Tabung Masa Depan ...

Thursday, August 02, 2012

Kecoh Hidangan Barakah & Chef Ammar El-Ali

Amboi3, bukan main lagi makcik2 sekarang ni. Sana sini duk sibuk berstory, citer tentang Chef Ammar El-Ali.  Semuanyer, gara2 rancangan masakan beliau 'Hidangan Barakah' yang  sedang meletup2 bersiaran dari TV-AlHijrah.

Suka sangat bila dengar dia cakap dalam bahasa Melayu dengan pelat arab tu. He He He. Tersenyum meleret2,  makcik2 tu bila Chef tu sebut, " MashaAllah sedapnyer".  Pastu siap Chef cakap lagi " suka hati taruk" sambil bagi nasihat juga 'jangan lupa zikir ketika masak' & berhati2 panas.!    Dan yang best sekali tagline dia " masak dari hati, masak with iman'!. Bersiaran setiap 5.30 ptg dan katanya ada ulangan jam 12.00 tgh malam.
 
KA pown nak cuba layan jugaklah nanti.  Ada juga cari kot2 ade video dier kat youtube, but masih xde lagi.  Leh tengok promo rancangan dia ni dulu.
 
 
Rasa KA, lepas ni ramailah nanti, mak2 buyung yang duk cadang2 nak bubuh nama anak, ala2 nama Chef ni. Chef Ammar El-Ali . ( Dekat2 nama anak bujang KA je. !).  Apapun, Chef ni memang terbaik lah, boleh speaking 3 bahasa lagi.  Fuh!. KA tabik spring ler..........

55 comments:

Siti Nursyuhada said...

Racangan maska nie sue sll miss... hu3 alhijrah jarang nak tekan hu3... pernah tgk suka gak kat dia...

syiela said...

tak pernah tengok lagi.. tak sempat la.. balik keja kalut memasak kat dapur.. kadanga tak masak sibuk melayan anak pula sampai tak sedar dah tv mana hala

hazwan hairy said...

alaaa youtube xblh buka lah plak... T_T

fiza said...

Tak pernah tgk tv al-hijrah nih. Mcm susah nak cari chanel ni area bangi...huhuhu...

inazamri said...

best la tagline dia tu

adyna said...

suka gak tgk cite nie..

en babah dah nak beli beras basmathi gara2 tgk chef nie masak :)

ieja amieja said...

alamak..akk yg duk umah x prasan lak rancangan ni..mana x nye bdk2 duk conquer tv..sempat lg nak tgk ari ni..

AnneRaini said...

tak pernah pulak dgr psl program ni...nak try tgk jugaklah.

Deq's Qienz said...

sy tag anda.jum join segmen :)

Mrs Velentine said...

mmg x dpt tgk sebab balik keja dh pukul berapa...pukul 12.00 dh tido dh..huhu

Aishah Jahirah said...

xpnh tgk gak...mcm best je tu,3 bahasa dia blh speaking ajar masakan.

ayut said...

best ea..nnt blik kg nk try tgk la..tv alhijrah kna blik kg bru leh tgk :)

Kak Izan said...

belum pernah tengok pun... stakat tengok preview adalah.. nak kena tenguk nie :)

che mid said...

Keistimewaan TV al-Hijrah pada Che Mid ialah pandai cari kelainan dari stesen tv lain.. tahniah pada mgmt dan creative group mereka!

Anum said...

anum belum pernah tgk program nie

Rai said...

belum tertengok lagi rancangan ni..

KY said...

KY belum pernah tengok lagi ni, almaklumlah, time tu time kita masak kat dapur kita, heheee, kena tengok juga sekali ni...

Kancil 8349 said...

ndak dapat tengok

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wah menarik.nnt LM nk tgk

sudipVSsenduk said...

tiba rumah pun dah pukul 6.10pm, huhuhu

Fadzli Amir said...

Salam...tak pernah tengok lagi chef ni..nanti leh tengok...siang memnag tak sempat, mungkin tgh malam...

Yana Aina said...

yana suka tengok rancangan masak. tapi masaknya malas .. hehe jom join 1st GA yana http://nazlyizan.blogspot.com/2012/08/saya-nak-sampul-duit-exclusive-yana-1st.html

wantie said...

belum pernah nonton lagi rancangan ni. tahun semua rancagan masak kena boikot. huuhu.. sebab Amirul tak suka tengok. nanti dia lapar katanya. akur ja la kan. diakan baru dok bertaktih puasa. ibu pun kena berkorban la sikit.

Mama Gee said...

pernah tertengok gak sekali....hehee
mak mama mmg suka tgk..
tp dia kata bahan2 nk masak tu susah skit nk cr..
cam rempah2 arab tu

BERT said...

oh ada ke.. tak penah tengok plak rancangan ni.. sebab siarannya waktu saya tengah msak.. x smpat layan tv hoho

tirahzairi said...

kena tgk nie...hihi

Kakzakie said...

Kalau menonton chef masak di tv memang kita terpegun. Dalam hati melonjak nak buat tapi bila dah masuk dapur tak ingatpun nak buat (ini kakaklah KA..)

fazitaismail said...

tak penah tgok ler..biasa time tu tgah bertung tang kat dapur..hehe

yusuflaili(Goku) said...

salam;
aku belum pasang astro lagi!!.

Suraya Baharun said...

tak tahu pun pasal rancangan ni sebab waktu tu ngah sibuk menyediakan juadah untuk berbuka..

maszmadi said...

x pernah tengok lagik... erm 5.30 ptg lum smpai umah, 12.00 tgh plak dah titun... bila leh tengok nie yerk...

Ikhwan Suhaimi said...

Wow Arab Fusion nih... boleh tgok dan Cube !

eLL said...

malangnya saya takde TV...hehe

eLL said...

malangnya saya takde TV. hehehe

SURIA AMANDA said...

malangnya umah ku xde astro..huhu..

Kasih Salina said...

salam KA, saya pernah 2x tengok chef ni bersiaran..best juga..syoknya dia pandai cakap bahasa melayu tu la..

Kazman / Sue said...

chef ni memang kreatif... gaya masakan santai... tapi menarik..

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

hari tu vi pun layan rancangan masak bersama chef amar :). mmg bez...suka dgr cara dia bcakap...tagline dia paling bez :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xberpeluang tgk.. umhs swa tkde astro =p

Wanieys said...

wani pernah tertengok sekali hihi

Daddy Ziyyad said...

saya tak pernah tgk lagi chef ini..:)

Ummi Iman said...

Belum tgk lg :(

izan mama mia said...

laa..tak pernah tgk..laa...nnt nak try tgk laa..

eda_ej said...

mule2 tgk mmg teruja gile.. boleh ckp melayu tu.. bukan senang nak dengar org arab ckp melayu kan..

mayangsayang said...

TAK PENAH TENGOK PUNN.. HUHUHUHU..

Qhaifa Nur said...

hubby suka tgk...selalu sebut alhamdulillah...pandai dah ckp melayu sikit2..

Cinta Misteri said...

Tk penah tengok lg. Tp CiM suka rancangan Hello Bro, comel sgt chef zamir tue

Cinta Misteri said...

Lupa..

Btw, thks utk doa KA. Next tue ada paper lg. Doakn lg eh..

Cik Saila said...

ala..xdpt tv al-hijrah..sedihnya..huhuhuhu..

ckLah @xiiinam said...

Petang petang Ramadhan tengok rancangan memasak memang best...hehe

Sari Yusa Ibrahim said...

Ala, kita sampai rumah dah jam 7, tak dapat tengok :-(

wan nurul hezrina said...

tak pernah tgk lagilah chef nie..tapi bagus ek dia masak sambil beramal=)

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...ramai ye yg suka tgk rancangan ni..sanggup tunggu kul 11 malam tu nk tgk. Bkn amek resepi pun tp suka tgk cara dia memasak tu siap ngan zikir tambah2 pelat2 melayu dia..

Anonymous said...

suka suka hatilah :)

aizamia3 said...

Ammar.. nama dak Adik.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...