Tabung Masa Depan ...

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday - Menjelang Ramadan, Teringat2 Nasi Dagang My MIL, Kat Mana Nak Makan Sajian Pantai Timur Terbaik!


NASI DAGANG !

37 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

kena suruh MIL masak lagik la ekkk
oishii sou tgk pic tue tetiba teirngin plak ngeee

MizzTina said...

sedapnya nasi dagang.. dulu, memula xreti mkn sbb mcm pelik.. skang dh jd feveret.. mcm nsi kerabu gak.. hehe

Azian Elias said...

semalam my mom makan nasi dagang di Belanga. Sedap katanya.

Saya Disini said...

sedpnye

anisalya said...

no komen. hehehe...

Nizam.Ariff said...

setiap khamis biasanya aku akan bei nasi dagang di pasar malam... aku suka gulai kepala ikan tongkol.

adyna said...

saya suka nasi dagang :)

ummi_norseha said...

kesukaan ibu nie...yum2

Bazilah (^0^) said...

akk buat sy terigt nasi kerabu ngan nasi dagang kt umah mak mertua..

Kak Izan said...

suker suker suker.. :D

eima said...

seb baik tak gemar sgt ..klu tak teringat2 gak aku ni

mamyharraz said...

bestnya nasik dagang.
sy kalau nak mkn beli kt pasar mlm hari khamis.
ehh ni tak sabar tgg esok nak belilah.

atty's said...

saya pun peminat nasi dagang..walupun bukan org pantai timur

Zie said...

Wah cedapnya emm zie suka kari ikan dia

Yumida said...

sedapnye..menyelerakan!

Sue-Rya Qistina said...

nampak sedap! mase preggy dulu teringin sesgt mkn nasi dagang/kerabu. mujur ade jual kt bazar n pasar mlm. hehehe

saffiya_aleesya @ echa said...

waaaa saya pun suka nasi dagang..pas makan perut kenyang mata pun jadi kuyu jer hahaha

Kakzakie said...

Apa nak risau KA... tinggal beberapa hari lagi bazar ramadhan akan dibuka. Cari apa saja mesti ada:)

Rasp said...

air tangan cooked wif lots of love memang terbaaeekkk lah sis...

Tihara said...

nasik dagang mmg terbaik, tp kena gaya masak..kdg2 ada yg keras..saya ske yg arwah makcik jiran sebelah masak..setiap kali raya selalu tukar juadah dgn arwah...sekarang dah tk merasa

Mama Gee said...

Lama gak g tak makan nasi dagang ni...gulai ikan tongkol tu sedap...

hairy said...

eh smlm bru mkn...hehe

maszmadi said...

kat umah my MIL di kuantan..... kuang kuang kuang...
hehe

wantie said...

saya memang suka nasi kerabu pantai timur. Anak say apanggil nsi biru. hahaha..

siap ngan solok lada lagi kalau saya makan. tapi tak de la orang nak buatkan. beli kat pasar malam je lah.

are_lin@yu said...

ayu first time mkn nsi dagang sdap mngancam jgk..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baru sekali pernah pekena nasi dagang..mmg sedap..~

syiela said...

pernah makan masa pergi rumah kawan kat kelantan.. mak dia buatkan sedap!!

Knor said...

belum puasa lagi ni..sempat lagi masak..

fieda said...

rindu jugak nk makan nasi dagang ni..kt KL ni beli selalu tak best..

Deq's Qienz said...

amboiii, tayang saja nohh..bak la sikit..hehehee mujuq tak ngidam..huhuu

Wanieys said...

nasi dagang jarang makan hihi

Anum said...

nyum2

Atia said...

wow...sedapnya

~LoVE PiNk~ said...

yummy2...mtk pos sikt kt saya...hee

Poetra said...

nikmat banget nih untuk buka puasa dan sahur....

azievee said...

hehehe teringat gak nasik dagang mak mertua...hehehe..MIL KA org ganu ker?

Kesuma Angsana said...

tq2 sudi singgah, akan cuba cari nasi dagang kelantan terbaik di lembah kelang ni !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...