Tabung Masa Depan ...

Thursday, August 30, 2012

Ada2 Aje Cerita Si Bongsu

Salam Syawal Ke 12 hari ini!.

Sekarang ni, hari2 anak bongsu KA dok sibuk suruh KA dengar dia baca buku2 cerita.  Semalam siap bagai tau, dia seorang saja dalam kelas Pra-Sekolahnyer, yang dapat hadiah dari cikgu sebab dah habis boleh membaca Kalam 3 dengan lancar.  Hadiah kipas tangan ini cenderahati dari Indonesia katanyer. Entah ia, entah tidak. Hadiah kedua yang dia dapat sepanjang pembelajaran di Pra-Sekolah tahun ni.

Lepas tu, KA pown bagilah hadiah juga kat dia. Yang ini, KA dapat dari Segmen Cik Jajika.  Hadiah tu ada dua, satu Topup Celcom RM5, yang ini KA guna, dan beg cute tu KA bagi present kat si bongsu atas pencapaian dia yang bagus.  Bukan main suka lagi dia. ( TQ Cik Jajika, KA dapat hadiah ni Isnin hari tu, dapat jugaklah redakan lemau2 baru masuk keje tu! )



Dalam sibuk2 KA tolong kemas barang2 nak masukkan dalam beg, terjumpa novel ni 'Aku Mahu Size S'.  Terus je dia bagi tau, " yang ini kak Najwa (her cousin sister) yang bagi, adik dah boleh baca sikit2".  Dalam hati KA duk sibuk kata "biar betik, faham ke dia'.  ( Cam jadi KA dulu2 pulak, pown kecik2 lagi dah minat baca novel2 ni bagai, walau waktu tu x berapa nak faham sangat).

KA pown terus cakap, kalau dah abis baca novel ni, nanti KA belikan novel yang baru pulak. Saja sebagai pembakar semangat !.  He He He

Tapi yang paling tak boleh blah, bila dia minta KA buat nasi goreng tengah2 malam.  Lapar !  Ikutkan ajelah................

12 comments:

Anum said...

gelagat anak2

:: Mrs.Eady :: said...

heheehe..mcm mcm gelagat :)

maszmadi said...

hehe, anak anak... tapi ok gak, bagi hadiah untuk galakkan anak buat sesuatu yang bagus kan... semangat sikit dorang.....

Riri Yoorin said...

biasalah gelagat anak2

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

aku mau saiz S
sekang weight naik 5kg after bercuti kat mesia ni
nangesss

Sue-Rya Qistina said...

comel sungguh gelagat anak2 kan. hehehe :)

ayut said...

adik bongsu mmg kakak la tmpt meluah rasa...ayut ank bongsu.klu bosan and takde kawan mmg akak2 la jd mgsa tmpt borak..hihi :) tp klu kakak bosan?dyorg crik sape ye

rieda_ffya said...

comei nye beg tu...jeles tgk..xpe, kite bkn rasuah anak2 just wat kan semangat diaorg makin berkobar2 kan KA

kiera'sakura said...

wahhhh bagusnya... betul tue bila bagi present buat depa lg semangat nak buat lg best...

sudipVSsenduk said...

seorang ibu sanggup buat apa je utk anak, kan...


kalaulah dapat saiz M, alangkah bahagianya...

sudipVSsenduk said...

seorang ibu sanggup buat apa je untuk anak, kan...

kalaulah dapat saiz M, alangkah bahagianya...

Wanieys said...

hehe mcm2 gelagat dia...wani dgr mcm seronok jer dia minta nasi grg tgh2 mlm hahaha...mcm husband wani pun hr tu penh minta nasi grg tgh2 mlm hihi awal2 kenyang kononnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...