Tabung Masa Depan ...

Monday, July 02, 2012

Sorotan Hari Minggu & Kisah Hari Ini

Mencuri sedikit masa, dalam sambil2 menunggu Cik Printer tu habiskan kerja dia! HeHeHe (Super woman kan!)

Oklah, Perkara pertama, yang nak saya buat hari ini. Jeng jeng jeng.  Nak cashkan wang hasil tabungan Nuffang yang pertama selepas 3 bulan dah berblogging ni. Alhamdullilah.......


Request Date Status Amount
[Click for details] 02 Jul 12 10:07 Unpaid RM 57.15
RM 57.15

Perkara kedua. Sorotan cerita2 lawatan ke zoo hari sabtu tu.  Melawat ke Zoo Melaka, Taman Buaya dan bermandi manda di sana serta misi menawan kota melaka di Bandar Hilir.  Banyak sangat gambar2 merapu yang diambil.  Post sikit2lah untuk share sama2! 

Berhimpun di sekolah sementara menunggu 2 bas tiba.


Sekitar Zoo Melaka.  (Macam kurang maintenance ler Zoo ni!). Aduh sakit kaki merayau satu Zoo mengikut si bongsu.  Tenaga budak 6 tahun takkan sama dengan Umi dia yang dah  menghampiri senja ni (Hehehe).  Sengal2 satu badan.  Dengan kasut bertumit sederhana ni pun lenguh2 kaki.  (Balik kena rendam kaki dalam air garam suam lah ni!).  Nasib baik dah tukarkan si bongsu tu pakai selipar je siap2 dari bas. Kalau tidak, mau melecet kaki berkasut !.

Dah lah tu, sambil berjalan, sambil kena jawap soalan dia yang macam2 ni...
1.  Dah jalan abis satu Zoo,  bila nak jumpa Tarzan ni?
2.  Kenapa orang utan tu tak pakai baju, malu adik nak tengok ? 
3.  Kenapa giraffe tu buang air merata2 ?........dan macam2 lagi lah
Dan sebab Umi dia tak nak pergi ke part2 reptilia tu (geli gelemanlah)  kena belikan dia Ular getah mainan sebagai ganti dan cederahati. Macam ni pun boleh ke?

( gaya bergambar ngan kawan2 mesti sepesen hihihi
Sekitar Taman Buaya. (Menaiki train ala2 Jurassic Park, anak ok, umi pulak yang terkojut lobih2).  dan sessi mandi manda di sini . ( Yang letihnya bertawaf dari Zoo ke Taman Buaya dengan beg sebeban and perjalanan turun tangga naik tangga .. aduyai! )


Sekitar Bandar Hilir, Melaka.  (melawat2 sambil cuci mata, jalan2 dan menyopping) - Banyak duduk dari jalan kat sini sebab dah penat.



Aduhai, lepas ni memang tobat nak pergi lagi, kalau kena pusing2 dan jalan2 cam ni.  Dari pagi 8.00 pagi bertolak, sampai rumah semula hampir pukul 10.30 malam.  Penat, letih tak payah cakap lah.  But semuanye demi anak!.  (Nak cadangkan pada mesyuarat PIBG nanti, kalau ada rombongan cik kiah macam ni lagi, wajibkan kaum bapa pulak ikut !. Boleh?....)

Ahad semalam pulak, ingat nak rest je kat rumah sambil membetul2kan tulang2 dan urat2 satu badan.  Tapi En Hubby pulak, mengajak ke rumah my SIL.  Berjalan lagi dan sampai rumah malam juga. So, kesimpulannya memang takde rehat walau bercuti dua hari !....

Ok cukup!. Nak pikir pasal lunch plak lepas nih... hihihi

24 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Oh hooo seronok nyer mereka!

Rasp said...

kalo i lah sis...
toys ular2 tu pun tak akan beli...
sbb i memanggggggggg geli gelaman reptilia nie semua....

iyelah, slalunya mak2 lah yg ikut kan...
ayah2 rileksssss jer kan....
cadanganmu di terima hehehehehehe...

~ yus ~ said...

Jalan-jalan Melaka memang penat kak...huhu. Tempat2 tu semua saya dah pergi..

Eh! Kenapa akak cash-out awal bulan. Biasa orang selalu kata, cash-out akhir bulan. Tarikh 27-30hb tu, sebulan lepas tu dapatlah biasanya. Tp kalau awal bulan, orang kata, lagi lambat dapatnya....

Zie said...

Wahh ank2 lh yg best kita yg pent..
Tahnih dah bleh cashout...

wantie said...

hahaha.. ya la kan. nama pun orang. Orang Utan kenapa tak pakai seluar kan. mcm mcm budak budak ni.

mesti cute kan bila dorang tanya mcm tu.

Sue-Rya Qistina said...

org Melaka ke? saya pun org Melaka jugak. tp lahir kt Seremban, now dh menetap di Shah Alam. dh lame sungguh x singgah ke Zoo dan Taman Buaya..baru je pagi tadi gerak dari Melaka :D

Kesuma Angsana said...

seronokler , kita yg penat

Kesuma Angsana said...

nak wat camna , dia dok request! hehehe tq support saya!

Kesuma Angsana said...

dh pernah pg sebelum ni, ini mengikut anak pulak.. terpaksa ler.. saja nak cash out hari ni.. lambat xpe.. x kisah sgt pown hehe

Kesuma Angsana said...

zie : tulah emak yg penat lebih2.. tq

Kesuma Angsana said...

wantie : sampai haus n kering tekak menjawab!

Kesuma Angsana said...

x saya orng selangor.. ke melaka jalan2 je!

Deq's Qienz said...

wahh bestnya jln² di Melaka, byk tmpt² menarik, 1ari jalan pon xcukup ek..hapi holiday :)

Yana Aina said...

wahh .. dtg jln2 kat negeri yana ek. heheh mmg letih kalau pergi zoo .. balik mmg lena tdo sbb keletihan :)

N.Aima K said...

dah lama x g zoo

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

rindu nak bawa anak2 g melaka..asyik tak sempat jer

anisalya said...

my sis sefamily baru je balik daripada melaka. ooo... dah cashoutkan nuffnang ek...

Mama Gee said...

alaa sesekala je KA....
tu dpt burn byk kalori tu :)

Kesuma Angsana said...

tq.. penat x hilang2 lg ni hehe

Kesuma Angsana said...

yana : mmg betul.. tido x ingat apa2 dah

Kesuma Angsana said...

saya pown.. bukan nak pg sgt sebenarnya!

Kesuma Angsana said...

klu pg ngan family ok cikit kot, boleh adjust kita punya masa kan!

Kesuma Angsana said...

melaka best but penat.. saya cashkan dah. ingat nk peram then pikir2 saja nk merasa cash out yg pertama hehehe

Kesuma Angsana said...

mamaGee : burn kalori benda nyer.. pas tu makan 3 - 4 sehari pulak dibagi hari tu ! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...