Tabung Masa Depan ...

Monday, August 06, 2012

Sessi Berkelah Sambil Tonton Chong Wei Kalah

Weekend semalam memang penat.  Ada2 je kerja yang nak & terpaksa dibuat.  Dari berkejar membeli keperluan raya,  berkejar memasak untuk menu berbuka, sehinggalah part2 mengemaskinikan  dapur yang dah macam tongkang pecah tu.  Dapur yang masih duk tunggang langgang tak berkemas lagi, lepas sessi baik pulih bahagian dapur rumah baru je berakhir minggu ini.  Aduhai memang penat sungguh!.  Tak larat nak cari pinggan2 dan mangkuk2 yang cantik2 dah, main capai dan pakai apa yang ada je!

So, Sabtu dan Ahad, makan berbuka ala2 berpicnic gitu.  Letak selerak je.  Sapa nak ambil je sendiri.  He He He.  Sebabnya semua balik berbuka dirumah, jadi faham2 ajelah. Menu Sabtu macam biasa, nasi dan lauk pauk mesti ada, Spageti Bolognese (made by my 3rd sister from Putrajaya),  Hotdog roll, lemang, sambal ikan KA yang laku cam pisang goreng panas, vege satu kemestian dan pelbagai menu lagilah.

( Makan selerak kat dapur ni ! He He He )
( Sambal Ikan KA, yg  paling laris )
Menu Ahad, masih duk makan ala2 piknik lagi.

 ( Sponsored by my sister , TQ )
( 2 hari berturut2 makan lemang - sponsored by one of my brother )
( Made by my 4th sister & my anak dara tu )
 ( Sambal petai ikan bilis , my bongsu daughter feveret dish ni )
( Sponsored by my brother too! )
( Fried Kuey Tiaw by KA lah ni ! )
( Yang ni terbaik, pucuk betik tumis taucu by my mum makan ngan nasi putih panas2 , terangkat tu! )

Tq, to my 1st sister for Red velvet cake yang terbaik tu!.  Ni, sempat lagi second round anak2 & anak2 buah makan cake yang sedap tu sambil tonton life akhir badminton Olimpik.  


Mula2 semua cukup bersemangat bukan main, masuk aje game ke 3 dan berakhir dengan kekalahan,  semua senyap dah. Walaupun tewas, tetap berbangga dengan Datuk Lee Chong Wei. Yelah bak kata orang, kalau tak mampu nak sokong waktu kalah, janganlah bersorak gila waktu menang. Adat bertanding, ada kalah dan menangkan. Cuma KA terfikir lepas ini, siapalah yang boleh menggalas tanggungjawab ini pula ?  Kita ketandusan pemain pelapis bandminton negara yang hebat sebenarnya. Bukan mudah nak mendapatkan sebutir pingat di peringkat Olimpik, dan Perak pun sudah dikira sangat2 bagus !  Sekali lagi tahniah, Datuk Lee Chong Wei.

( google )

Hari ini bermulalah lagi, cerita baru dalam hidup KA, sekali lagi kena kerja di kelilingi oleh Mat2 Saleh.  Hurm... canmer lah my BM nak bagus macam ni!.  Dengan satu boss Mat Saleh sebelum ni pon dah poning, inikan pulak sampai 6 - 7 lagi yang datang hari ini even 4 - 5 orang tu KA dah kenal lama dan pernah bekerjasama dalam satu projek sebelum ini. (Projek yang KA work on hari tu dah berjaya dapat!)   Apapun welcome guys, hope boleh bekerjasama lagi with uols like 4 - 5 years back dulu2 yek!. Kerja KA dah bertambah, sempat lagi ke nak berblogging ni..........

36 comments:

Yana Aina said...

menang kalah adat permainan. tp game semlm mmg best. wahh best nya berbuka puasa reramai ^^

:: Mrs.Eady :: said...

proud to be malaysian...tahniah dato lee chong wei!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kalah dari segi mata sahaja.

Ietams said...

Mernyhnya menua menuia

syiela said...

DLCW tetap juara di hati kita..

MizzTina said...

meriahnya makan² dia.....

Saya Disini said...

sedpnye popia

CtAyue said...

tetap bangga dgn beliau.. sedapnye tgk RVC tu..

Cik Rongoks said...

banyaknye makanan ^^
takpe la DLCW kalah, we still proud of him :)

Anum said...

seronok nya

dwaty said...

wah... mat saleh??? encem tak???? hehehe... gatai.... teringin nak bekerja degan org asing ni... mesti lain kan...

qasehraihan said...

waaa..best2nyer lauk tuuuu...hehehe
sedeyyyy...kita bangga dgn datuk!!hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

With Julia said...

best tgk menu berbuka puasa dear...ehehhe meriahhhh...yg ptg LCW tetap juara bg malaysia :D

Haryati Faizal said...

wow! sedapnya KA, sambal petai ikan bilis tu...

Aishah Jahirah said...

banyaknye menu berbuka... dia dah main dengan penuh bersemangat, cuma bukan rezeki.ttp banggakan...
slmt bekerja dgn mat saleh2....;)

Rinna said...

Meriahnyaa tgk makanan KA..makan beramai2..kan..

Jajas said...

amboi...dh mcm kenduri raya pon ada..hehe

Miss BaNu said...

sedih tgk dato lee chong wei kecewa sampai nangis..kesian die kan..

wan nurul hezrina said...

wah wah banyak nyer juadah berbuka..nurulpun tgk.cian dato lee chong wei sampai nanges..mmglah kalau kitapun sure sedih n kecewa

Kakzakie said...

Makan santai-santai macam ini lagi best KA macam picnic kan.:)

Sari Yusa Ibrahim said...

sambal ikan tu mesti meletops rasanya!!

onn Lajer said...

ini dah macam juadah hari raya nih

~Sweet Honesty~ said...

ikan sambal tu tak menahan..nyumnyummm

Sue PeLik said...

perghhhhhh byknya mknannnn!!! huhuhuhu

ckLah @xiiinam said...

Wah, lemang tu, kira raptai raya ya! Hehehe...meriah berkumpul adik neradik ni.

:-)

izz iizza said...

menu yg sedap-sedap...sy pun terliur la tengok sambal tu...glupp

Papa Mifz said...

dlm gmbr tuh jelas kelihatan DLCW kecewa kan...huhu

Nizam.Ariff said...

wuih.. dah hidangkan lemang...ni yg aku pun nak cari lemang gak ni..

Masha Meisters said...

terharu melihat DLCW...apepun dye tetap hero di hati kita...

Miss Uya said...

Sambal Petai cam lezat. ngiur je melihat.

DLCW da buat terbaek. Dia ttp tbaik.

TiranaAduka said...

Assalamualaikum wbth...
Tu yang tak leh tahan tu sis..
satu family join...jeles nie.....
Lauk pun sodap sodap tu......

Selamat menunaikan ibadah puasa sis....

Liza Razak said...

meriah betul juadah berbuka sis..memang terbaiklah

Kancil 8349 said...

wah...banyaknya makanan...dah tu semua yang lazat2

Kak Izan said...

meriah tu... :D

Wanieys said...

wah meriah sungguh ni menu2 dia hihi

Suraya Baharun said...

wahh!!meriah nye menu..paling suka lemang...nyummmy...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...