan putih untuk sessi menyiang dan membersihkan ikan keli untuk menu malam.  Tak sempat nak snap banyak lagi, sebab KA lepas ni dah terjatuh kat belakang, akibat licin ketika membantu membersihkan pinggan mangkuk.  Sakitnyer masih terasa hingga hari ini.

( Tengok tu , semua dah siap sedia dengan sarung tangan putih )


Tengahari, dalam sakit2 tu, sempat juga lari sekejap. Plannnyer, nak jemput  my second daughter yang form 1 tu, cause dia ada aktiviti di sekolah.  Satu lagi, dah berjanji nak belikan sesuatu buat dia.  Sebenarnya, ini belated hadiah sempena pencapaian cemerlang dia, waktu UPSR tahun lepas.  Sengaja KA tak beli lagi.  Kena memikir2 kan pro and cons sebelum belikan.  Takut leka pulak nanti.  Dia x mau ke asrama dan mahu duduk di rumah tapi berada didalam kelas KRK (Kelas Rancangan Khas untuk pelajar2 cemerlang yang tidak ke asrama penuh) di sebuah sekolah berasrama harian. So, melihat kepada keputusan peperiksaannye baru2 ini, terpaksalah KA tunaikan janji juga. Manusia dipegang pada janjinyer kan!

Yang my bongsu daughter, siap bagi nasihat dah ceramah gile2 kat kakak dia tu. Tak eloklah beli benda ini.  Nanti leka lah, alat musik ni tak baguslah macam2 lagi.  Tapi bila dah beli, siap boleh cakap, nanti kita main sama2 ye Angah !

Nak tau apa yang dibeli G.I.T.A.R................... Terbang jugalah ratusan ringgit !.  Janji ye Kak Ngah, pelajaran kena still maintain okeyhhh!.  Kata Angah, saja2 nak main waktu free timelah Umi, I'm not going to be another Najwa Latiff, promise! . Tapi KA tengok, yang si bongsu tu pulak yang lebih2 berminat je.  Dok ralit petik tali gitar tu! Hu Hu Hu.  Cuma En. Hubby je yang x berapa nak gemar !

( Antara yang ada dari  puluhan ke ribuan ringgit )


 ( Menunggu gitar di tune sebelum boleh angkut balik )

Malam pulak, sekali lagi terjah kenduri.
Gambar2 dari  hujung dapur je, sebab KA x larat dah nak berdiri. Duduk di kerusi saja boleh, akibat sakit belakang dan kaki.  Gambar2 sekitar majlis waktu sessi makan di luar rumah pown x sempat nak snap!.


( My Uncle bagi ucapan sikit sebelum majlis tahlil dan bacaan yassin bermula )
Apapun terimakasih tuan rumah atas undangan.  Siap bungkus balik lagi ! Paling KA suka gulai pisang muda ngan ikan masin. Pekat, pedas dan terangkat !........He He He

43 comments:

SURIA AMANDA said...

mcm sama plak dgn permintaan Dania..dia nak gitar jugak..tp nak jadi mcm Najwa latiff..semua lagu NL dia suka dan hafal..

Hanif Idrus said...

Sibuknya...hehehehhe
Baik check jatuh tergolek tu...kang tak pasal-pasal urat terlari ....

Sekarang ini memang trend anak gadis minat main gitar..biasalh remaja terpengaruh ngan Najwa, Raffael, Yuna..semuanya pompuan....apa nak buat!!
Trend zaman budak2 sekarang...

Rai said...

semoga sakit belakang KA cepat sembuh..

lama tak makan gulai!

Kesuma Angsana said...

Dania pun minat juga ke! hehehe

Kesuma Angsana said...

ok dah makn ubat pown. Susah juga lak ikiu trend salah x ikut trend kita serba salah! anak2 skang tau ajelah kan

Kesuma Angsana said...

Tq Rai. Dah ok sikit dah ari ni. KA suka betul gulai pisang muda tu tau!

eB said...

suka gulai pisang muda ngan ikan masin?
perghhhhhhhhhhhhh

Ikhwan Suhaimi said...

Wow gulai pisang tu pun saya suke..lagi2 macam pekat2 kering. ratah pon sodap !

*btw Hebat la taste Buffday gurl.. :)

Alieza Dayasari said...

wow... sangta lah aktif nyer weekend awk. sy weekend stay home selalu.. sbb seminggu dah pack dgn segala macam aktvt kerja.

www.QueAchmad.com said...

Abe dah singgah sini dari www.queachmad.com

paridah said...

nak petua sakit blkang KA? Mudah je kena tidur atas lantai...lapikle dgn tikar buluh r tikar mengkuang...petua kak ambil dari ustaz yg keudara kat phgfm...hadiah utk anak2 mmg patut diberi sbg tanda penghargaan ibubapa n galakn mrgsang kjayaan...

MulutPayau said...

terjatuh...????? siannya...harap2 cepat sembuh ya KA...
Tentu seronokkan anak dapat apa yg dihajati.....

keli menari said...

Suka gitar juga ? Hm tapi saya dah lupa kod.Haha

anisalya said...

kak ngah pandai main gitar ek? apa pun KA kena jaga diri. pergi berurut la kalau still sakit.

Bobo said...

kenduri lebih meriah dgn merewang..hubungan lebih mesra gitew hehe..

wah lps ni anak dah boleh buat video kat utube hehehe

Liza Razak said...

favourite saya gulai pisang muda tu :)

azievee said...

Amboi nak hadiah gitar...nak jadi najwa latif ker?...khik3

qaseh johanna said...

ooo sedapnya gulai pisang dgn ikn masin.. nikmat tu.. jarang2 dah nk jumpa kt kedai..kena blk kpg dan suruh mak masak ni.. mmmm


**amboi..nk jd Yuna ke Angah ni.. hihi

Bicara Kak Noor said...

semoga cepat baik ya KA
bestnye gotong royong makan pun sodap tu

Liza @ Adzriel AB said...

hati2 yang buat keje tu... nak tolong urut, tak dpt jumpa pulak.

Kak Izan said...

waaa kenduri .. suker suker suker.. :) pergi cek pasal belakang tu... nanti takut melarat :D

Kesuma Angsana said...

TQ , KA dah follow balik ye

Kesuma Angsana said...

Tq paridah, KA dah makan ubat, cuma akan try ikut petua ni! really appreciate ... betul tu, for KA hadiah tu sebagai penghargaan & merangsang anak2 utk lebih berjaya

Kesuma Angsana said...

dah ok sikit, wlau msh terasa sakit. Mmg seronoklah dia!

Kesuma Angsana said...

mmg best eB

Kesuma Angsana said...

hadiah penghargaan atas kejayaan dlm peperiksaaan

Kesuma Angsana said...

Leeza tulah kdg2 weekend lebih memenatkan bagi KA

Kesuma Angsana said...

TQ kak Noor

Kesuma Angsana said...

tq

Kesuma Angsana said...

dah chk n makn ubat pown, hopefully akan baik ler nnti tq yek

Kesuma Angsana said...

cer ingat2kan balik!

Kesuma Angsana said...

boleh lah sikit... tq ye!

Kesuma Angsana said...

Bobo, men suka2 je !

Kesuma Angsana said...

KA pown gitu

Kesuma Angsana said...

suka2 men waktu free2 time jek! hehe

Kesuma Angsana said...

betul tu, mmg sedap kan!

Wanieys said...

la kesiannya KA sampai jatuh..semoga cpt sembuh

izz iizza said...

wahh bestnya dpt gitar..:)

anak sy pun duduk kelas krk lepas x dpt asrama tahun lepas..

Ummi Iman said...

Minat pula dia dgn gitar ;) kesian jatuh. Kena urut. Nanti urat masuk angin. Take care

wan nurul hezrina said...

NURUL DULU MASA STUDI MMG ADA KAWAN ADA GITAR..NURULPUN ADA GITAR EKCELI=)KAMI TENSI2 MASA FINAL GORENG BEBERAPA LAKU PENGUBAT TENSION..SO HANYA NAK ILANGKAN STERSS=)

Kesuma Angsana said...

tq wanieys

Kesuma Angsana said...

dpt KRK ni mmg bagus, but kena bersaing lah sbb semua student2 dia hebat2kan

Kesuma Angsana said...

x g urut. Cuma g amik ubat je ! rasa dah ok sikitlah berbanding hari tu. N tq yek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...