Tabung Masa Depan ...

Saturday, September 22, 2012

Bila BerukBand Slow, Kena Buat N3 Maraton Lor....

1 - Sutera Vietnam

Ini kisah kain sutera vietnam
Pemberian dari sorang Makcik KA katakau Kak Nam
Nak dipakai di wedding sebab nak semua  seragam
Senang nak kenal mana saudara waktu bersalam salam

Warna oren terangnya amat
Dah orang bagi KA, camner  nak buat
Kata2 Dato Fadzilah Kamsah masih KA ingat2
Jangan dibagi pakai kaler oren kalau anak aktif sangat2

2 -  Kisah Entry Maaf Semalam

Sibongsu KA ada jamuan disekolah
Dibedalnyer makan Laksa Kedah
Sampai sakit gigi dan berdarah2
Telefon KA cakap dah tak tahan dah

Nak pergi terus klinik gigi
Suruh doktor check itu dan ini
Kalau boleh nak cabut sekali
Eh2, dia ni memang tak takut kat doktor2 ni

Hari ini lepas cabut, sakit gigi dah kebah
Cuma badan ada rasa macam nak demam pulak dah
Tapi masih nak juga pergi ke sekolah
Katanyer, Cuti ganti untuk sukan sekolah nanti lah

3 -  Bloglist Kesuma Angsana

Terimakasih sekalung budi
Pada semua yang dah sudi menjoinkan diri
Datang berkomen di N3 pun sangat2 KA hargai
Apalagi bila sudi buat tentang ini di blog N3

4 - Cerita Hujung Minggu

Bila cuti2 kat rumah
Guna berukband yang dah tahap parah
Kalau kat office ada jugak Unifi yang gagah
Lajunyer bak roket yang berlepas dah

Bila berukband dah slow
Buat N3 terpaksa secara maraton lor
Nak jenguh kawan2 pown susah lor
Janganlah ada yang kata KA poyo

Akan cuba juga KA terjah2
Tapi uols kena faham2lah
Jadi silent reader pown jadilah
Tanda sokongan KA buat kawan2lah

Nota kaki :  Entah kenapa semenjak dua menjak ni, suka buat N3 macam ni, harap2lah uols x bosan membaca nanti,    HAPPY WEEKEND ! Dah hampir tengahari baru boleh wat N3 ye, wahai encik Berukband!!!!!!!

31 comments:

Sue PeLik said...

samalahhhh KA kita!!! huhuhu beruk dah makin hilang power. nak tnguu 10 hb lambat lagi neh. huhuhuhu. nak blogwalking pun terhad sesangat. huhuhu

ieda said...

alamak x pandai berpantun
harap KA letak blog saya dlm bloglist tau .. huhuh
mood nak buat entry segmen2 nie dah lama menghilang huhuh

wahh cantik sutera tuu KA ..
saya dah lama x der baju sutera ;))

wantie said...

dulu guna beruk band maxis. asyik problem jerk. last geram sangat apply P1 wimax. Tak ambil yg berukband. tapi ambik yg flexi home. memang laju.

tak ambil beruk band sebab lappy tu memang parking kat umah je. malas nak bawak ke mana mana pun. Hp kan ada. wifi di merata rata lah sekarang.

cci said...

fhm sangat.. penah gak kene.. mmg rasa nak lempang jerk..sbb cci dulu guna P1 grrr...

Chekgu Azrine said...

selamat berhujung minggu!!

yoon da-hyun said...

silau mata tengok sutera tho :)
tapi still look beauty .

Nur-nba said...

Simple, ringkas dan padat.. Entri Kak KA lain dari yang lain..

wantie said...

saya tag KA dalamsatu segmen ini

http://lovingwantie.blogspot.com/2012/09/hanifidrus-segmen-menerjah.html

Ena's Palace said...

saya pun pernah pakai berukband ni...tapi macam siput...siput pun laju la...sakit ati!..last2 saya tutup aje..

Mama Gee said...

heheehehe comel je KA buat penulisan mcm ni...
sengeh2 g baca sampai nampak gigi..
tak bosanlah, lain kali tulislah lagi :)

Everything's Everythings said...

ok la juga tu ;P
ad yg bila brodben slow lgsong tak dpt buat entry lgi susah xD

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Broadband kalau slow, nmg mguji kesabaran. Rs mcm nk jerit kuat2..

Kak Izan said...

KA..beruk band kan.. saya streamyx slow giler.. nak BW kenkawan pun pahyah.. huish..

Nizam.Ariff said...

ayoyoo... kak.
tulis entri berpantun-pantun.
dahsyat ni...

paridah said...

yele KA bband mmg slow dgn unifi laju tp kat tmpat kak xde pulak...

Che Rosliza Che mat said...

Kain sutera tue cantik...Broadband memang slow giler...

Haryati Faizal said...

hihi...tu dia...mang maraton betul lah....

KY said...

KY pun tak adalah slow sangat..tapi memang slow heeee

kasihredha said...

broadband mmg kdg2 ok kadang2 tak ok

bagusnya...x takut dgn doktor jiji

adyna said...

memang sakit ati kalu berukband buat hal kan :)

Mak Wardah said...

Ka, nasib baik sy dah tukar unifi, ok sikit dr berukband. Pandai ka berpantuj. Take care

onn Lajer said...

kalau dekat kg saya punya bb pun jadi macam siput

rieda_ffya said...

hee...itulah sebab hujung minggu sy suram KA..kat umah line berukband ni mmg slow sgt..harapkan kat opis je laju skit...xpe KA..take u time..

aimaniman said...

ooo ciannya.. akak sejak ada unifi mmg galak bw cuma masa je x da tp anak2 suka sgt sbb bleh game online jer.

ni nak psg unifi plak ntah cam ne pecutnya x sabar plak nak nunggu...

Si Matatajam said...

Berukband punya pasai la ni macam2 ada kat entry ni..ha ha...ok la tu...hi hi..

kiera'sakura said...

kira pun kekadang kena buat entry marathon bila dh tak sempat huuuuu

ALoNa CintamaniszLite said...

hah?? makan laksa sampai leh gigi berdarah?? camno??

Anonymous said...

Wonderful beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your [url=http://pandorabraceletsaleu.co.uk]pandora bracelet[/url] web site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a applicable deal. [url=http://pandorabraceletsaleu.co.uk]pandora bracelet charms[/url] , I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided shiny transparent idea

Anonymous said...

I simply could not leave your [url=http://www.sacslongchamppliagefr.eu]sac longchamp pas cher pliage[/url] web site before suggesting that I actually enjoyed the standard info a person supply in your guests? d¨¦couvrez les sacs tendance de la marque Longchamp. [url=http://www.sacslongchamppliagefr.eu]sacs à main longchamp pas cher[/url] ,Is gonna be again ceaselessly in order to inspect new posts

Anonymous said...

Normally I don't learn article on [url=http://www.saclongchamppascher-fr.eu]longchamp sac pas cher[/url] blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Bienvenue ¨¤ acheter le sac Sac Longchamp pas cher de qualit¨¦ 100% haute chez sac longchamp sac d'exp¨¦dition en ligne de sortie libre. [url=http://www.saclongchamppascher-fr.eu]sac longchamp[/url] , Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite great post.

Anonymous said...

I am really impressed with your [url=http://www.longchampsacpliage-fr.com]longchamp sac bandouliere[/url] writing skills and also with the structure on your weblog. Les nouveaux sac longchamp pas cher de cet ¨¦t¨¦, est toujours de fabrication rigoureuse et exquise. Le sac du type, le style et la couleur sont aussi plus [url=http://www.longchampsacpliage-fr.com]sac pliage longchamp[/url] , Is this a paid topic or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it??s uncommon to peer a great weblog like this one nowadays..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...