Tabung Masa Depan ...

Friday, September 14, 2012

13 World's Most Haunted Hotels Yang X Aci For KA

Memang tak aci betul. Ini cam nak sabotaj Malaysia ler gamaknyer.  Bila yang baik2 tu, xdelah pulak mention nama Malaysia.  Tapi kalau tang cerita yang x sedap nak didengar, mesti ada selit2 nama Malaysia.  KA pown pernah ke sini.  Pernah juga dengar cerita pasal hotel kat Genting Highland ini.  Tapi diri sendiri xde pengalaman ngeri kat sini, so x boleh lah nak pandai2 komen kan!. ( Uols ada pengalaman seram kat sini, sharelah)

Genting Highland Malaysia
First World Hotel (Genting Highlands, Malaysia)
No strange to the locals, Genting Highlands is said to be one of the most haunted places in Malaysia. Also home to the famous casino resort, there has been numerous gambling-related suicides over the years. First World Hotel is infamous for its paranormal activities - guests who have stayed there would hear wailing spirits in the middle of the night, some have even seen ghostly apparitions jumping 


@ INDIA

 The Taj Mahal Palace (Mumbai, India)
The Taj Mahal Hotel in Mumbai is said to be haunted by her late Chief Engineer, W.A. Chambers who died of a broken heart after discovering the palace was not built according to his original designs. According to hotel employees and guests, his spirit can be found roaming in the old wing of the hotel.

@ US







 Hotel del Coronado (San Diego, California, US)
The most famous haunting is the story of Kate Morgan who checked into room 302; her dead body was found six days later on the steps to the beach in front of the hotel.


@ US
 Hotel del Coronado (San Diego, California, US)
The most famous haunting is the story of Kate Morgan who checked into room 302; her dead body was found six days later on the steps to the beach in front of the hotel.


@ US
 Provincial Hotel (New Orleans, US)
Building #5 is said to be the most haunted area in the hotel. Guests have reportedly seen dead soldiers lying in a pool of blood screaming in pain and subsequently vanish the moment lights are turned on.


@ UK
 Ston Easton Park (Somerset, UK)
This magnificent Palladian hotel in Somerset is home to the ghost of a murdered parlour maid who is said to stalk the top floor till this day.


@ UK
 Macdonald Berystede Hotel & Spa (Berkshire, UK)
Situated only ten minutes away from Windsor, the hotel is inhabited by the 'Blue Lady'; a chambermaid who died in a horrific fire while trying to retrieve her Madame’s jewels.

@ UK

 The Ancient Ram Inn (Gloucestershire, UK )
Built around 1145 over a 5000 year old pagan burial ground, the inn is the oldest building in Wotton-Under-Edge and is infamous for its highly active paranormal activities.


@ TAIWAN
 Grand Hyatt (Taipei, Taiwan)
It is said that the hotel was built on a World War II prison camp where hundreds of people were imprisoned and killed. Ghostly figures roaming the corridors and strange noises coming from unoccupied rooms are some of the spooky encounters reported here.


@ US
 Sagamore Hotel (New York, US)
Situated in the unspoiled Adirondack Mountains, it is said to be the haunted home to several lost spirits, including that of a little boy roaming the golf course.

@ THAILAND
 Asia Hotel (Bangkok, Thailand)
With dimly lit corridors and lights that flicker in the middle of the night, many hotel guests have encountered ghostly apparitions sitting on a sofa, staring at them and then vanish into thin air.


@ US
 Crescent Hotel (Arkansas, US)
The Crescent Hotel gained national notoriety after being featured on paranormal series “Ghost Hunters” and was certified haunted by the show’s experts.


The Roosevelt Hotel (Los Angeles, US)
The living A-lists haunt the Chateau Marmont, while for the celebs of the underworld, like Marilyn Monroe and Montgomery Clift, chose The Roosevelt as their favourite joint.



Yang lain2 tu kena baca sendirilah ye !........Dari Sini Infonyer

46 comments:

Yana Aina said...

setiap tmpt ada cerita sdr..cuma kt xyah taksub utk percaya jerk ^^

Nazayiena said...

x pernah dgr cite pun hotel kat genting tu seram.....

Deq's Qienz said...

suke tgk banguan² yg us tuh plg cantekk..

Anum said...

bestnya...

Ira said...

Nmpk cantik.. tp menyeramkan.. hehe..

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

kat genting tuh xde sape pun akan pk hantu lagi semua dah pk ENJOY..he he tp serius x pnh dgr plk.

Cik Saila said...

hotel mmg familiar dgn citer hantu..hehehe..bila kena check in hotel mula la takut2..huhuhu..

Sue-Rya Qistina said...

hmmm..x pernah pulak dgr cerita yg bukan2 cmni.
saya pulak jenis yg x suka pk yg bkn2 psl sesuatu tempat tu.
tawakkal pd Allah je. hehehe

Tinta Lana said...

Assalammualaikum kak KA.

Ha! Masa mula2 nmpk kat yahoo news, cam tak caye, genting highlnd punye termasuk skali. Taktau plak ada kisah misteri kat situ..huhuhu

Tapi, kdg2 citer gini cuma kabar angin..kabar yg dibawa angin utk naikkan imej tmpt tu, utk tarik pengunjung mai situ..kan kak? >_<

Kakzakie said...

Genting tu tempat berjudi bila kalah dia bunuh diri itu jadi haunted agaknya ye... Kalau kakak dah kata berhantu memang takutlah KA...

Zura@Iwan said...

x sure la plak cite tu...kita penah stay kt first world tu...tp alhamdulillah x de apa2 lg la dgr..huhu

AnneRaini said...

sy dah byk kali stay kat first world tu tp tak pernah alami apa2...mana2 tmpt pun ada tp teh most haunted mungkin tak kot.

Mrs Velentine said...

mcm2lah depa ni kan..cubit2 nuffnang kat cni

careno said...

no 1 tuu... dulu CD Entiti Bukti uncle seekers pun penggambaran buat kat genting kalau x silap cuma tak tau hotel mane... huhuhu..

makchaq said...

Cantik2 semua hotel ni kecuali The Ancient Ram Inn nampak spooky.. macam rumah tinggal..
Makchaq belum pernah pegi Genting.... dulu teringin nak pegi pakchaq tak bawak.. la ni rasa dah sesuai la pulak genting tu kalau nak pergi..

LydSunshine said...

KA, yang hotel genting tu mmg pernah baca dalam blog. Org malaysia sendiri yg cerita. Kisah seram yang dia sendiri alami. Ce KA google. Mesti ada. Yg derang dengar org menjerit, malam2 tPI bila pegi tgk takde apa.

FARAH deeb said...

Haritu de gak bace kat Yahoo News pasal ni tapi kite mmg banyak dengar pasal Gentingnye hotel nih. Selalunya kena kacau waktu tido la. Bini uncle seekers pun pernah jumpe tangan kuar dari bawah katil pegang dia hehe. Dulu kite penah tido sekali kat situ tp mmg xleh tido. Anak yg sulung tu nanges aje sampai pagi siap ajak nak balik umah malam tu jugak. Maybe la haunted jugak sbb kat situkan tempat maksiat. Dimana banyak maksiat maka banyaklah syaitan dan jin berkeliaran, wallahualam.
My latest Entry :)
Ghaye Ghaye Ghaye!

wantie said...

arghhh...First world hotel? memang selalu lepak kat hotel tu le kalau pergi sana. berhantu ke.takutttttttttt

wantie said...

Genting tu la mcm tak caya lak kan. sebab selalu lepak kat sini bila pi genting.

Bazilah (^0^) said...

x penah plak tido kt genting lg, tp hrpnye xdelah cerita2 mistik ni kalau bazi g tido kt sana hehe

Rai Ourkizuna said...

kadang2 benda benda mcm ni berkaitan dengan ilusi jugak.. bila kita takut bunyi angin pun macam bunyi anjing melolong..

Daddy Ziyyad said...

saya tak pernah pun tinggal kat hotel kat Genting tu..nanti2 lah..ada masa, saya nak try..hehehehe

N.Aima K said...

hotel plg last tu best..hantu dia celebrity i loike

Haryati Faizal said...

tak penah lagi stay kat hotel tu... klu p pun stay kat htl seri m'sia takpun balik ari je...

Noor said...

hantu kat mana2 pun ada,cuma nmpak ngn x aje..hheh..

MamaEma said...

pernah pergi ke GH..tp tak pernah stay hotel yang berkalerfull tu..stay kat awana jer

::NureeN:: said...

dah lama x g genting, last 2008... hubby kata dia lebih suka g CH & bkt tinggi.. sbb klau g genting bila anak2 dh besar best la nk main sng hehehhe... pasal cerita2 gitu mmg standard la klau tmpt mcm tue kan cuma mmg x aci la kan, klau bab2 g2 ja m'sia ja ka yg ada

Bicara Kak Noor said...

kadang2 kat umah kita sendiri ada jugak makhlok yg kita tk nampak takyah kt hotel pun kan...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

p/s:: actually ai nak private kan my blog start next week...nnt leave ur email kat my comment box for invitation na

IntaNBerliaN said...

bnda yg kita xnmpk dgn mata kasar mmg dah familiar dgn hotel kan..

Knor said...

mmg genting tu sah2 tempat maksiat.heran mcm mana negara malaysia,kata sebuah negara islam,punya tempat mcm genting tu..orgnya sendiri yg hantu sebenarnya.

tempat lain,tak tahu nak komen..tapi ada juga tgok ghost hunter.

Dkna Abza said...

erkkk!! tak ada pengalaman kisah seram kat tempat nie.. huhuu

Nurul Akmal said...

1st world hotel pun ade.. tapi makhluk ni kat mana2 pun ade..

mama aryan said...

kat genting pun seram jugak ke..hehe,xtau saya KA,yg saya tau hotel marina PD adala,kawan saya yg kena

anaa said...

haha.. dah tu artis mesia pun suka beno buat citer serammm..

Ros said...

Assalamualaikum,

Kak Ros tak pernah pun dok kat hotel tu...betoi ka berhantu..?

Apa pun setan dan iblis ni kat mana2 pun depa ada kan....cuma kita ja yang perlu sentiasa ingatkan Allah pasai Allah saja yang boleh melindungi kita walau dimana saja kita berada......

Everything's Everythings said...

Pernah duduk hotel tu sekali je..
tu la tak berapa minat sgt genting highland sbb land for gamblers ;D
npe la dia letak theme park kt situ juga xD

ALoNa CintamaniszLite said...

Tak penah pun lagi tido kat genting..kalo pegi selalu balik hari aje psl kampung sy kat bentong tu aje...40 minit sampai lah..hehe..

Si Matatajam said...

Setuju ngan Ros, kat mana2 pun Sean iblis ni mmg ada dan sentiasa ganggu kta dan cuba sesatkan kita..

missha said...

tempat seram2 pun ada ranking rupanya..huhu

Wanieys said...

klu hotel selalu ada jer cerita seram hihi

Anonymous said...

Howdy! I simply wish to give a huge thumbs up for the great data you will
have right here on this post. I will likely be coming back to your blog for more soon.


My webpage :: cuisinart coffee maker 10

Anonymous said...

Hey! I just want to give an enormous thumbs up for the good information you will
have right here on this post. I shall be coming again to your weblog for extra soon.


Also visit my homepage - Peoplesoft-planet

Anonymous said...

Hi there! I simply would like to give a huge thumbs up for the great data you might have here on this post.

I shall be coming again to your blog for more soon.



Stop by my blog - 大槻公一・京産大鳥インフル研究センター長「どこで発生してもおかしくない」「決して気を抜くな」

Anonymous said...

Hiya! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great information you’ve got
right here on this post. I shall be coming again to your weblog for extra soon.



My web site high school musical 2 soundtrack torrent

Anonymous said...

Hey! I just wish to give a huge thumbs up for the good
info you might have right here on this post. I might
be coming back to your blog for more soon.

my web page - k jewelers necklaces

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...