Tabung Masa Depan ...

Friday, July 13, 2012

Dinner Kat Luar @ Mak Sue Tom Yam

Saja2 nak bercerita, sebab hati riang ria sehari dua ni.  Dan semalam,  terpaksa dinner kat luar atas beberapa sebab :-
 
1 .  Bahagian dapur rumah sedang di renovate dan progress dah menghampiri bahagian my cooking area, so semalam dapur memang x berasap. (Hopefully boleh siap sebelum puasa or raya ! )
2.   My bongsu daughter request nak makan apa2 ikan dimasak pedas style kedai tomyam.  Mula2 request siakap, pas tu tukar lain.  Siap boleh cakap, takut ikan siakap tu tak segar macam kat kampung lah !
3.   Sambil menyambil tu, nak bawa En. kereta bersiram dan bershampo kat sebelah restoran tu juga!
4.   Hati sedang berlagu nada2 gembira sebab bulan ni saya dah menang 3 GA . rezeki2, makan pun berseleralah ! DAN
5.  Paling penting.  En Hubby yang belanja.  (Dia kan buat free lance, so dah ada dapat payment sikit, tu yang belanja. Neway, bukan mahal pown. He He.  Tq ye, En Hubby!)

Layan jelah ! Antara yang sempat di snap, sebelum meluncur masuk ke perut!







Belum habis snap2 lagi, yang bongsu tu dah sibuk2 cakap.  "Cepat lah Umi, adik dah lapar dah ni!.."


28 comments:

Ikhwan Suhaimi said...

Wah2... bergumbira ye ~

*seronokye dapat gather2 ngann family ( x sabar nak balik raya )

::NureeN:: said...

lapo dh tgk menu2 ni.. dh ler x der bhn basah nk msk ari ni huhu

wantie said...

kami memang jarang makan kat luat. sebab husband prefer saya masak. lebih berkat katanya.

kekadang saya cuti husband tak cuti. memang susah le nak bergather gather. So makan kat umah je la.

tapi, klau ada sambutan istimewa baru kami akan makan kat luar.

hmm.. isok nak sambut b'day kat satu tempat. tu pun hubby kena apply cuti.

eB said...

adik, auntie pn lpr tgk nih. hu3

maszmadi said...

wah!!! tomyam tu menggiurkan sungguh la hai...

Wanieys said...

xmau komen banyak2 cuma nak kata sangat sedap hokay :)

are_lin@yu said...

skli skla dinner kt luar apa salahnya kan sis..hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya dah telan air liur ni :)

ummi_norseha said...

dtg terjah bl ada update tntng mknan tp syg x blh nk tgok pic line tenet slow...:(

pena rozie said...

sedapnyer makanan....

Nizam.Ariff said...

haiyoh... dah sup ekor pekena tom yam! Itu memang 'gu' dia tu...

Kakzakie said...

Makan nasi putih kalau ada tomyam/sup, lauk paprik dan telur dadar akan jagi set lengkap KA. Terliur kakak dibuatnya..

atty's said...

kan main lagi adik..mama asik snap gambar je ye..

Mama Gee said...

sodappnyaa dah la tgh laposs ni...x lunch td...huhu

SURIA AMANDA said...

wah...bestnya...td dah kenyang..tgok entry ni terus lapar semula...huhu

miloais milo said...

my peberet - tom yam...
tengok gambo tom yam - terliur le plak....

Liza Razak said...

terus nak ajak mr kudud makan kat luar malam ni..hehe

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

wah!sedap...dah lama vi tak makan tomyam...tetiba teringin after nengok gmbr tu....congrate! kak KA...byk betul menang GA...vi blm pernah ada rezeki menang GA...hehehehehe....

bunga_rose said...

wahhh menu2 dia semua menyelerakan tu.. telan liur dah nengok gambar tu ha hiihhii..

Suraya Baharun said...

terliur nye tgk tomyam tu...

wan nurul hezrina said...

ambai shedapppppnyer..memang selalugak order menu sama camnie bila g makan luaq

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

raya ni dapor barula kan..seronoknyaaaa :)

hairy said...

wahh terliur..haha

Kesuma Angsana said...

tq kawan2 semua atas komen nyer ! semua tu menu2 fevert KA n family hehehe + sambal belacan n ulam !

izz iizza said...

perghh sedap...yg atas sekali bagi sy sorang pun boleh habis..gerenti..:)

azievee said...

emmmm...sedap nyer...lama dah x pekena tom yam...Mak sue tom yam nie kat area mana?

anisalya said...

sedap betul la makanan ni...

9n0L4 said...

sedapnyeeee sup itu. telur dadar lagi. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...