Tabung Masa Depan ...

Sunday, July 15, 2012

Kisah2 Cuti Hujung Minggu & Sedikit Lucu


Pagi2 semalam dah dok kat kedai makan breakfast.  Dapur masih x boleh nak diguna pakai lagi.  Dan kebetulan semalam pown, ada kenduri hingga ke malam. So, layan makan kenduri jelah!.  (Cuma my bongsu daughter yg sibuk2 complain, ramai sangat sedara Umi ni, penat dah tangan Adik nak salam, He He He). Celcom pula bermasaalah di tempat saya sehari dua ni, jadi terpaksa cari kedai yang agak jauh untuk berblogging.  Maaf x sempat nak pg jenguk laman kawan2.  Pasti akan terjah bila keadaan back to normal nanti.

Cuma masih teringat2 conversation antara my two daughters tu..........

Kakak :  Bagilah Angah pinjam kipas tangan tu ! Panas ni...
Adik :  Adik pun nak pakai jugaklah Angah...
Kakak :  Ala, kedekutlah tu!
Adik  :  Angah, Adik bukan kedekutlah, cuma Adik tak nak kasi aje.
Kakak :  Bertuah punya Adik!
Me :  Ha Ha Ha

16 comments:

azievee said...

Keletah anak2 kadang2 pengubat hati...kan..kan

Ikhwan Suhaimi said...

Lulus nak masuk raja lawak.. si Adik tu . hahahha

Cinta Misteri said...

Tak nak kasi bukan kedekut okeyyy..... Kedekut maknanya lokek okey..... Lokek tu bukannya tknk kasi pinjam, cuma kedekut jer.., aikkK

Pn. Sheila@CC said...

hehe... pandainyer adik...

anisalya said...

comelnya la...

N.Aima K said...

ada-ada ja budak2 ni

Kesuma Angsana said...

mmeng sgt2 betul tu!

Kesuma Angsana said...

memang boleh sgt2. klau kat koleksi funny KA byk citer ttg adik ni hahaha

Kesuma Angsana said...

CM : okey dh faham dah maksud kedekut tu hehehe

Kesuma Angsana said...

terlebih cerdik pandai

Kesuma Angsana said...

he he

Kesuma Angsana said...

budak2 cam tu lah

Mama Gee said...

itulah penghibur lara pun kan :)

Wanieys said...

hehe kelakar pulak budak2 ni

izz iizza said...

pandai dia jawab..:)

Kesuma Angsana said...

mama gee : betul tu
Wanieys : kelakar lah jugak hehe
izziizza : terlebih pandai tu ! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...