Tabung Masa Depan ...

Monday, September 24, 2012

Aktiviti Hari Minggu KA

Hari Minggu semalam tak dapat nak kemana2
Sebab anak2 tak sihat semuanyer
So layankan aje selera mereka
Demam2 pun nak makan yang sedap2 aje

Si bongsu dan lain2 request nak nasi ayam
Aduhai permintaan, macam orang mengidam
Padahal cuma ada sikit aje demam
Tapi asyik duk minta2 buat dari malam

Yang ini nasi ayam yang mudah
Resepi tak payah KA tepeklah
Semuanyer main masak campak2 ajelah
Janji boleh masuk perut kenyang sudahlah

Nak minum air yang sedap aje
Limau ais memang sesuai ler
Buat sejug pown macam tak cukup aje
Siap request nak suruh tambah pula







Petang pulak nak cucur bilis yang garing
Dan nak minum dengan Milo Beng
Katanyer, barulah ada feeling
Amboi2 sakit2 pown bikin KA pening

Demi anak2 terpaksalah KA buat
Walau diri sendiri macam dah x cukup kuat
Rupa2 selera dan permintaan orang2 yang x sihat 
Memang ler cukup2 hebat!




Hari ini syukur Alhamdulillah
Anak2 beransur sembuh sudah
Itupun KA dok kena suh makan ubat sampai nak termuntah
Senang hati KA bila semuanyer sembuh & dapat ke sekolah!

Nota Kaki :  Seminggu ini KA agak kebusyan, terpaksa menyiapkan "Monthly Report" so, BW agak terbatas, Mungkin akan buat N3 auto publish dan harap semua mengerti ye.  Jangan lupa join " Bloglist KA" sebelum tutup ye!

40 comments:

Yana Aina said...

1st time dgr milo beng masa ddk kat kuantan. skrg dh tak terpinga2 lagi. heheh mknan tue nmpk menggoda ^^

Cik Puan Izan❤ said...

baguslah demam pun ada selera mkn... barulah cepat baik yer tak... hehehe... kalau gitu org yg sihat pulak boleh demam...hehe

Sue PeLik said...

okeh! dah join dahhh huhuhuhu hadoii makanan lagiii semuanya makanan cm mana nak kurus neh huhuhuhu

Anum said...

xtvt yang sehat
makanan pun sedap

KY said...

teliaur lah tengok air, tapi KY tak minum ais..order satu yg suam heheee

kiera'sakura said...

nasi ayam sedapnya dh lama xmkn huuuu

mama aryan said...

sedapnya cucur bilis tu..

Knor said...

assalamualaikum ka,
gambar kabur2 pun nampak sedap..rajin.

Suraya Baharun said...

nyum...nyumm...sedap nye...

fiza said...

Biasalah tu KA, org tak sihat ni selera nya lain macam >_<. Alhamdulillah...semua dah sembuh.

Nazayiena said...

Wah demam pun request mkn nasi ayam dan cucur bilis,xpe asalkan cepat sembuh ya.

BERT said...

rajinnya mama KA ni masak untuk anak2.. lega dah sihat anak kan..dah bole datang skola :))

inazamri said...

saya pulak..anak2 sihat tapi maknye ni yg tak sihat...so makan kat luar or tapau je la huhu.

Bazilah (^0^) said...

cucur bilis tuh feveret bazi ngan ayah bazi tu kak :)

Kak Izan said...

Aktiviti minggu yang sangat hebat
Bersama keluarga, bukan mudah nak dapat
Agar hidup sentiasa berkat
semoga sejahtera dan sentiasa bermuafakat..

Tahniah KA...sedap nya nampak... :D

:: Mrs.Eady :: said...

hamboiii nasi ayammmmm :)

Sue-Rya Qistina said...

Wah..bestnya KA ni.
apa saje permintaan anak2, KA cuba jugak tunaikan.
# xpe KA. take ur time ok :)

ayut said...

nasi ayam ke PJ 1 KA..plssss :D

LydSunshine said...

Best la anak2 KA. Bleh request dgn mak dia pastu mak dia layan plak tu. Air limau ais tu pun buat saya terliur KA. Skrg ni saya mmg sgt2 suka minum air sejuk. Aih.. apa nak jadi.

ALoNa CintamaniszLite said...

Amboi KA....walaupun sebok tp sempat jgk mencipta seloka utk disimpan kat sini. Byk idea ye...leh bg tips??

Kakzakie said...

Singgahsana indah buat bersemayam
berdiri sebelah pahlawan sasa
dari cucur bilis ke nasi ayam
semunya menggoda ingin merasa

lieyalatif said...

wahhhh...sedap2 menu KA...terliur kite tgk...betul tu KA, demi anak2 sanggup kite masakkan...

hepi bile tgk anak mkn berselera n semua makanan licin.....berbaloi keletung keletang kat dapur...

kasihredha said...

sedapppppsssss
nak jugak
milo beng pun terbaikkk

Mrs Lurve said...

kalo mcm nie, nak setiap ari , ari minggu..berbaloi..

Rinna said...

Wahh sedapnyaa.. demi anakkan..ibu sanggup buat apa saja.. :)

ieda said...

wahh sedap nooo bunyi nyee kak
untungggg anak2 .. ibu pandai masak ;))

wantie said...

wah.. rajin benor. untung le anak anak KA dapat makan yang sedap sedap sebab ibu dorang pandai masak.

Syukur dengar anak KA dah beransur baik. moga get well soon yer sayang.

Zura@Iwan said...

sakit2 bselera nmpknya....

saya pon tgk bselera ni KA..hehe

Masz Sidek said...

wah sedapnya KA masak...

mesti anak2 berselera makan...

Everything's Everythings said...

Wahhh.. Rajinnya KA masak macam2 ;D

ummiross said...

Waa sedapnya nampak nasi ayam tu KA.
Semoga anak2 KA semua dah sembuh sepenuhnya..

sumysya said...

sedap tu...

Qhaifa Nur said...

dapat menu yg best KA, cepatlah sembuh....
suka nasi ayam....

Bicara Kak Noor said...

nasi ayam fav anak2 akak jugak,rajinnya mama nya suruh anak2 makan ubat sampai nk termuntah rasanya sama jugak dgn akak masa anak2 kecik dulu mmg kena paksa makan ubat sampai ada yg termuntah jugak bila ingatkan kejam jugak waktu dulu2 tu haha

Tihara said...

menarik jugak menu nasik ayam ni...buat seniri baru puas hati kan KA :)

aizamia3 said...

syukur semuanya beransur sihat..
ai pulak cuti jaga dak Nuha tak sihat.. kesian kat dia.. :(

Kesuma Angsana said...

tq pada semua yang meninggalka komen, Sgt2 KA hargai

maszmadi said...

ha kalu orang sihat yang request, kompem akan di suruh buat sendiri... so time sakitlah boleh mintak memacam kan.... tapi kalu boleh biarlah sihat sentiasa kan...

hainom OKje said...

Itulah ....dah namanya pun ibu kan ... kena gagahkan diri jugak walaupun kadang kala diri kita pun tak larat!

Mrs Velentine said...

sedapnye..dh lama pulak tak buat nasi ayam utk anak2...cubit nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...