Tabung Masa Depan ...

Friday, August 03, 2012

KA Sedikit Kecewa Gara2 Ending Dejavu Di Kinabalu

Salam Jumaat semua.  Pagi2 dah cakap pasal kecewa !

Tajuk N3 pown dah terang2 tulis KA sedikit kecewa.  Apapun, perlu akur bila majoriti penonoton memilih Bazli untuk Nadira.  Sesungguhnya, KA harap sangat2 Nadira akan pilih Ammar,  rasanya Ammar lebih berhak mendapat kebahagiaan itu, setelah apa yang beliau alami sebelum ini.  Kecewa KA dan sedikit confius dengan endingnyer dan ada beberapa scene perkara yang tak berapa nak logik antaranya;-

-    Ada ke lelaki sebaik Bazli dalam dunia ni ! ( Seribu satu susah nak jumpa kan)
-   Babak Bazli mengejar Ammar dalam kereta, semata2 nak bagitau yang Nadira hanya menipu dan sebenarnya masih cintakan Ammar.  Pastu, Ammar ikut balik dan cuma jadi saksi pernikahan Bazli dan Nadira.  Come on lah!. Apa ni!

Part paling2 confius, lepas 3 tahun  Nadira dan Ammar bertembung lagi di airport.   Saat itu jantung Nadira (selepas pemindahan jantung kedua) berdegup kencang menandakan cintanya masih pada Ammar !.  Aduhai, KA harap2 adalah season 2 cerita ini, macam kata Pengarahnya Erma Fatima mungkin akan ada part 2 of cerita ini but with tajuk yang lain.  KA pernah alami situasi yang hampir2 sama dengan keadaan ini dulu2, dimana terpaksa membuat pilihan antara Ammar dan Bazli.  Akhirnya KA pilih Ammar!.  I'm happy !


Sekalung tahniah kepada pelakon2 dan semua yang terlibat dalam 'Dejavu Di Kinabalu' ini.  Ada kelainan sedikit dari drama2 melayu sebelum ini. So, taklah membosankan, but again sedikit kecewa huhuhu!


(Foto2 dari cik google )
 
( Pst2...........Pagi2 ini ada kebusyan sikit , senang2 nanti KA jenguk laman kawan2 yek! )


22 comments:

bunga_rose said...

hihiihi.. kannn cam tak logik cite ni.. si Bazli tu leh pulak terima nadira walaupun tau cinta nadira utk amar.. haihhh.. sebbaik tak layan dr awal, klu tak msti frust...

baby lydia said...

btul tue KA.klu dya,dya akn pilih ammar..ammar cinta nye ikhlas.x nk pilih bazli tue..(coz dh tdo dgn huzma)venci sgt !!!ending yg x brp besh !! menghampeh kan !

Kancil 8349 said...

menarik ceritanya...

Cik Saila said...

mcm tu ke ending dia..huhuhu..mcm mengarut je..

adibahfaizah said...

Tah. tak paham betol part yg bazli kejar ammar tu. ingt kn nk sruh ammar kwin ngan nadira. T_T

azu said...

Berbaloi rasanya bila nengok Bazli berjuang abis-abisan mendapatkan nadirah..korban jiwa, harta dan perasaannya. At last, Bazli yang dapat Nazirah berbanding Ammar yang konfius dgn perasaannya n cintanya samada utk bekas tunangnya atau nadirah..nway hepy ending lah..difference make this Malay drama nice to watch...hee

Sue PeLik said...

hadoiii!!! betul2 kA apakah cita mcm tuh??
tensen jer tgon ending dia . tak faham betul. nadira tuh dri mana erk??larikan diri jugak ke??huhu

Zana Adieyza said...

agak blur cikit ending cerita tu.. jantung siapa yg nadira tu guna eh? buat semua penonton tertanya2 jer.. adoiii

Ayu Iman said...

err..betullaa..ending xbest.

eima said...

besh ke cite ni ... aku penah tgk memula.. sekejap pastu skip²
then dah siap masak berbuka dok jap dpn tv tgk jap
kesimpulan aku ... cite ni tak besh sbb aku tak tgk dgn betui pun ..so aku tak kisah ....allalala

Sue-Rya Qistina said...

saya x tgk pun. sbb x brp layan dr awal. sbb waktu siarannya jam 7pm, masa utk memasak. hehehe

Yana Aina said...

nasib baik yana tak tgk. klu tgk .. mesti membebel satu hari sbb tak puas hati. hehehe

ALoNa CintamaniszLite said...

Dh lama tak ikut drama bersiri kat tv...tak kisah ler drama melayu ke, korea ke, sepanyol ke, hihi..
Bkn per, lambat sgt nk tau pengabesan citer...pastu bila jam tayangan..dok berebut lak ngan yg lain nk tgk chanel lain..

KA..blog sy tak leh nk buat ruang reply mcm KA ni. Mgkn sebab template blog sy lain kot...

Ira said...

betul KA, ending smlm tak berapa best. menurut kwn ira, ada 2 ending. ending smlm ikut undian sms. tp kalau kat tonton.com.my, ending dia, nadira kawen ngan bazli. mgkn diaorg expect penonton akan pilih ammar. hehe.. tu yg kelam kabut sket ending dia. klu ada part 2 mesti lg conflik kan? da jadi bini org, xkan nak lari2 lg kat lelaki lain. hehe.. kita tggu je la.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ramai kecewa.. erma fatima juga kecewa... nadirah tu haizzzzzz

Cheida_Mymee said...

Sory to say bg cheda rsanya cerita ni plng membosankan dan menunjukkan kelemhan sorang wanita saja.. Mna part si nadira tu asyik teriak x habis2 kot la nk tunjuk dia solat istukharah ka pilih mna 1 jd plhn ni asyik nangs siksa diri... Yg lg sorang plak smpai gila... Adey x tahula kot sy ni kurang penghayatan hihi tp bg sya cite ni mmg x best lnsg... Hihi peace jgn mrah kpd pmnt dejavu =P

Cik Jajika said...

Saya pun kecewa. Last-last bila jumpa tau pulak hati baru dia tu masih sukakan ammar. bengong. mrah ni ..mrah..hehehe

QueeN TerataI said...

AS 4 ME ok la kot.. sbb bazli pun byk berkorban utk nadhira.. hehehe

Wanieys said...

ending dia xbest huk huk

:: Mrs.Eady :: said...

nasib baik tak tgkkk..

kakchik@ella said...

KC tgk episod 1, 2, pastu tak tengok dah KA. Terus lost track. tapi semlm masa endingnya KC tgk la ujung2 ..

izz iizza said...

macam-macam komen sy baca dari kawan-kawan...yg sy x tengok pun sebenarnya citer ni..tengok lonjat-lonjat jer..hihi..kejap tengok..kejap x..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...