Tabung Masa Depan ...

Saturday, July 21, 2012

My 1st Day Of Ramadhan

Salam pagi Sabtu semua!.  Hari pertama kita semua berpuasa Ramadan tahun ini.

Dah sahur pagi tadi ? atau ade yang terlepas untuk bersahur ke ?.  Harap2 xdelah ye.  KA, alhamdulillah bersahur dengan sedikit nasi, buah kurma dan air suam.  Berulamkan 2 biji pil gula untuk gastrik & pil coklat untuk diabetes.  Lepas tu cuit sikit aiskrim dalam mangkuk anak.  He He He .... Burpppp kenyang!

Sambil menunggu Subuh, membelek2 hadiah GA dari Gincomerahjambu.blogspot tu!. Thank you, dah sampai pown.  Yang kedua antara 3 GA yang KA menang bulan ini.  Mood : Of course, Happy ler!


Dalam GA tu ade dua color, satu purple, satu pink.  KA dapat yang color purple tu. Cantik !.  Oklah, bercerita tentang purple and pink ini, KA plan nak buat dadih keladi dan dadih strawberry sebagai pencuci mulut untuk buka puasa petang ini.  Feveret anak2, anak2 buah juga adik beradik KA yang akan balik berbuka hari ini.  Resepi leh tengok kat N3 KA sebelum ini "Resepi Dadih Mudah".  Oklah, nak mulakan operasi, tumpang lalu dulu!.  Kalau berukband x buat hal, KA BW laman kawan2 lepas tu yek.......

Tinggalkan uols sekejap dengan ucapan ini.  Semoga Ramadan ini, Allah jadikan Subuh kita cahaya, Zuhur kita bahagia, Asar kita gembira, Maghrib kita keampunan dan  Isyak kita keberkatan serta dibukakan pintu Syurga tanpa sempadan ! Amin2!

20 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

rezeki bulan pose tu :)

sedapnya dadi, i likeeee :)

amin amin amin :)

Ummi Iman said...

Tahniah dpt hadiah. Dpt dadih free baru ni org bg... byk pula tu ;)

IntaNBerliaN said...

cantik... tahniah :-)

pizli said...

Pil gula untuk gastrik? Boleh tulis entry pasal pil tu tak nanti sebab wife saya takut kena gastrik. Hari tu dah kena sekali masa puasa sunat memang sampai ke malam sakitnya.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Selamat berpuasa..
semoga bertambah berkat di bulan yang mulia ni..

Knor said...

tahniah.
alhamdulillah...mom is mom,tugas mengejutkan terltk di bahu ...

Manan Qayyim said...

Selamat Berpuasa....Selamat menjalani ibadah di bulan Ramadhan...

My recent post : (PERCUMA) e-Book Ramadhan : Rujukan & Panduan Ibadah Sepanjang Ramadhan

~MakLady~ said...

Salam KA.. slmt berpuasa.

ALhamdulillah ..dapat hadiah sempena ramadhan. Rezeki! Rezeki! tu... :))

Bulan puasa ni, ML sibuk skit ..sampai lepas raya. aktiviti keluarga. APa2pn, moga KA sentiasa riang ria bersama keluarga jugak ;))

Nurul Akmal said...

Wah bestnyer.. Tahniah.. selamat berpuasa.. :)

FnF Simple Life said...

Salam ramadhan... congrats ye

Cinta Misteri said...

Salam Ramadhan...

Tahniah Dior...1st day puasa dh dpt hadiah :)

TiranaAduka said...

salam sis...

tahniah...awal ramadhan rezi datang....
Moga KA.....happy dan sihat selalu

LYAfrina said...

salam ramadhan

Prettywrite said...

tahniah kak..rezeki bulan puasa kan..purse kan tu?boleyh guna untuk raya..:)

azievee said...

Wah tahniah rezeki bulan ramadhan...wau buat dadih arr ajar skit...hehehe

Siti Nursyuhada said...

KA memang ada Ong laa sll masuk mst menang hu3

Cik Kay Jue said...

Wah tahniah dapt hadiah GA... Huhu ckj x pernh dpt lagi.. Salam ramadhan..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

salam ramadhan..
tahniah, syabas.
(lama tak guna pkataan syabas.)

izz iizza said...

dpt hadiah dompet ker tu..cantik warna purple..:)

Wanieys said...

Tahniah KA cantik la :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...