Tabung Masa Depan ...

Thursday, August 30, 2012

Sempat Gaduh Balik Beraya Dengan Kisah Datuk Lee Chong Wei

Ini pulak kisah lucu waktu dalam perjalanan balik ke kampung En. Hubby hari tu.  KA duk sibuk berborak2 dengan anak2 tentang kisah Pandalela Rinong yang dapat gangsa dalam Olimpik. Bangga jugalah kitakan.  Lepas tu, anak bujang KA terus sambung cerita pasal Datuk Lee Chong Wei pulak yang menang perak. .  Dapat hampir setengah juta juga.  Boleh pulak tiba2 En. Hubby yang memandu tu jadi tukang sampuk cerita. Memang nak cari pasal !

Hubby :  Lee Chong Wei mana pulak Perak!
Along :   Betullah Lee Chong Wei Perak!
KA :      Peraklah!
Hubby :  Bukanlah Lee Chong Wei bukan Perak!
KA :       Habis tu apa !
Hubby :  Lee Chong Wei Penanglah!

Semua dok pulun gelak. Nak marah pown tak jadi dah.

KA :     Orang cerita tentang Pingat Perak dia duk cerita pasal asal usul Lee Chong Wei pulak.
Along :  Ni mesti Ummi nak bubuh cerita kat blog ni!
KA :     Ooo, itu sudah mesti...... hehehe
Adik :  UMMI ni..

Moral of the story, kalau memandu tu tolong concentrate sikit, jangan pandai2 nak menyampuk hokeyh.. Kihkihkih!

Satu lagi, congrate untuk Datuk Lee Chong Wei yang dijangka akan menamatkan zaman bujangnyer tahun depan 2013 dengan kekasih hati yang pernah break sekejap dulu. Wong Mew Choo!.  All  the best Datuk!



(Gambar2 pinjam google )

Memang sepadan ...........

30 comments:

Kak Izan said...

hahaha.. kelakar tu... buat lawak plak..:)

Anum said...

sepadan2...

Herma Julianny said...

hahaha!
Lucu la...
miscommunication...=p

~ yus ~ said...

hihihi

:: Mrs.Eady :: said...

hahaahaha....

Rinna said...

Adess..sabo je laa..

eMMe said...

salam KA, saya pun baru folo blog KA..hehehe...
LCW mmg patot kawen.. umur dia pun dah banyak..
sesuai la dgn WMC tu.. dpt gelaran Datin, heee...

onn Lajer said...

cis aku pun terkeliru

Cik Saila said...

hahahaha..kelakar2..perak,perak,perak..last2 penang :D

DekNie said...

hehehe.. kelakar...dah agak dah.. mesti hubby KA igt negeri perak...ehhehe

pizli said...

Hahahah lawak lawka..

ayut said...

hahaha...blh plak.tu la kan,dh ckp dpan2 pon msih ad slh faham yg kita hadapi.hihihi.

Everything's Everythings said...

Hahaha tiba2 Pingat Penang smpai :D

::NureeN:: said...

kahkahhahahhahah lawak tol la

wantie said...

hahaha.. sib baikn tak de negeri nama gangsa, kalau idak si Pandalela tu pun akan dikonfiuskan jugak. kelakor

Pink Lavender said...

penangla kak...hi3...

ieda said...

ahahha sib baik x jadi kejadian yg x diingini .. ;)

Sue-Rya Qistina said...

hahaha..mmg agak kelakar kt situ.
dah mmg kebetulan sebutan pingat Perak=negeri Perak.

fiza said...

Hahaha...tu lah, lenkali bagi salam dulu.

Wanieys said...

hahaha..kelakar sudah

ALoNa CintamaniszLite said...

huhu...mmg mcm2 leh tercetus ketika perjalanan ke mana2 destinasi bersama keluarga. Makin jauh perjalanan mcm2 leh keluar, hehe.

KA kampung kat ner...sy tak kenal sgt laa personaliti KA, harap2 jgn ler sembunyi sgt. Seronok kenal KA ni..

CikMunBlogger said...

haha . kalau LCW emas pulak jadi camne kan ? huhu
wah , melepas sudah LCW saya XD

eita said...

hahahah...tu lah jadi nyer kalau menyampuk tapi tak tahu apa2...

izan mama mia said...

hihihi..macam2 lor..

MamaEma said...

kih kih...ema pun tergelak sama

aNIe said...

Salam KA...hehehe... selalunya anak2 akak cakap...' Len kali kalau nak menyampok bagilah salam dulu...'

Selamat Hari raya dari akak sekeluarga...maaf zahir batin

N.Aima K said...

ni kes menyampuk tak bg salam hehehehe

kaishin said...

assalamualaikum..nak menyampuk sikit boleh? hehehe

adyna said...

ngan dak2 nie deme je nak menang..hehehe dia org penang ka ;)

sal ya said...

saja nak buat kelakar la tu kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...