Tabung Masa Depan ...

Sunday, July 15, 2012

Khasiat Yogurt Untuk Kulit Kering

Uols2 semua suka tak Yogurt.  Kalau KA suka buat macam kat bawah ni kalau terlebih rajin sikit, sebelum suap ke mulut.  Kalau terlebih malas banyak, hirup makan selalu jelah Yogurt tu. He He He
google image
Just nak sharekan tips yogurt, untuk Uols2 yang berwajah kering.  Macam KA, wajah mix normal to berminyak sikit  atau kata orang jenis kulit lambat tua. Ye ke ?.  Petik info dari bacaan di majalah mingguan wanita.

Caranya:-

-  Campurkan satu sudu besar dadih, setengah sudu besar minyak kacang almond, sebiji telur dan satu sudu besar madu.
-  Kacau sebati dan tampalkan pada wajah selama lebih kurang 15 minit.
-  Lepas tu bersihkan dan cuci muka seperti biasa.

Jika rajin dilakukan selalu, InsyaAllah dalam 3 - 4 minggu wajah kulit yang kering akan menjadi lebih lembap.  Ini kerana Yogurt bagus dan berfungsi untuk mengecilkan pori2 kulit wajah sekaligus melembutkannya.  Boleh cuba yek!

Kongsikan juga khasiat terbaik Yogurt kat bawah ni!

Google Juga

10 Reasons Yogurt is a Top Health Food -  

20 comments:

Adylia Qarissa said...

dkna tak suka makan yogurt :(

Maisarah Azmi said...

suka makan yogurt.. semalam baru makan

nn lylyn said...

slalu mkn & minum je..xprnah try sapu2 muka lg ^^

syiela said...

suka makan tapi nak letak kat muka huhuhu taknak

haz said...

haz sangat suka makan yogurt! ^^

anisalya said...

mmg yogurt ni baik untuk kesihatan. bukan utk kulit je.

Kesuma Angsana said...

la dkna napa x suka lak ? sedap tu tau,ke x suka sbb yogurt ni ade rasa sour2 ckit

Kesuma Angsana said...

sara, boleh geng ngan KA lah !

Kesuma Angsana said...

KA pun x prnha cuba sbb ni utk yg dry skin , tp mkn mmg selalu

Kesuma Angsana said...

syiela klu kulit kering tu boleh cubalah yek

Kesuma Angsana said...

mmg best kn haz

Kesuma Angsana said...

betul sgt2

Lady Rina said...

thanks for sharing the info..:)

Alieza Dayasari said...

suka juga tau khasiat2 ni... amalkan cuma 2 3 hari jew. pastu dilupakan. itulah santai leeza. haizzzzzzz

Papa Mifz said...

biasa gak mkn yogurt...ingatkan hanya sesuai utk penghadaman jer...rupa nye utk kulit kering pun boleh bantu yer...nice...:)

Mama Gee said...

sedaplah yogurt ni....rs syg lak nk tempek kt muka..hehee

Wanieys said...

suka yogurt tp nk letak kat muka tak kot hihihi

gadisBunga™ said...

suka gile yogurt! kalau buat sendiri mesti lagi best. bekalan pun tak putus. pastu nak letak kat muka pun mesti tak rasa kedekut. hihihi~

izz iizza said...

sayangnya nk letak kt muka..baik makan jer..:)

9n0L4 said...

tak suke mkn yogurt ni. hee. tapi yg tutti frutti boleh mkn. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...