Tabung Masa Depan ...

Friday, August 10, 2012

Belajar Kenal Erti Kehidupan Sebenar Dari Blogger PLHIV Ini

Tak tahu bagaimana KA nak memulakan N3 ini. takut tersalah tulis pula nanti.  Sedangkan niat KA hanya ingin berkongsi. Baiklah, sebenarnya waktu KA mencari2 info dan membaca tentang pencarian "Malam Lailaitul Qadar" tersinggah di salah satu laman kawan blog KA.  Dari blog beliau, KA terjah ke satu blog ini.  Allahu Akhar!.Membaca N3 penulis blog itu, membuatkan KA benar2 tersentuh.  Terus KA cari N3 terawal beliau untuk tahu cerita sebenar.  Terus lagi membaca N3 yang lain di dalam blog, sesungguhnya banyak pengajaran yang KA dapat dalam mengenal erti kehidupan yang sebenarnya. Kagum dengan semangat beliau,  terpanggil KA untuk follow agar sentiasa update & tahu apa2 cerita terbaru beliau nanti. 

Mungkin, bagi sesetengah orang akan ada rasa ketidak selesaan dengan keadaan tuan blog.  But for KA semua orang x lari dari membuat kesilapan bak kata pepatah Bumi Mana Yang Tidak Ditimpa Hujan kan. Apa yang membezakan kita adalah samada kita belajar sesuatu dari kesilapan itu dan bertaubat.  Sesungguhnya Allah swt itu Maha Penyasih, Maha Penyayang dan Maha Pengampun.  Mungkin tak banyak, tapi at least ada sedikit cerita yang boleh kita jadikan panduan dan pengajaran.

Kalau ada yang sudi baca, boleh tengok kat sini ye Najmi @ Hidup Mesti Diteruskan!

For KA, just doakan yang terbaik for him & akan sentiasa sokong mana yang termampu. InsyaAllah.

23 comments:

Anum said...

jom terjah jap

Maiyah said...

moga dia akan lebih tabah
bukan pengakhiran

Aishah Jahirah said...

kdg2 kisah hidup org pun jd pengajaran utk kita gakkan...

Penyuluh Perikanan said...

entry yang sangat bagus buat saya kawan
memang sebagai manusia banyak salahnya ..maka kita perlu bertobat
agar tuhan pengasih dan penyayang mengampuni kita
amiin

Leeza dayasari [santai leeza] said...

jom serbu.

Suraya Baharun said...

memang menarik pengisian dalam blog nya..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya dah baca n follow blog dia kak. dia betul2 kuat semangat :)

Herma Julianny said...

pasni saya nak buka blog dia pula!=)

eLL said...

salam KA, saya tak sempat nak baca dr awal, sebenarnya najmi ni terjangkit ke? atau semasa pindahan darah dsgnya?

Naj Mi said...

KA,

Masih belum sempurna, godaan syaitan tu sangat kuat, tapi sentiasa kena minta perlindungan dr Allah, tak pasti adakah mampu masih boleh terus bertahan atau akan terlencung juga kekiri ke kanan nanti, yang penting kita kena sentiasa memperbaiki diri cuba beristiqomah dalam melakukan ibadat, sekiranya esok kita terperosok jatuh kita perlu bangun secepat mungkin mohon keampunan drNYa

KA mungin akan terbaca entry yang kurang menyenangkan pada hari ini atau dimasa yang akan dtg, apa pun semuanya ada tujuan dan saya cuba sampaikan pada sasaran target pembaca yang tertentu untuk memperingat kepada mereka - ini cara saya untuk menarik mereka membaca dan menyampaikan peringatan.


Terima Kasih :)

Mak Wardah said...

Terima kasih KA. InsyaAllah kita dapat pengajaran darinya

TiranaAduka said...

Assalamualaikum wbth....
akan di singgah jua nanti

anamizu kaito said...

memang menarik perkongsiannye.. byk yg kite bleh dpt..

cik awi said...

N3 yang sangat berguna sekali semoga bawa manfa,at bagi kita semuah nantinya..

Sue PeLik said...

weee nak g terjah gak laaa huhuhu

Chekgu Azrine said...

tq for the info..good sharing..nanti nak gi baca..

Cendol said...

ape cer ni??haruslah mnerjah nii

anisalya said...

belajar daripada kehidupan orang lain.

Kasih Salina said...

salam KA..saya dah jenguk blog Najmi ni..terkejut juga kerana ada insan yang sekuat dan setabah hamba Allah ini..semoga beliau terus tabah dengan ujian Allah dan tidak putus mencari redha Ilahi..

Ummi Iman said...

Nak singgah ke blog dia juga..

p.s: KA dah Email alamat ke?

Miss Uya said...

Kena terjah gak la.....

Wanieys said...

Insyaallah ada kelapangan akn terjah

izz iizza said...

suspen jer gaya KA cakap tu..ti nk terjah juga la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...