Tabung Masa Depan ...

Tuesday, July 31, 2012

Petua Serikan Wajah Di Aidifitri Tanpa Ke Spa


(Pinjam Google)
Salam Selasa yang macam biasa, mesti ada petua hari ini !.  Cara mudah serikan wajah, dengan murah dan mudah.  Tips & petua yang ini, KA dah tau lama, lepas baca dalam satu magazine few years back.  So, just kongsikan semula dengan kawan2.

Ok, cara2nya. Kupaskan sebiji kentang. Cuci bersih dan kisarkan kentang tersebut.  Kemudian campurkan dengan sedikit susu tepung digaul dan buat seperti masker. Pupurkan ke wajah dan  kalau boleh lakukan 2 kali sehari, pagi dan  malam, kalau tak, buat malam jelah.  Selepas 10 - 15 minit, bilas dengan air suam dahulu kemudian dengan air sejuk.  Lakukan seminggu 2 kali, InsyaAllah,  wajah anda akan berseri-seri menjelang aidilfitri nanti.  Duit untuk ke Spa tu, bolehlah simpan untuk guna beli benda2 lain ye. HeHeHe

Apapun kena rajin lah ye! Dan selamat mencuba..................

47 comments:

Ietams said...

Wahhh menarik petua ni

Asyifa Mustaffa said...

baru tau kentang bole buat gitu yek...hehe...
tq KA share petua...nak gak try buat nie...tp ntah buat ntah tdk nie....

❤Kamsiah❤ said...

petua2 mcm ni perlukan kesabaran,kerajinan,kesungguhan...:)

....suka potato salad hehe...

IntaNBerliaN said...

petua yg bagus ni.. time rajin leh try :-)

wani sc said...

senang betul, bahan pun simple je. boleh try ni :) tq

Mrs Velentine said...

nak try lah

BERT said...

bagusnya petua ni.. pakai kentang je.. boleh cuba ni hihi tq sis :))

Suraya Baharun said...

boleh try ni...berseri la muka su nanti..hehehehe..

inazamri said...

baru hari ni tau pasal kentang ni leh wat masker.gud info.thanks sharing

Acik Erna said...

salam KA...terima kasih kongsi..dah tua2 ni malas dah acik..tapi tak salah jugak kalau mencuba kan

Kella said...

Assalamualaikum... saya pun follow dah.. 508! terima kasih sudi singgah2 blog kita.. =)

selamat berpuasa do keep in touch...

aNIe said...

Salam KA...Nak kena buat ni...murah dan menjimatkan...

SURIA AMANDA said...

wah...i loikke petua ni...jimat...( jarang pi spa pun sebenarnya sbb saya kedekut)

Kakzakie said...

Kakak sejak dah menikah tak pernah lagi ke spa. Nak kopek kentang buat ini pun malas juga rasanya. Kopek masuk periuk masak gulai adalah hihi...

Yana Aina said...

kene cuba nie ... :)

nanieybarnieylurviey said...

perkongsian berguna...


salam 11 Ramadhan KA :)

KhaiRin : anies said...

kn beli susu tepung ni

eB said...

betol ker nih?
okeh. tq
^______________^

::EIDA:: said...

Waaa.. nice! Sukanya tips kecantikan ni... hihihi.. TQ KA~

topmum said...

woww mcm menarik je..mesti cuba ni!

susumanis said...

tq for t tips..errr kena banyak beli kentang la peh ni, hihi

mamyharraz said...

alamak sayang nak tenyeh kt muka sbb kalau masak lg sedap hehe

Ikhwan Suhaimi said...

WOahhh.... saya Suke MAsker, relaxing je. Selalu perhabis duit kat Watson/guardian. rupenye kedai Cik Esah pun ade jual MAsker.

(>_<)/

ALoNa CintamaniszLite said...

kalo wat petua ni...mesti fluffy pipi tu, kan..hehe..

nur anis said...

baru je niat nak g buat facial..huhu

TiranaAduka said...

salam sis...
oooo...boleh juga ye guna kentang....erm......
rasa macam pasir-pasir la sis kat kulit kita...pastu nanti ada cam....putih-putih bila kering.....

syiela said...

kena rajin ni.. huhuhu saya kupas dan masuk periuk je hehehe

Asmara said...

oh kentang ye. selalu tengok mcm letak timun tomato kan. ;D

hazwan hairy said...

wahhhh nice akak...sya pun nk cuba lah..nak gak kacak d pg raya..hahaha :p

Rai said...

petua lama ni kena rajin..masalah nya orang kita ramai tak rajin.. semua nak segera..dari makanan sampai la ke bab kecantikan..hehe..

Adylia Qarissa said...

tak rosak ke blander rumah nanti..heheee

wantie said...

biar betik? nak buiat la kalau cenggitu. susu tepung yg org dok hantar sampel tu leh la guna. sebab Aleesya pun tak minum susu tepung. jimat jimat.

then , kalau beli kentang kat tesco memang giler kentang murahnya. hish.. bapa banyak kentang le kan.

Kancil 8349 said...

wah...menarik...mahu mencubalah kalau macma tu

Yumida said...

tak sangka potato ni blh buat masker...nak try nnti

LydSunshine said...

Yay! Saya ada kentang yg dah tak tau nak masak apa. Bleh la. Tapi takde susu tepung. Guna vico boleh tak? Atau susu fresh?

KY said...

ini petua orang dulu2, memang boleh di pakai...

rieda_ffya said...

sempat ke nak buat ni?salam kenal....da fallow

Haryati Faizal said...

hehe...bley try tuk raya ni...tq KA

Masz Sidek said...

ooohhh... baru tahu... TQ...
Salam Ramadhan kak Kesuma Angsana... :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaaaa...... tips yg bagus. jimat.

Papa Mifz said...

bab rajin tuh lah yg malas tuh...hehe

Wanieys said...

time rajin boleh buat ni hikhikhik

Siti Nursyuhada said...

WAHAHHH CAM BEST JER NIE NAK CUBA LAA TENGKIU2

Aishah Jahirah said...

boleh dicuba petua ni.....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

bila la saya nak rajin ni. hehe

Liza Razak said...

adoi..saya ni sangat pemalas perihal penjagaan muka ni..tapi bila dah meningkat umur kena jugak amik tau. thanks sis for sharing..boleh jimatkan duit :)

Anonymous said...

salam perkenalan....petua yang simple...boleh cuba ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...